Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Evo sve što ste pisali ... mrežica razrezana na pola spojena sa klamericom . Ali ... uvijek postoji ono ali . Naime kada mi je došla djelatnica savjetodavne službe pregledati nasad , ona reče da bi mrežice trebalo ostaviti baš onakve kakve su bile . Odnosno da ih netreba rezati , zbog toga kada se stave onako široke onda na vjetru trepere , odnosno vjetar klati sa njima ( neznam kako bih to drugačije opisao ) i toga bi se zec trebao uplašiti , i nebi trebao gristi koru . E sada dali je to tako ili ne neznam .
Mislim da kada zec počne gristi onda grize i kroz mrežicu .
Ove slike pregrizene mrežic su mi iz šljivika koji se nalazi odmah iza kuće i tu mi je zec izgrizao 5 -6 komada .
Drugi šljivik koji je u brdu izvan naselja , zec se nije ni pojavljivao . E sad ti budi pametan pa znaj .
E sad što se tiče zašto zec uopće grize koru , svi mi mislimo da je samo po zimi kada nema šta jesti , ali sam sam se uvjerio da nije . Meni je načeo par sadnica u 9 mjesecu , kada ima izobilje hrane .
Djelatnica savjetodavne službe kaže sljedeće .
Mlada kora na voćkama je njemu poslastica , to mu dođe kao desert i zato grize . Kada ima hrane onda se vjerovatno dođe zasladiti poslje jela , a kada nema hrane onda grize zato što nema šta drugo .
E sad opet.., dali je to tako ili ne neznam , ali kada navali teško ga se riješiti .
To svi znamo