drazenhonda
Iskusan lik
- Tu od
- 1 Stu 2010
- Poruka
- 2,732
I ja ih čekam, u potrazi je za djelovima, biće, biće.
Tvoj traktor je model koj još nem kompjutera za upravljanje hidravlikom. Možda je jedan model ispret moga.Kolega kunte, kod mene (što se vidi iz slika koje sam ti poslao na pp) imaju dvije ručice za hidrauliku.Desna je gore-dole,a druga koja je odmah pored ove ne reagira ni na što,tj.kad je pomičem ništa se ne dešava ni u radu sa frezom ni ksd samo motor radi.Ako neko ima pojma za šta je neka javi.
To je jedina kojoj neznam funkciju.
Za ove kablove mogu vidjeti tek kad odem na selo za 10tak dana.:icon_mrgreen:
Ovako ta druga rčica ti je za plivajući hod freze s njom određuješ dubinu frezanja , ja sam ju koristio i super je kad nema blata trave itd. jer onda kad naiđe busen trave dešava se da ide previše gore dole i ostavlja hrpe kao grobove . Iz tog sam razloga tu opciju isključio i koristim točkove iza freze , oni ostavljaju tragove ali su precizni .Kolega kunte, kod mene (što se vidi iz slika koje sam ti poslao na pp) imaju dvije ručice za hidrauliku.Desna je gore-dole,a druga koja je odmah pored ove ne reagira ni na što,tj.kad je pomičem ništa se ne dešava ni u radu sa frezom ni ksd samo motor radi.Ako neko ima pojma za šta je neka javi.
To je jedina kojoj neznam funkciju.
Za ove kablove mogu vidjeti tek kad odem na selo za 10tak dana.:icon_mrgreen:
Nemam original frezu nego gramipovu,pa neznam bili to kod mene funkcioniralo,ona ima one skije sa strane koje nedozvoljavaju da ide dublje nego je namještena.
Nisam primjetio da se mijenja dubina frezanja čak i kad tu ručicu držim u skroz gornjem položaju.Može li biti da je deaktivirana?