Skinuo sam ih...i ista stvar. Poslije sam ih fiksirao da ostanu u pravcu...pa isto. Povlačio sam ih na kraj osovine...isto.
(vidi sliku)
Vidi ovako , možemo ti mi sad objašnjavati neznam koliko , ti sam moraš skužiti traktor i frezu . Znači treba proći neko vrijeme , trebaš što više frezati , da vidiš koliko duboko u kojoj brzini , koja brzina kardana , prva spora , druga , treća ...
To ti se nemože objasniti , jednostavno trebaš steći iskustvo , a normalno to nemože biti odmah .
Sljedeća stvar koju trebaš napraviti je daska za ravnjanje , tebi na frezi daska za ravnjanje pokriva samo sredinu , nemože ravnati cijelu površinu freze .
A daska ( lim ) je sam po sebi lagan , i normalno da nemože dobro ravnati .
Trebaš uzeti lim minimalno 4 - 5 mm debljine , širine 10 - 15 cm ( to sam ocijeni ) dužine koliko je freza široka , pričvrstiti ( zašarafiti ) ga na postojeću dasku za ravnanje , tako da pokriva cijeli trag freze. Lanci koiji drže dasku ( lim ) za ravnanje , moraju biti skroz otpušteni tako da daska leži na zemlji.
Onda će to puno bolje izgledati , stim da nemožeš izbjeći tragove kotača za regulaciju dubine .
Mada meni to uopće nesmeta , odnosno gdije got sam frezao svi su rekli da je to dobro , jer im ostaju gotove gredice.
Evo kako sam ja to napravio , stim da je ovdije bilo gotovo blato .
Uploaded with
ImageShack.us