• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

YANMAR , i ostali japanski traktori

zgubidan2

Novi član
Tu od
15 Stu 2018
Poruka
5
zgubidan2, PRODET Gradište (ali to vjerojatno znaš) prodaje polovne Yanmare. Cijena je otprilike ta za koje novce ti tražiš. Međutim, kod Sliškovića sam kupio ove godine Yanmara, slagao mi je godište proizvodnje za 12 do 13 godina i ne želi mi izdati dokument sa valjanim godištem. Susjed je kod njega isto kupio, i njemu je slagao za 13 godina godište proizvodnje. U krim.policiji su mi rekli da mogu postupati samo u slučaju da je krivotvorio serijski broj. Sudski vještak (po privatnoj preporuci) mi je rekao otvoreno, nemoj se sa njim suditi jer sam već puno njegovih traktora vještačio i spor ili ode u zastaru ili se nekako nagodi. Trenutno skupljam podatke od ljudi koje je tako prevario za godinu proizvodnje pa ću zvati Provjereno i dati u medije pa barem da tu imam neku zadovoljštinu. Usput, traktor koji sam kupio od njega je u redu i super sam zadovoljan, ALI NEMOJ BRKU LAGAT JER ĆEŠ NAJE?AT!

U Prodetu sam bio prije tjedan dana u nadi da ću kupiti yanmara 1100D 4x4 sa frezom od 90cm (na njuškalu svi su oglasi aktivni nisam ih htio ni zvat pa sam otišao tamo) i meni dosta ali kaže tip da je to prodao na more..Pa sam ga pitao za 1300 niti njega nema samo ove traktore što su na parkiralištu onda mi je ponudio 1401 prednja vuča aj može se suzit na 90cm, a i ne izgleda loše sa frezom(noževi su toliko dobri da bi mogao s njima frizbi igrat) od 110cm otprilike za 4600€ to mi je malo previše bilo s tim da mi niti freza ne paše ali kaže da to mogu oni preraditi da bude uža freza za nekih 500-600€ znači to bi me izašlo sve skupa 5200 još prijevoz i mogu je*at sam sebe hah
Mene godište ne zanima previše nisam ga ni pitao za godišta sam da mene to služi i da nije precijenjen... da može opet tak za*ebat za 12godina i više to opet nije uredu on je vlasnik prodeta taj Šlišković ha?
 

Jonathan

Član
Tu od
1 Sij 2010
Poruka
139
Dečki pomagajte.
Yanmar 1300d, danas tijekom malčiranja sam ostao bez zadnjeg pogona. Znaci, kad je dupla vuča isključena traktor samo stoji na mjestu, a kada uključim ručicu za dupli pogon, onda snagu prenosi samo na prednje kotače..... Bilo kakav savjet je dobrodošao....pozzz
 

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,590
Po meni, ako prednja vuca radi to znaci da nije mjenjac nego je nešto nakon mjenjaca.

Nakon mjenjaca bi trebao biti diferencijal.
Mislim da tu neces nista saznati bez rasklapanja.
 

Jonathan

Član
Tu od
1 Sij 2010
Poruka
139
Ma znam, al majstor mi radi tek nakon 4.1. pa se onako preventivno informiram....
Hvala na odgovoru.....
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

wwuki5

Član
Tu od
6 Velj 2010
Poruka
488
Pa ja ih nisam imao ali imam imformacije da su nježni , mislim na micubiši posebno novijih godišta.
kubota (hinomoto ) i yanmar to je moj savjet ali opet zavisi i od onoga tko ga je prije vozio , nema tu pravila,
 

dingo

Član
Tu od
14 Lis 2010
Poruka
734
Moje je iskustvo sa Ls j 23 Mitshubishi da je duplo bolji od kubote b1820 kojeg imam i barem 8 x bolji od ym 15d kojeg sam također imao.
Ako Wuki raspolaže kakvim kvalitetnim informacijama bilo bi lijepo da ih podijeli sa nama, bogato iskustvo ima u radu sa yanmarima i mnogim drugim stvarima vezano uz popravke i priključke.
Koliko sam vidio to je dosta star model i najviše ovisi koliko je radnih sati napravio i kako je održavan, te od koga je kupljen.:smile:
 

Zlatko8

Novi član
Tu od
6 Sij 2019
Poruka
3
Traktor ima 890 radnih sati i dobro je održavan. Meni treba za malčiranje u voćnjaku, te za obradu male njive. Molio bi preporuku koje priključke za njega kupit. Kakav malčer, plug i frezu?

