YANMAR K-3
Novi član
- Tu od
- 25 Pro 2020
- Poruka
- 1
Na istoj tipi traktora imam isti problem,svjetli mi svjetlo grijača.Da li i kako ste riješili problem.Poštovani Gall73,
čekao sam da ti odgovore osobe koje su puno više iskusnije od mene. Imam Yanmar Ke-3 i služi mi za košnju (roto kosa) ~10 000m2 livade/vočnjaka + oranje/frezanje privatnog vrta od 50m2. Stoga servisi na traktoru su mi vrlo rijetki.
No svake godine radim slijedeće:
1. izmjena ulja stavljam INA Super 5 (15W-40) ulje za poljoprivredne strojeve svake godine
2. filter ulja sam skinuo i odnio do trgovine auto dijelova. Nakon izmjere smo utvrdili da mi odgovara filter ulja od Micubishi-a te zapisao broj i sada kupim uvijek takav filter ulja.
3. Kada sam kupio provjerio sam količinu ulja u prijenosu (tako i freze) te tamo sam utočio ulje Hipenol
4. Filter zraka sam kupio u Prodetu 2 komada kada sam kupio trakotor tamo davne 2012 (ali treba malo goolat) te zamijenio do sada recimo svake 3 godine jer stvarno malo radim sa traktorom. Ove godine sam pogledao i filter je još vrlo čist pa ga neću još mjenjati, ali kupio bi ga online negdje (treba malo zgoolgat, izmjeri postojeći..)
5. Podmazujem tovatnom masti sve one pipce kod kotača, kosilice, kardan redovito. Kupio sam malo bolju mazalicu preko neta u RH trgovini poljoprivrednim strojevima (da je ne reklamiram sada)
6. Filter goriva sam samo promjenio do sada jednom prilikom kupnje.
Za sada imam manu na traktoru da stalno svijetli mi svijetlo grijača i prazni mi akumulator. Nisam stigao uzeti vremena da provjerim što se događa (ako netko ima ideju, prijedlog svakako je dobrodošao) jer imam 2 akumulatora pa ih stalno mijenjam kada skužim da je prikraju.
Nadam se da sam pomogao.
Lp,
Ruda