• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zatvaranje zimske brazde

Ivan533

Član
Tu od
19 Velj 2016
Poruka
253
Među takvima sam i ja bio al je sad brazda zatvorena sa drljačom s rotorima i sad se čeka kiša da lagano natopi i sljedeći tjedan sadnja kukuruza,bašča je sređena,krumpir posađen i sad još samo treba sredit sistem navodnjavanja kap na kap

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
Ti se ne moras sekirat puno, taj vas kraj uvijek ima dovoljno vlage, barem s ove strane Krndije.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Proljetna oranja je najbolje proći odmah sa sjetvospremačem ili RD, ali odmah!, Kakve lagane drljače...bezveze, to je dobro za promrzlu zimsku brazdu!

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Ja nisam prošao, a orao sam to prije 7 dana.. Dal da to ostavim još 20 dana jer ću tad sijati ili da prijedjem što prije?

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Neznam zakaj si uopće ostavil, onda se čudiš kak nemože RD razbiti te kvrge koliko su zapečene, a prave kiše nema na vidiku. To se mora odmah zatvoriti.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Da ja odlucujem zatvorio bi, ali stari veli ne nikako, to ostaje tako do sjetve.. I onda kad bude dvaput morao ići sa rd tko mu bude kriv..

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Kako kaže Šanana frišku brazdu najbolje odmah isti ili drugi dan proči površinski sa RD, tko ju ima. Tada nema brige da če zapeči i da nebu vlage ali najbolje se uči na vlastitim greškama.

Ivan533

Član
Tu od
19 Velj 2016
Poruka
253
Ja sam jednom preorao u proljeće i ostavio do sadnje kukuruza i nikad više,RD nemam i onda tanjuračom ,ne znam ni sam koliko puta po tragu sam išao,čekao sam da kiša počne padat i onda udri po kiši, odonda nikad više orati u proljeće samo u jesen jer ne radim puno pa onda stignem sve posijat i preorat u jesen a što se tiče zimske brazde,nju sam zatvorio mada to nikad nismo radili,jedan iz sela je zatvorio svoje njive za kukuruz tanjuračom i svi su mu rekli da to ne radi već da ide bolje drljačom,sad ćemo vidjet šta će ispast a ja sam svoju zimsku riješio sa drljačom sa rotorima,lijepo se noćas ispadalo i još uvijek lagano pada....

Posljednje uređivanje:

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
Tanjuraca izvlaci vlagu, nije bas preporucljivo za zatvaranje.
Proljetna kad zapece, ni RD ne pomaze puno, cak i odmaze. Napravi od jednog dijela prasinu, a drugi ostanu ko kamenje.

Poslano sa mog GT-I8190 koristeći Tapatalk

Novajlija

Član
Tu od
8 Sij 2014
Poruka
325
Kod mene je jutros dosta padala kisa a nismo bas daleko

Poslano sa mog ZTE Blade L3 koristeći Tapatalk

Najnoviji postovi

Na vrh