• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zastita od divljaci

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
ako imaš jeftinu ponudu onda je dobro. ali ako nemaš onda ti je najbolja opcija ta farmer žica,dolje je gusta radi zeca,gore rijeđa pa je odma i jeftinija,netrebaju ti zatezači ni španeri,stupce stavljaš na veći razmak pa šparaš i na tome a i u pola je jeftinija od običnog pletiva. samo što moraš stupce praviti tako da odgovaraju ako želiš postavljati takvu žicu pa je zato dobro unaprijed znati kakvu češ ogradu prije nego počneš praviti stupce. ja sebi radim stupce 220 za žicu od 150 i odma stavljam kuke kad betoniram itd.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Pozdrav svima!
Kad bi se ovi likovi, češće prošetali...nebi bilo tolikih problema

pozdrav joe!:mrgreen:

M

m123

Guest
ako bi postavio nekoliko slika tih stubova, i te žice koje ti praviš bilo bi dobro, baš da vidim kako izgleda.
koliko te izađe jeftinije sa tom žicom?
ma mene ono pletivo zato i nervira, ograđivao sam nekoliko njiva sa tom žicom, muka živa, petlja se čim malo zezneš, pa onda španeri, pa ako su slabi stubovi povije stub, pa povuci potegni, nije lako, a bodljikava ide brzo, milina,
pa sam mislio bodljikavu, i možda pri dnu ograde staviti jednu žicu sa strujom i da tako riješim problem

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
ako bi postavio nekoliko slika tih stubova, i te žice koje ti praviš bilo bi dobro, baš da vidim kako izgleda.
koliko te izađe jeftinije sa tom žicom?
ma mene ono pletivo zato i nervira, ograđivao sam nekoliko njiva sa tom žicom, muka živa, petlja se čim malo zezneš, pa onda španeri, pa ako su slabi stubovi povije stub, pa povuci potegni, nije lako, a bodljikava ide brzo, milina,
pa sam mislio bodljikavu, i možda pri dnu ograde staviti jednu žicu sa strujom i da tako riješim problem

ma gluposti,i ti ga kompliciraš. ukucaj u tražilicu farmer pletivo imaš ih na netu koliko hočeš,univerzal zagreb su najjeftiniji mislim. izađe te kvadrat oko 5 kuna pa računaj,100 metara žice visine 150 bi koštalo 750 kuna. ja sam zvao njih nekoliko,čak ti i dovezu ako imaš više toga,nas par će uzimati na proljeće pa će nam dovesti svima.

M

m123

Guest
gledao sam na netu slike, ali sam mislio da imaš neki poseban sistem za stubove, pošto vidim da su ovdje većinom metalni, ali nema veze, kod svih je princip sličan

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
gledao sam na netu slike, ali sam mislio da imaš neki poseban sistem za stubove, pošto vidim da su ovdje većinom metalni, ali nema veze, kod svih je princip sličan

staviš kukice u obliku vinkla da imaš na šta okačiti i svezati tu žicu,zato je dobro imati žicu prije nego se prave stupci pa sve lijepo razmjeriš,jel kužiš.

ilegalac

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
909
ako imaš jeftinu ponudu onda je dobro. ali ako nemaš onda ti je najbolja opcija ta farmer žica,dolje je gusta radi zeca,gore rijeđa pa je odma i jeftinija,netrebaju ti zatezači ni španeri,stupce stavljaš na veći razmak pa šparaš i na tome a i u pola je jeftinija od običnog pletiva. samo što moraš stupce praviti tako da odgovaraju ako želiš postavljati takvu žicu pa je zato dobro unaprijed znati kakvu češ ogradu prije nego počneš praviti stupce. ja sebi radim stupce 220 za žicu od 150 i odma stavljam kuke kad betoniram itd.

samo neznam koje vam je to farmer pletivo, a da vam zec nemože proći
ja sam tražio ali ništa
a kroz ovo što sam stavio zeko proleti u punoj brzini bez problema, zato sam i stavio plavu mrežicu oko debla

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
samo neznam koje vam je to farmer pletivo, a da vam zec nemože proći
ja sam tražio ali ništa
a kroz ovo što sam stavio zeko proleti u punoj brzini bez problema, zato sam i stavio plavu mrežicu oko debla

znači da nisi tražio,da jesi,našao bi. ti izgleda imaš ozbiljnih problema sa ti zecevima koliko vidim,nešto si im se gadno zamjerio ili ne radiš kako treba kolega moj.

ilegalac

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
909
znači da nisi tražio,da jesi,našao bi. ti izgleda imaš ozbiljnih problema sa ti zecevima koliko vidim,nešto si im se gadno zamjerio ili ne radiš kako treba kolega moj.

ovo drugo sigurno

de mi reci koje je to farmer pletivo (ako može i slika) ili bar dimenzije donjih rupa
pa da vidimo jel zec prolazi

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
ovo drugo sigurno

de mi reci koje je to farmer pletivo (ako može i slika) ili bar dimenzije donjih rupa
pa da vidimo jel zec prolazi

ti baš ništa ne razumiješ,pa valjda ne prolazi ako je to napravljeno da zec nebi prolazio,šta ti tu nije jasno. čitaj malo po forumu,nemoj da ti se mora ponavljati,napisao sam gdje se može vidjeti i slika i cijena i dimenzije,samo se trebaš malo potruditi i čitati.

ilegalac

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
909
ti baš ništa ne razumiješ,pa valjda ne prolazi ako je to napravljeno da zec nebi prolazio,šta ti tu nije jasno. čitaj malo po forumu,nemoj da ti se mora ponavljati,napisao sam gdje se može vidjeti i slika i cijena i dimenzije,samo se trebaš malo potruditi i čitati.

e moj biseru, nakon 4ha ograđivanja vočnjaka ili preko 2100 m dužnih postavljene ograde :prayer:

ajd kad već spominješ univerzal zagreb,odi na njihovu stranu i skini katalog
na dnu 7 stranice imaš farmer pletivo i dimenzije pa si pogledaj kroz koju zec neće proći
a ja ću ti samo napomenuti da je rupa cca 7x7cm dovoljna da zec prođe

ubuduće prije nego lupiš glupost dvaput razmisli

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
e moj biseru, nakon 4ha ograđivanja vočnjaka ili preko 2100 m dužnih postavljene ograde :prayer:

ajd kad već spominješ univerzal zagreb,odi na njihovu stranu i skini katalog
na dnu 7 stranice imaš farmer pletivo i dimenzije pa si pogledaj kroz koju zec neće proći
a ja ću ti samo napomenuti da je rupa cca 7x7cm dovoljna da zec prođe

ubuduće prije nego lupiš glupost dvaput razmisli

pa zato valjda naručiš da ti naprave 5x5 pa neće proći ili kako već hoćeš čovječe,nemoraš ti kupiti šta ti piše u katalogu,naprave ti kako želiš. pravi i moj kolega raznorazna pletiva pa znam kako se to radi,pa nećemo se prepirati bezveze,treba pomoći ako se može. ja nisam nikad imao problema u tako ograđenim prostorima,pa tko bi naplaćao normalnu žicu. jedini problem ti je taj što će ti se lako penjati kojekavi lopovi pa znaju posavijati žicu,i to je jedina mana. ja govorim iz iskustva,nemora nitko slušati,svatko radi kako misli da je najbolje.

Posljednje uređivanje:

ilegalac

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
909
Ja imam farmer pletivo i zec nije htio se provlačiti na 30x15 cm. Ima slike pod mojom temom o nama.

34 stranica
http://www.poljoprivredni-forum.com/showthread.php?t=17290&page=34

jel se ti šališ ili ???
nevidim koja je žica , ali vidim tragove sa obadvije strane:finga:

dane

farmer košta negdje cca 5kn/m2, a pletena cca 8kn/m2
e sad ako hoćeš posebnu naruđbu farmera i recimo 5x5cm to znaci duplo više materijala jer vertikalne žice moraju ići na 5cm a ne na 15 ili 20cm
i onda više sigurno nije 5kn nego ....kn, a i pitaj hoće li radit posebnu narudžbu za cca 500m dužnih koliko je potrebno za cca 1ha
a ako se cijena primakne onih 8kn treba razmislit ipak o pletivu jer je puno puno bolje od farmera

gradskikauboj

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2010
Poruka
166
Ja sam godinama muku mučio sa srnama i zečevima, neznam što sve nisam radio, od pucanja do premazivanja svim i svačim. Onda mi je baba sa sela rekla da ta divljač bježi od ljudskog mirisa i da ga osjeti na kilometre. Rekla mi je da stavim vlasi od kose na voćke i da ih više nebu. I ja jedanput kod brijača na šišanje i reko čujte majstor ja vam bum pomel brijačnicu, natrpal kose u vreću i to povješal po voćnjaku. Tri godine je to visjelo i od tada nisam srnu videl. Niš ne košta, vrijedi pokušati.