DSC-0111-1.jpg


DSC-0112-1.jpg
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

Razinekop

Aktivni član
Tu od
10 Pro 2013
Poruka
342
Za Zlatka

Imam mali japanski traktor Iseki TU 1600 pa da ti prenesem svoja iskustva.
Ne znam da li si kupio ili imaš namjeru tek kupiti traktor i malo mi je čudno da je bez ikakvog priključka?
Mali traktor je za male stvari (malo snage) -malo zemlje koja se redovno obrađuje,malu travu i moj još ide sporo 11km/h tako da nije za ići daleko.

Freza je bila "orginal" sa njime 120 cm radna površina-srpasti japanski noževi.Tvrdu zemlju ne mogu frezati -jednostavno preskoči.Redovno frezanje ide dubina nekih 20 tak cm -prvi puta sporo kasnije brzo usitnjavanje.

Pravio sam neki plug od 10 cola(otkinut sa zaprežnog pluga) ali moj nema prednji pogon i nije za oranje-nema snage ni mase za vući.

Roto malčer sam kupio novi(helikopter tri noža 100 cm radni) .Sa njim malčiram maslinik -ja zadovoljan lakše nego trimerom. Oko krošnje ti ostaje- za ručno (ići unazad komplicirano -imaš i
bočnih pomičnih )

Moj je starijeg tipa tako da sam pravio gornji priključak kopčanja u tri točke-nije problem.
Druga stvar je što valjda jedini ja u Hrvatskoj imam takav traktor (sudeći po forumu) tako da nemaš od koga "prepisivati".Imao sam problem sa lomom lanca freze- moj japanac nema zaštitnu sklopku na kardanu freze-(nabavio)

Toliko od mene-pitaj ako ti treba ,teško je biti pionir u nečemu i nemoj da te moj komentar obeshrabri -"Hrabre prati sreća"
 

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,504
Nemam niti jedan od tih malih traktorčića, ali sam razmišljal o kupnji nekad dosta davno. Zahvalu sa ti stisnul za nesebično podijeljeno iskustvo. Čim više takvih forumaša, :drink: tim bolji forum. :icon_super:
 

dingo

Član
Tu od
14 Lis 2010
Poruka
734
Gdje si kupio traktor? Inače ti traktori idu u prodaju nakon što okrenu brojčanik, ali su toliko kvalitetni da odrade još koju tisuću radnih sati ako se održavaju. Na ovih 800 rs dodaj još 10.000.:cool:

Ovaj je za prodaju.:icon_pidu:
 

Prilozi

  • ls3 - kopija.jpg
    ls3 - kopija.jpg
    24.7 KB · Pregleda: 61
  • ls broj motora - kopija.jpg
    ls broj motora - kopija.jpg
    25.3 KB · Pregleda: 58
Posljednje uređivanje od moderatora:

DekaSK

Novi član
Tu od
26 Ožu 2015
Poruka
1
Dečki,prodet yanmar teška muljaža.muljanje s ovim onim,lažna obećanja,traktor je vječan,neuništiv i tako to.kad sam mu rekao da mi je stao nakon 100 radnih sati veli tip da je to polovno i da se nemam šta čudit,nema računa.djelova jedva ili nikako.a kad ih nadje koštaju da se usereš.tko se zajebao kao i ja djelove neka nabavlja u firmi MPS iz ivanić grada ili kod mađara na kelet agro.a traktore morete kupit na BE forward yanmar u pola cjene

Meni na računu 2001. a izgleda da je 1991. Jbg
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

dingo

Član
Tu od
14 Lis 2010
Poruka
734
Malo probao orati, ali previše je vlage na površini.:mur:
 

Prilozi

  • ls 8.jpg
    ls 8.jpg
    29.7 KB · Pregleda: 76

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,470
Ja samo kuća posao kuća, lijeska sva pod snijegom, nemam zašto izlazit iz toplog :(shake):
 

Najnoviji postovi

Na vrh