Pozz
Sve zavisi od vrste zemlje.
Ja imam gramip 135 i radim sa 21 KW snage na dvoklipcu pa bi ponekad volio da ima jednu zvijezdu manje.
Kolege što bi se dogodilo da skineš pola noževa na frezi?
Naprimjer da želiš samo frezati vinograd do panja,a ne svu površinu.
Bili štetilo frezi?
U mene je isto. To je do mjenjača i viljuški. Kad bi zapeo negdje da ne mogu naprijed ili nazad nebi mogao izbacit iz brzine. Mjenjač drži napeto, jedino što bi mogao je izbacit polugu za spore-brze i stavit je na sredinu, kao neutral. Tada se mjenjač oslobodi. Nije to kvar nego je takavNisu to kočnice. Izgleda kao da kuplunga nebi sasvim odvojila gredu od motora. Kad vučem nešto moram prvo stisnuti kočnicu i onda odmah sklopku,tako razteretim menjač i onda mogu slobodno menjat brzine,kao da ima neki sistem da traktor kat stisneš sklopku ne ide u rikverc. Mora bi snimiti video teško je to rečima opisati. Trenutno je traktor kod mehaničara i sad se pitamo ili raskomadati traktorili ne.
Možda me nisi razumio. Kad nešto vučem u brjeg i stisnem sklopku traktor stane i težina vučnog priključka ga povuče nazad samo par centimetara i onda stane kao da sam stisnuo kočnicu (ali je nisam) tada nemogu naprimer staviti menjač u drugu brzinu. A za spore brze brzine nebi mogao reči.Gume ne valjaju..daj kad se desi da nedje van iz brzine pusti ga niz brijeg u rikverc ili ga poguraj ako si na ravnom...ako onda izbaci znamo kaj je .
Na silu možes potrgati vilicu ..saviniti ..uglavnom problemi
Možda gume nisu dovoljno napumpane..?