• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zelena gnojidba

Bilogorac1

Član
Tu od
17 Stu 2020
Poruka
48
Svibanj je i razmišljam što na svojoj zemlji na kojoj imam pšenicu ove godine želio bih posijati zelenu gnojidbu nakon žetve da ne moram prskati sve sa totalom i da ne stoji prazno. Sad što sijati ? Savjeti dobrodošli. Plan je zaorati to u kasnu jesen.

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,932
Na izboru ima mixeva koliko ti srce pozeli. Od onih koji mogu ranije do onih kasnijih pa do zimskih.
Nekako se izbjegava pomalo raoula i gorusica je je napada buhac i osa listarica.
Preporucit mogu Daikon rotkvu s grahoricom graskom raž.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,131
ovisi što misli sijat,sadit na to...ako planira kukuruz ja bi mu svakako preporučio neki zimski mix i oranje na proljeće ako mu vrsta tla to dozvoljava...ne znam sve detalje, odakle je i kakvu ima zemlju...

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,932
@Bilogorac1
Međuostalom 'total' je zadnja zadnja stvar koja ide za rješavanje strništa.
Gruber, tanjurača, podrivač čak i plug za manje povrsine.
Ako imas situaciju slicnu kak @llmb0611 veli, probaj imati dvije različite gnojidbe. Jednu odmah po žetvi a drugu jesensku koja će biti pokrovna.

Bilogorac1

Član
Tu od
17 Stu 2020
Poruka
48
Bit če na toj zemlji iduče godine kukuruz u proljeće, zemlja je dobra radim analizu sad kad se skine pšenica nije podvodno nije žutica uglavnom.... pljuni i bude raslo samo vidim u zadnjih par godina preslice se pojavilo malo više no obično pa je plan odradit neku kalcizaciju kad stigne analiza. Može i proljetna brazda se odradit bez problema pred sjetvu.
Htio bih toj zemlji pružiti nešto dodatno oplemeniti ju pored umjetnjaka i stajskog( kojeg nemam dosta da pokrijem te 4 rali pa svake godine gnojim tam di nisam prošle).

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,697
Na izboru ima mixeva koliko ti srce pozeli. Od onih koji mogu ranije do onih kasnijih pa do zimskih.
Nekako se izbjegava pomalo raoula i gorusica je je napada buhac i osa listarica.
Preporucit mogu Daikon rotkvu s grahoricom graskom raž.
Evo I daikon je izbusen sav... Morao sam ga oprskati mospilanom. Vidjet ćemo hoće se oporaviti
1000032030.jpg 1000032036.jpg

Najnoviji postovi

Na vrh