Na istoj tipi traktora imam isti problem,svjetli mi svjetlo grijača.Da li i kako ste riješili problem.Poštovani Gall73,
čekao sam da ti odgovore osobe koje su puno više iskusnije od mene. Imam Yanmar Ke-3 i služi mi za košnju (roto kosa) ~10 000m2 livade/vočnjaka + oranje/frezanje privatnog vrta od 50m2. Stoga servisi na traktoru su mi vrlo rijetki.
No svake godine radim slijedeće:
1. izmjena ulja stavljam INA Super 5 (15W-40) ulje za poljoprivredne strojeve svake godine
2. filter ulja sam skinuo i odnio do trgovine auto dijelova. Nakon izmjere smo utvrdili da mi odgovara filter ulja od Micubishi-a te zapisao broj i sada kupim uvijek takav filter ulja.
3. Kada sam kupio provjerio sam količinu ulja u prijenosu (tako i freze) te tamo sam utočio ulje Hipenol
4. Filter zraka sam kupio u Prodetu 2 komada kada sam kupio trakotor tamo davne 2012 (ali treba malo goolat) te zamijenio do sada recimo svake 3 godine jer stvarno malo radim sa traktorom. Ove godine sam pogledao i filter je još vrlo čist pa ga neću još mjenjati, ali kupio bi ga online negdje (treba malo zgoolgat, izmjeri postojeći..)
5. Podmazujem tovatnom masti sve one pipce kod kotača, kosilice, kardan redovito. Kupio sam malo bolju mazalicu preko neta u RH trgovini poljoprivrednim strojevima (da je ne reklamiram sada)
6. Filter goriva sam samo promjenio do sada jednom prilikom kupnje.
Za sada imam manu na traktoru da stalno svijetli mi svijetlo grijača i prazni mi akumulator. Nisam stigao uzeti vremena da provjerim što se događa (ako netko ima ideju, prijedlog svakako je dobrodošao) jer imam 2 akumulatora pa ih stalno mijenjam kada skužim da je prikraju.
Nadam se da sam pomogao.
Lp,
Ruda
Dečki, koje ulje ide u hidrauliku i mjenjač, a koje u prednji pogon? U pitanju je yanmar 1300 (2tr13 mašina)?
Kolega, informacije od korisnika traktora poput naših su : prednji pogon hipenol SAE 90, hidraulika i mjenjač su zajedno i ide transhidrol (utto).Upravo sam mislio pitati istu stvar jer smo kupili Yanmar 1500D pa treba napuniti ulja
Pronašao sam ovo na Internetu
Motorno ulje 15W-40 dizelsko motorno ulje, formulirano da osigura stabilni rad
Motorno ulje 10W30 - vrhunsko polusintetičko motorno ulje i pogodan je za sve traktore Yanmar
Yanmar ulje za mjenjač 80W90 - Originalno ulje za mjenjač za upotrebu u traktorima Yanmar.
Yanmar ulje za hidrauliku TF500A - Posebna formula TF500A tekućina toplo se preporučuje za sve traktore YANMAR. Ova originalna tekućina za mjenjač posebno pruža optimalnu zaštitu brzine, poboljšani hidraulički kapacitet dizanja i glatko, učinkovito i tiho kočenje.
Yanmar
Dedicated to Yanmar Tractors. If you had a username on the Hoye Yanmar forums, your username will still work here, just add -HT to the end of your username and login.ymowners.com
Hvala na info, pitanje je jos samo da li ce traktor moci podignut sadilicu kao sto je napisao i ZJJa imam Iseki slične snage i po meni ako ti sa frezom možeš obraditi tu zemlju, manje snage će ti trebati za rad sa jednorednom sadilicom. Ja kažem MOŽE!
Pozdrav drustvo, zanima me jedna stvar, u prilici sam kupiti Yanmar 1401, cak sam imao priliku i raditi sa tim traktorom i sa njegovom frezom i sa time sam bio vise nego zadovoljan. Da li je netko probao sa takvim traktorom saditi krumpir sa jednoredno sadilicom i ako je kako je to proslo. Gledam te sadilice i za jednoredne kaze da treba traktor od cca 18 ks a spomenuti yanmar ima cca 14?? Zanima me da li bi se dalo koristiti sadilicu sa njim.
Hvala.
Hvala na odgovoru.Vlasnik sam Ke-3 što je snagom vrlo blisko Yanmaru 1401. Na njega imam instaliran roto malčer težine 145 kg. Radim na brdovitom terenu i naprijed sam morao dodatno dodati cca 30tak kg utega u protivnom kada bi dignuo malčer na brijegu prednji kotači bi se odvajali od podloge.
Prema podacima jednoredna sadilica ima 130 kg + težina krumpira u spremniku. Hidraulika po meni ima snage da masu od 200++ kg podigne (nisam nikada googlao kolika je zaista njezina moć). Ako ne dobite egzaktan odgovor osobno mogu samo testirati dizanje svog malčera dok na njemu stoji osoba pa da vidimo može li dignuti masu od 200++ kg koliko je neka maksimalna masa jednoredne sadilice.
Ako misliš na tehnički , nečeš proći , osim orginal ili atestirani a to ima samo prodet pitaj njih . Govorim iz iskustva .Zdravo drugari,treba jedna mala pomoć.trebam kupiti za yanmar fx24 sigurnosni ram ,sad me zanimaju dimenzije istog da bi preko prijatelja mogao naručiti da mi doneseako bilo ko ima neku sliku ili dimenzije neka pomogne.unapred zahvalan