• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

YANMAR , i ostali japanski traktori

Goldoni14

Član
Tu od
25 Ožu 2020
Poruka
31
Ako odradis toliko sati godisnje onda si zaista kompetentan da pricas o Japancima, mogu li dobit tvoj kontakt broj
 

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,504
Čuj ja s japancima odrađujem godišnje preko 1200 sati i poslje 12 godina iskustva u uslugama jedina moja primjedba na japance je ,, spor u transportu" .
Kolega cjenim tvoje iskustvo ali kad budeš usporedio janmara od 30 ks i tomu od 30 ks onda ćemo nastaviti razgovor , stvarno nije za usporedbu 18 i 30 ks .
Mir svima vama, i ako tko treba info i ako mogu pomoći može me uvjek osobno kotaktirati ovako stvarno nema smisla a plus što ja uopće nemam iteres ubjeđivati nekog u bilo što .

Wwuki5,
moje post je ispred tvoga, dakle, ako drukčije nije navedeno, odgovara se meni (barem ja tako tumačim pravila pisanja na forumu). Još sam nekoliko puta pročital svoj post, ali nikako ne mogu pronaći tu usporedbu koju navodiš. :unsure:
 

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,032
Ma to je on meni išo prodavat foru da su yanmari super traktori bez greške za sve poslove osim za voznju :hahah:
A ja vidim koji traktori se voze kod mene i samo jedan yanmar je i isti gazda ima i ac5400 i yanmara koristi samo za šišač i četke, toliko o tim traktorima i njihovim sposobnostima a o estetici necu ni pricat:censored:
Vinogradi oko 130-50h i jedno 120 zadrugara skoro svi imamo po dva traktora znaci nekih 240 traktora i samo jedan yanmar :unsure:
 

wwuki5

Član
Tu od
6 Velj 2010
Poruka
488
Ja stvarno nisam imao namjeru prepirat se s nekim ili izazivati . Ja pišem iz vlastitog iskustva. Drago mi je da su vama vaši traktori super i da obavljaju sve što vi trebate a tako isto i meni moji , razne su potrebe , tako da verujem da su japanci vama nefunkcionalni kao meni tomice itd... Mislim da forum služi da se iznese iskustvo sa određenim strojem ili situacijom .
p. s. Iwanho oprosti što sam pisao a nisam citirao Krumpironju.
 

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,032
A na kraju svega nisi izneso svoje iskustvo i konkretne prednosti yanmara, forum je barem toliko zaslužio
 

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,073
Kubota B7100 , u onako srednje tužnom stanju , koliko bi mogla da vrijedi , okvirno makar ?
 

gall73

Novi član
Tu od
19 Tra 2020
Poruka
3
Pozdrav svima. Novi sam u svemu vezano uz male traktore. Imam mali vočnjak od cca 4000 m2 i vinograd od cca 2000 m2 znaći sve ukupno 6000 m2. Teren je blago položen te nema nekih velikih uspo a. Trebao bi mali traktor do cca 15-25 ks ili manje za košnju (malčer) i možda da ima neku manju frezu. Gledao sam po oglasniku i naletio na polovni John Deere 4115 HST koji mi se čini OK za to što mi treba. Malo sam skeptičan prema tom hidrauličkom pogonu ali možda se varam. Kakva su vaša iskustva s tim traktorom? Da li ga uzeti ili kupiti neki japanac Yanmar ili Kubotu rabljeni i koji mi preporučate. Želim traktor bez puno elektronika. Financijski ne bi išao preko 6500€ jer moram još kupiti i malčer.
Kolko vidi taj John Deere ima Yanmarov motor.
Zahvaljujem na svim mišljenjima i iskustvima.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,577
To ti je Yanmar u osnovi. Vjerojatno znatno skuplji u zelnoj boji od originala.
 

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,155
Momci ,

Posto trazim manji traktor za potrebe kosnje, svratio sam na ovu temu da vas upitam za savjet.Radi se konkretno o vom Traktoru: 13KW. 1995 godina.
Ako sam nesto pogrijesio oko slika javite da uredim.

1590390644676.png 1590390644676.png
 

gall73

Novi član
Tu od
19 Tra 2020
Poruka
3
Evo kupio Yanmar AF24. Stiže za koji dan.
Ako može pomoć da li itko mima kava saznanja o tom traktoru ili gdje ima kakve upute za skinuti?
Može pomoć oko osnova:
- koje ulje u motor
'- koje ulje u getribu, prednji pogon
- gdje kupiti osnovno (filter ulja, zraka, goriva...)
Unaprijed zahvaljujem na pomoći
 

actionfigure

Novi član
Tu od
5 Srp 2016
Poruka
5
Poštovani Gall73,

čekao sam da ti odgovore osobe koje su puno više iskusnije od mene. Imam Yanmar Ke-3 i služi mi za košnju (roto kosa) ~10 000m2 livade/vočnjaka + oranje/frezanje privatnog vrta od 50m2. Stoga servisi na traktoru su mi vrlo rijetki.
No svake godine radim slijedeće:
1. izmjena ulja stavljam INA Super 5 (15W-40) ulje za poljoprivredne strojeve svake godine
2. filter ulja sam skinuo i odnio do trgovine auto dijelova. Nakon izmjere smo utvrdili da mi odgovara filter ulja od Micubishi-a te zapisao broj i sada kupim uvijek takav filter ulja.
3. Kada sam kupio provjerio sam količinu ulja u prijenosu (tako i freze) te tamo sam utočio ulje Hipenol
4. Filter zraka sam kupio u Prodetu 2 komada kada sam kupio trakotor tamo davne 2012 (ali treba malo goolat) te zamijenio do sada recimo svake 3 godine jer stvarno malo radim sa traktorom. Ove godine sam pogledao i filter je još vrlo čist pa ga neću još mjenjati, ali kupio bi ga online negdje (treba malo zgoolgat, izmjeri postojeći..)
5. Podmazujem tovatnom masti sve one pipce kod kotača, kosilice, kardan redovito. Kupio sam malo bolju mazalicu preko neta u RH trgovini poljoprivrednim strojevima (da je ne reklamiram sada)
6. Filter goriva sam samo promjenio do sada jednom prilikom kupnje.

Za sada imam manu na traktoru da stalno svijetli mi svijetlo grijača i prazni mi akumulator. Nisam stigao uzeti vremena da provjerim što se događa (ako netko ima ideju, prijedlog svakako je dobrodošao) jer imam 2 akumulatora pa ih stalno mijenjam kada skužim da je prikraju.

Nadam se da sam pomogao.

Lp,
Ruda
 

gall73

Novi član
Tu od
19 Tra 2020
Poruka
3
Hvala na odgovoru.
Evo upravo sam dobio mjerač pritiska ulja (naručio po kataloškom broju od john deere 770 ili 4210) sve je to isto jer Janmar radi traktore za John Deere. Treba samo gledati oznaku motora i puno se lakše nađu dijelovi za John Deere.
Za sve ostalo k a Prodet ili neki Mađari.
 

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,213
Pitanje za znalce, yanmar1100D, motor se grije, dali ima vodenu pumpu, i gdje se nalazi, dali ima termostat, i gdje se nalazi, ili jednostavno do čeg bi moglo biti.
 

wwuki5

Član
Tu od
6 Velj 2010
Poruka
488
Taj traktor nema vodenu pumpu a nema ni termostat , ako se grije uglavnom je uzrok začepljen hladnjak , ako to nije onda neznam .
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

Najnoviji postovi

Na vrh