• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Yanmar YM 1110

Razinekop

Aktivni član
Tu od
10 Pro 2013
Poruka
343
Baja ,ja ti rekoh da jedini ti imaš takav traktor tako da ti teško ko može pomoći da je to radio.
Zamjena termometra da znaš kolika ti je temperatura sa onim gdje ti se upali lampa kad "imaš problema sa hlađenjem" ne znam koja je svrha toga.Dobro je ali može i bez toga?
Ako već imaš taj termometar,ti riješi zamjenu postojećeg "Osjetilnog termometa-koji uključuje žarulju" sa novim(vidi koji je stari ,a koji novi navoj???)-Struja nije problem!

baja

Član
Tu od
1 Sij 2015
Poruka
53
Ali ja sam sad rijesio da se ne grije pa bi zato ugradio sat temperature.
Preventive radi kazaljka je kazaljka puno sigurnija od lampe.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Bitno da pokazuje temperaturu a koliko treba biti manje važno , glavno da ne kuha a ako kaže do 90 sve ok.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ovo su sada filozofije,jesi videl da on ne vozi škodu?

Poslano sa mog G630-U20 koristeći Tapatalk

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
je sinko, mudraci filozofiraju ...ti samo strpljivo googlaj i čitaj kaj mudraci pišu , jer ne razmišljaš o činjenici da je sve kaj izguglaš zapravo napisao neki mudrac , filozof .

KAd budeš to svatio i prihvatio ostaje ti čitati knjige ...a kad ih sve pročitaš došlo bu da i tebe netko naziva filozofom ...

Zato samo strpljivo čitaj i ponekad napiši ," striček , imaš prav "

baja

Član
Tu od
1 Sij 2015
Poruka
53
90 je normalna radna temperatura sve preko je upozorenje za zaustavljanje stroja.
Laik jesam ali nesto ipak znam. Sada pitanje za vas:
Dali se na indikator iz kojeg ide kabal na lampu moze spojit sat i kako ga spojit?
Nema potrebe za prepucavanjima tu smo da pomognemo jedni drugima,svaciji savjet prihvacam i uvazavam te vam svima zahvaljivam sto mi pomazete.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Čovjek je lijepo pitao za savjet kako i što da napravi, čak i ako ne zna koja je normalna temperatura rashladne tekučine, mogli ste napisati da nije u pravu i odgovoriti koja je to temperatura i to je to.

Svaki puta kada dođem na forum iznova se podsjetim zašto ga sve manje posječujem...

Razinekop

Aktivni član
Tu od
10 Pro 2013
Poruka
343
Mlado momče ne valja ti pristup problemu!

Ti tražiš previše(što misliš da smo mi "Vidovnjaci" -potrudi se i ti malo.

Ako želiš to napraviti što si naumio ispitaj postojeće stanje i vidi što imaš.Nacrtaj tu postojeću shemu stanja!

Nakon toga daj nam informacije o novom mjeraču temperature-ima li kakva shema spajanja ? Upute za montažu ? Bar tip toga mjerača?

Sve se može napraviti već sam prije rekao da pogledaš "navoje-kompatibilnost" za spajanje?

baja

Član
Tu od
1 Sij 2015
Poruka
53
Kazem sat je 12v od mercedesova kombija,ima tri uticnice iza,pa me zanima kako spojit.
Slazem se nemojte se svadjati svi smo tu da si pomazemo.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Čovjek je lijepo pitao za savjet kako i što da napravi, čak i ako ne zna koja je normalna temperatura rashladne tekučine, mogli ste napisati da nije u pravu i odgovoriti koja je to temperatura i to je to.

Svaki puta kada dođem na forum iznova se podsjetim zašto ga sve manje posječujem...
vjerujem da večina ovdje napisanog ide mene ..
pa bi se probao malo opravdati , ako dozvoliš .
ako malo pratiš moju aktivnost na forumu onda znaš da uvjek napišem ako znam i kaj znam .

Ovjde je jedan specifični slučaj gdje ne znam ali pokušavam forumaša navesti na dublje razmišljanje o problemu i vjerojatno mu tako pomoči da nađe riješenje .
Ne pada mi napamet googlati i tražiti koja je radna temperatura njegovog motora .

glede nastavka tvojeg posta , budi dobar s moderatorima pa ti nek prosljede obrazloženje mog prijavljenog posta u kojem si se ti oprostio od foruma

Posljednje uređivanje od moderatora:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Baja, ako imaš termokontakt i žarulju za previsoku temperaturu rashladne tekućine, onda taj indikator ne možeš spojiti s instrumentom, da bi on išta mjerio.
Najbolje nabavi originalni davač temperature, koji je i bil na tom Mercovom motoru, te ga onda možeš spojiti s instrumentom.
Ako možeš davač temperature postaviti na mjesto gdje ti je sada temokontakt (a trebalo bi se moći, možda uz neki adapter), istu žicu možeš iskoristiti i za termometar, tak da ne trebaš prepravljati instalaciju (tj. vuleći novu žicu).
Tri žice na instrumentu su ti +12V preko kontakt brave, masa i signal s davača temperature. Vjerojatno još zasebno postoji grlo sa žaruljicom, na koje se spaja pozicija (da instrument ima osvjetljenje po noći).

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
90 bi od škodinih karika napravilo paljenu žicu
Sad si mi nagrdio moju škodu, hehe.Dosta puta je moja išla preko 100, i favoritka i felicia i nikakvih problema hehe.

Najnoviji postovi

Na vrh