R
Ratarko
Guest
Danas sam prskao ječam protiv korova.
Bio je lijep dan pa nisam žurio i oko 12 sati sam počeo da bi u 17 sati bilo gotovo 38 ha ječma. Kako se radilo o tri njive išlo je prilično brzo .
Ove prve dvije slike pokazuju električnu daljinsku kontrolu za slovensku nošenu prskalicu od 1000 litara koju sam koristio danas .
Elektronika kod prskalice je odlična stvar zbog toga što se možete zatvoriti u kabinu i pomakom prekidača jako jednostavno rukovati prskalicom .
Nema više udisanja otrova i zanošenja otrova po licu i slično ( traktor mi također ima onaj ugljeni filter za kabinu ).
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Na ovoj slici se vidi kako se snalazim za vodu kada sam u polju.
Jednostavno ako ima u kanalu vode ja ju koristim .
Pumpa je za vodu Tomos i napuni mi 1000 litara rezarvoar za tri minute u pola gasa , jedva da stignem zamješati sve otrove i več je pun.
Obrisan neispravan link.
Evo dodajem i sliku herbicida i fungicida koje sam koristio za prskanje ječma .
Granstar je hebicid dobar za širokolisne korove.
Axial je dobar za uskolisne korove ( novi herbicid , tek odobren za korištenje )
Bavistin - fungicid , zaštita stabljike ječma
Bijelo ulje - koristi se kao okvašivač
Obrisan neispravan link.
Bio je lijep dan pa nisam žurio i oko 12 sati sam počeo da bi u 17 sati bilo gotovo 38 ha ječma. Kako se radilo o tri njive išlo je prilično brzo .
Ove prve dvije slike pokazuju električnu daljinsku kontrolu za slovensku nošenu prskalicu od 1000 litara koju sam koristio danas .
Elektronika kod prskalice je odlična stvar zbog toga što se možete zatvoriti u kabinu i pomakom prekidača jako jednostavno rukovati prskalicom .
Nema više udisanja otrova i zanošenja otrova po licu i slično ( traktor mi također ima onaj ugljeni filter za kabinu ).
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Na ovoj slici se vidi kako se snalazim za vodu kada sam u polju.
Jednostavno ako ima u kanalu vode ja ju koristim .
Pumpa je za vodu Tomos i napuni mi 1000 litara rezarvoar za tri minute u pola gasa , jedva da stignem zamješati sve otrove i več je pun.
Obrisan neispravan link.
Evo dodajem i sliku herbicida i fungicida koje sam koristio za prskanje ječma .
Granstar je hebicid dobar za širokolisne korove.
Axial je dobar za uskolisne korove ( novi herbicid , tek odobren za korištenje )
Bavistin - fungicid , zaštita stabljike ječma
Bijelo ulje - koristi se kao okvašivač
Obrisan neispravan link.