ispočetka je djelovalo, a kasnije ne, naučile se srne
nalazio sam tragove na 20-30m od cukija, skužile su dokle može doći i nisu ga se više bojale, a cuki je bio baš žestok i živčan
Trebao si pomakuti šipku :rolfer:ispočetka je djelovalo, a kasnije ne, naučile se srne
nalazio sam tragove na 20-30m od cukija, skužile su dokle može doći i nisu ga se više bojale, a cuki je bio baš žestok i živčan
blizu mene ima ogromna plantaža jabuka, jedan "biznismen" uložio bruku para, ima tu na stotine ako ne i na hiljade hektara, nešto ogromno, uložio je puuuuuunnnoooo para, i baš je radio sve po zadnjim standardima i nije štedio, ogradu je radio sa čeličnom pletenom žicom za ograde, ukopavao bodljikavu žicu, sve najbolje, i zeko opet negdje provalio, i da ne spominjem šta je napravio. a kasnije su mu ljudi, tačnije neljudi namjerno rezali žicu, samo da mu napakoste. baš je imao problema, ne znam šta je smislio ove godine, nadam se da se uzdao u neku hemiju...
nemoj se nervirati, nema ti koristi od togaja mogu odgovoriti u ime svih i garantujem da niko nije prošao bez nekih problema sa međama i ljudima.
ja imam ogromnih problema sa ljudima, ne možete ni zamisliti kojih problema imam, ali će i to biti riješeno
ljudi najviše vole da leže, kukaju i ogovaraju, eventualno nešto da ukradu i žive kao paraziti na tuđi račun. ufff čim krenem o tome misliti počnem se nervirati:evil:
ma gluposti,i ti ga kompliciraš. ukucaj u tražilicu farmer pletivo imaš ih na netu koliko hočeš,univerzal zagreb su najjeftiniji mislim. izađe te kvadrat oko 5 kuna pa računaj,100 metara žice visine 150 bi koštalo 750 kuna. ja sam zvao njih nekoliko,čak ti i dovezu ako imaš više toga,nas par će uzimati na proljeće pa će nam dovesti svima.
nemogu da vjerujem, taj se očito u vezi ograde nije konzultirao sa dane001:rolfer:
a da ima rezanja žice, kidanja, "slučajnog" zapinjanja s traktorom, tog sigurno ima i bit će
kontam loši susjedski odnosi su stvarno veliko zlo, ljudska zloća stvarno beskrajna
ako ništa neradiš, nevaljaš jer si propalica
ako počneš nešto onda si lud
a ako u tom uspiješ, kako su tek onda zavidni
a baš me zanima jel itko od nas nije doživio krađe sadnica i slično.
ja osobno imao sam problema s međama, pa tako i ogradama
ali najveće zlo mi je susjed svake godine radio kada je prskao svoje polje herbicidima i to po vjetru, a drift baci maglicu na cjeli prvi red, nekad i do drugog
vočke su preživjele, ali dugo su patile i zaostajale
Meni su maznuli dvadesetak kad sam posadio, a znam čovjeka kojem je preko noći obran hektar sadnica, što se susjeda tiče ni ja se nisam usrećio čak mi policiju zvao kad sam neki korov palio, vatrogasci nisu htjeli izaći jer me znaju i sam sam vatrogasac pa zvao policiju da ga ugrožavam. Voćnjak sam posadio u sredini parcele, a s obje strane sadim kukuruz i krumpir najčešće
jedan moj drugar, koji takođe ima ogromnih problema sa međama je jednom rekao: "jedino što mi se sviđa vezano za ameriku je to što oni imaju zakon da možeš bez ikakvih posljedica pucati na osobu koja ti bez tvog odobrenja uđe na imanje"
e da smo i mi te sreće da imamo taj zakon, jest da bi nam se populacija istog dana umanjila za pola, ali valjalo bi se riješiti kojekakvih mangupa!
:axe::axe::axe:
Ljudi čitam i nemogu da vjerujem u ono što pišete pa sam ponovo sve pročitao. Problemi sa međom šta vam je to valjda svi znaju gdje je međa. Ja imam sedam parcela dakle 14 susjeda međaša i ni sa kim nemam nikakve probleme mi imamo dogovor "kad oreš ori dokle god hoćeš a kad budeš sijao ako nije jasno dogovorit ćemo se " i za sve ove godine nismo imali problema ama baš nikakvih. Nedaj bože pucati na nekog zbog međe zato postoje dogovori i u krajnjem slučaju mjernici kod mene i mojih susjeda međaša svađe ne prolaze a mangupa će uvjek biti zato lijepo dođe mjernik i kaže gospodo ovo je međa i amen. Bolje sa susjedom piti nego se svađati.:axe::axe: