Jopo, u pravu si - treba imati dovoljno mjesta za okretanje po vinogradu na oba kraja, a vrlo često to nije slučaj...
http://www.google.hr/images?hl=hr&q=leđna motorna prskalica&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi
Btw, živiš u predivnom kraju u Dalm. Zagori, vidimo se tamo u kolovozu mjesecu!
Bit će koje-kakvih traktorića i brdo priključaka, jer ovo je najjači povrtlarski kraj, no neznam dali dolaze ovi iz Prodeta- još nisu potvrdili.
A što se puta tiče cca 3 -3,5 sata autoputom do Kutine i onda još sat magistralom do Vt(68 km).artyman:
ma stvarno svaka čast imaš pravu informaciju za sve. nisam niti vidio leđne atomizere ali ovaj od 120 ko da su mene pitali.
ako imaš volje baci koju riječ o tim leđnim makinjama
Eeee.... ,klega to što ti sad mudruješ šta i kako , dali atomizer ili prskalica :madmana: vjeruj mi isto tako sam i ja razmišljao .
Vidi nebih te htio uvjeravati da nekupiš atomizer za traktor , ali ako imaš mogućnost da probaš prskati sa leđnim atomizerom , to ti svakako savjetujem . Posudi od nekoga i probaj .
Normalno opet ti je teret na leđima , ali ideš brže , 2 ako ne i 3 puta , nego sa običnom leđnom prskalicom . Već je neko napisao u periodu kada bolest napada bobe ( grozdove ) možeš točno prskati samo po grozdovima , što sa traktorskim nemožeš . I još bih ti rekao da mislim da ti se neisplati kupovati traktorski atomizer za 500 loza . Jedino ako bi naletio na nešto povoljno onda da .
Leđni atomizera imaš raznoraznoh vrsta i modela ( mogao si vidjeti na linku )
E normalno razlika je u cijeni , a cijene su ti od 1500 - 6000 kn pa ti sad vidi šta i kako.
Ja sebi planiram uzeti leđni , mislim..... nisam još skroz odustao od traktorskog ,ali sve više razmišljam o leđnom . Mislim da će mi biti puno isplativiji i učinkovitiji .
vidio sam link i cijene probat ću posli nać na youtubeu da vidim kako radi.ma stvarno svaka čast imaš pravu informaciju za sve. nisam niti vidio leđne atomizere ali ovaj od 120 ko da su mene pitali.
ako imaš volje baci koju riječ o tim leđnim makinjama
Eeee.... ,klega to što ti sad mudruješ šta i kako , dali atomizer ili prskalica :madmana: vjeruj mi isto tako sam i ja razmišljao .
Vidi nebih te htio uvjeravati da nekupiš atomizer za traktor , ali ako imaš mogućnost da probaš prskati sa leđnim atomizerom , to ti svakako savjetujem . Posudi od nekoga i probaj .
Normalno opet ti je teret na leđima , ali ideš brže , 2 ako ne i 3 puta , nego sa običnom leđnom prskalicom . Već je neko napisao u periodu kada bolest napada bobe ( grozdove ) možeš točno prskati samo po grozdovima , što sa traktorskim nemožeš . I još bih ti rekao da mislim da ti se neisplati kupovati traktorski atomizer za 500 loza . Jedino ako bi naletio na nešto povoljno onda da .
Leđni atomizera imaš raznoraznoh vrsta i modela ( mogao si vidjeti na linku )
E normalno razlika je u cijeni , a cijene su ti od 1500 - 6000 kn pa ti sad vidi šta i kako.
Ja sebi planiram uzeti leđni , mislim..... nisam još skroz odustao od traktorskog ,ali sve više razmišljam o leđnom . Mislim da će mi biti puno isplativiji i učinkovitiji .
a dok mi odlučimo evo par slika od zvijeri koj je moj stric kupio za maslinik na braču i nemožeš virovat koliko je dobra stvar ova košara
totalno multifunkcionalan traktor ima još frezu novi malčer i novu prikolicu sa kipom cca. skoro 11000 eurića
evo naša san na tubeu leđni atomizer čini se odlična stvar samo nikako prema uputstvima ne uspijevam stavit link videa na forum
Ali ovaj je meni najdraži , moj favorit ]
malo je daleko ali ako se nađe bar još jedan suputnik možda i dođem iako sad zovu loše vrime.
misliš li slikavat ukoliko delegacija iz dalmacije ostane zametena u snjiegu pa propustimo taj event da bar parimo oči na forumu?
Ali ovaj je meni najdraži , moj favorit :heart: :gitarist: :supz: artyman:
The best
Uploaded with ImageShack.us
Idem sutra poslije posla pa ću poslikat malo, a onda ...:gitarist:artyman:
Pa vajda zato kaj je najljepšiI meni bi bilo zanimljivo čuti zašto ti je ke4 favorit i dali je usporediv sa f17 i af18?
Koliko poznajem vaše podneblje i klimu u Dalmaciji (i Zagori), kod vas je dosta manja relativna vlažnost zraka, i nemate toliku potrebu za prskanjem vinograda, kao što imamo mi na kontinentu!
U toku ljeta, kod nas je 14 dana maksimalni rok za ponovno prskanje, a vrlo često to je tek 10 dana od zadnjeg prskanja (ili manje, ako je u međuvremenu pala jaka kiša).
Osim toga, vinova loza na početku vegetacije nije sva jednako razvijena, na početku su te razlike posebno izražene. U tom slučaju ćeš s traktorskim atomizerom više materijala baciti posvuda, samo ne po lozi..