ilegalac

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
909
Ja sam godinama muku mučio sa srnama i zečevima, neznam što sve nisam radio, od pucanja do premazivanja svim i svačim. Onda mi je baba sa sela rekla da ta divljač bježi od ljudskog mirisa i da ga osjeti na kilometre. Rekla mi je da stavim vlasi od kose na voćke i da ih više nebu. I ja jedanput kod brijača na šišanje i reko čujte majstor ja vam bum pomel brijačnicu, natrpal kose u vreću i to povješal po voćnjaku. Tri godine je to visjelo i od tada nisam srnu videl. Niš ne košta, vrijedi pokušati.

nekad i to uspije
mislim da sam negdje napisao slučaj jedne poznanice koja je prvi vočnjak tako štitila i sve super
nakon desetak godina sadila drugi i ponovila isto.
ajoj fešte što joj zeko napravio

ja sam pokušao i sa iznutricama od životinja, kad god se nešto prikolje ja razbacam oko vočnjaka, možda privučem lisice:finga:
uspjeh kako kada, nekad dobar nekad ne

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
moj ilegalac pa opet sve krivo,5,5 kuna kvadrat sa žicom od 1,5 visine,5x15 do visine 60cm,ostalo 10x15 i 15x15,a za 4,5 kuna dobiješ 120 visine i onda kupiš obične žice i postaviš red u vis i jš jeftinije prođeš. a da ti nepričam da sam ušparao još 500 kuna jer mi nisu trebale vezne žice kojih ide minimum tri reda na toj visini,tako da ima toga,samo treba malo računati. pa i da je dvije kune jeftinije od običnog pletiva to je na recimo 1000kvadrata 2000 kuna,a ti nemoj računati nego filozofiraj,ne isplati se kolega moj.

ilegalac

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
909
moj ilegalac pa opet sve krivo,5,5 kuna kvadrat sa žicom od 1,5 visine,5x15 do visine 60cm,ostalo 10x15 i 15x15,a za 4,5 kuna dobiješ 120 visine i onda kupiš obične žice i postaviš red u vis i jš jeftinije prođeš. a da ti nepričam da sam ušparao još 500 kuna jer mi nisu trebale vezne žice kojih ide minimum tri reda na toj visini,tako da ima toga,samo treba malo računati. pa i da je dvije kune jeftinije od običnog pletiva to je na recimo 1000kvadrata 2000 kuna,a ti nemoj računati nego filozofiraj,ne isplati se kolega moj.

samo naprijed prijatelju, ja svoja 4ha ogradio, zadnje prije 2g, i nenamjeravam više, tako da sam i ove cijene rekao onako po sječanju
imam 3 sa pletenom i 1 sa farmer, baš kao što kažeš, uštedio sam nekih 2000kn i još ih nemogu prežalit

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
jel se ti šališ ili ???
nevidim koja je žica , ali vidim tragove sa obadvije strane:finga:

dane

farmer košta negdje cca 5kn/m2, a pletena cca 8kn/m2
e sad ako hoćeš posebnu naruđbu farmera i recimo 5x5cm to znaci duplo više materijala jer vertikalne žice moraju ići na 5cm a ne na 15 ili 20cm
i onda više sigurno nije 5kn nego ....kn, a i pitaj hoće li radit posebnu narudžbu za cca 500m dužnih koliko je potrebno za cca 1ha
a ako se cijena primakne onih 8kn treba razmislit ipak o pletivu jer je puno puno bolje od farmera

Sa jedne strane zekan sa druge kuja. Inaće kuja nije moja i do tog mjesta je imala dobrih cca 300 m. Mislim da je zeko osjetio miris na toj žici od ljudi i ne mili mu se kasnije još pegtarde i mirno...

ilegalac

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
909
Sa jedne strane zekan sa druge kuja. Inaće kuja nije moja i do tog mjesta je imala dobrih cca 300 m. Mislim da je zeko osjetio miris na toj žici od ljudi i ne mili mu se kasnije još pegtarde i mirno...

e a ja sam posadio višnje ,nisam imao para za ogradu, a gospoda iz savjetodavne mi prodala štos da srna neće jest višnju
i odmah prve godine (2005) srna pase ko luda
ja posudio ćuku (psa) od šogora i negdje u sredini razvukao 20tak metra žice fi 6mm i još dva metra lanca, tako da je klizao gore dolje ali nije mogao oko vočke
imao je kučicu i svaki dan mu nosili jest
ispočetka je djelovalo, a kasnije ne, naučile se srne
nalazio sam tragove na 20-30m od cukija, skužile su dokle može doći i nisu ga se više bojale, a cuki je bio baš žestok i živčan

Najnoviji postovi

Na vrh