ma ne namjeravam nikakvu kupnju...mozda za koju godinu ak bude love.
meni bi trebal za pofrezat vrt, pokosit nesto sitno i dopeljat to doma.
i posto imam konja za odpeljat pomalo gnoja i tak. ugl sitne poslove. najvise bi naravno kosio i to sa striznom kosom. trebam oko 400 bala godisnje a za to nije potrebna neka velika povrsina travnjaka.
Baliranje bi platio. a na prikolici bi mogo vozit kojih 50 bala ja mislim:scratch posto ih sa mtk-om od 6ks vozim 20 jer vise ne stane na prikolicu
mislim da bi mi za to stroj od 15ks bio dovoljan.
pa me zanima kak stoje ti traktori s djelovima a i cijena naspram tome vinkovica.
i koja je maksimalan brzina traktora, tj na 50-75% gasa.
jel ide to barem 15km/h?!
kak se krecu cijene takvih modela od kojih 13,15.... ks. Ako je neko bio u prodetu pa ako zna rec bio bi mu zahvalan!
Moj traktor YM 1300D , ja sam platio 3000 euro , to je cijena sa frezom . Uz svaki traktor dobiješ frezu . To je model 80 godina , ali može se kupiti isti takav i novi
http://hr.bau-portal.com/verkauf/_92_70012066.php
tako da te nebi bunilo ako bi našao taj model traktora novijeg godišta .
To su ti svi modeli koji imaju oznake YM 1400 , YM 1500 ... slovo D na kraju znači da traktor ima prednju vuču .
Modeli poslje toga su F 13 , F 14 , F 15 .... , i sada zadnji modeli koje sam vidio su ti Ke - 2 , Ke - 3 , Ke - 4 ( nemora značiti da su najnoviji , možda su u međuvremenu izašli i noviji modeli , ali ih kod nas još nema )
Model Ke2 ima 12,5 ks , Ke3 - 13,5 ks , Ke4 - 14,5 ks....
Što se tiče cijene najbolje bi bilo kontaktirati trgovca .
Evo ti i link pa možeš vidjeti koliko koštaju polovni Yanmari u inozemstvu , ali računaj da su ti i kod nas cijene otprilike tu negdje .
http://translate.google.hr/translat...-garden-tractor&lprop1=7104&erreurSaisieRech=
Što se tiče rezervnih dijelova mislim da ti je tu Wuki najmjerodavniji , s obzirom da on već godinama radi sa Yanmarima , a mislim da ti dosta govore i kolege s mora koji u brodovima imaju Yanmarove motore .
Mislim da budemo jasni , definitivnio će se nekada nešto pokvariti , ali s obzirom da takvih traktora ima sve više mislim da neće biti problema za dijelove .
E sad ako te još nešto zanima samo pitaj .
Mada mislim da su ti i ostali dosta toga rekli
PS Jedino što su ti slagali je brzina , moj neide 15 km / h , nego 19 km / h pod punim gasom :lol: