• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor 4712

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,787
Baš se čudim da te Čegec nije na sakrivene crtice koje neki spominju uputil :icon_scratch:
Kad peš po pumpu baš ga pitaj da ti bar ovu na pumpi pokaže da baš blok ne nosiš sa sobom

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Da je stari Čegec živ on bi znal juniori sumljam ak poživim možda ti objasnim nemožeš ni ti sve znati nakon prvog skidanja oznake se gube kad skroz izvadiš pvp i obični amateri obilježe tak da nije bitno . Znaš li majstore kako su se ispitivali ti motori neko od nas je ipak bil u Brnu ??

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,787
Ni vrag da si na umoru?

Aha, znači oni su u tvornici ugrađivali oznake koje su nestajale nakon prvog skidanja pumpe? Jebote, to je preteča kodiranim pumpama, stvarno je taj Zeks bil napredan za svoje vrijeme.

Ja sam blombe viđaval, ali kodove ne.

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
Bio sam jucer po pumpu 2170 kuna sa diznama. Rekao je da ove dizne nevaljaju iz poljostroja 1444 i stavio mi je neke 525 5 rupa o.25 rupa na dizni. promjenio je navodno sve na pumpi smanjen je luft i rekao je da ju stavim pod kutom od 21 stupanj. Ja sam ju stavio na sredinu i od prilike je dobro. Moram ga sad probat upalit na hladno bez zimskog mislim da mi jos malo vrti pa onda tek upali.

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
Zanima me jel ima mozda netko sliku kako izgleda ono koljeno pomocu kojeg se grije kabina sto se nalazi sa strane kod kompresora i cepa di se ulje naljeva. Da li to moze biti obicna cijev plasticna ili bas orginal za to predvideno mjesto?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,787
Imam negdje sliku ali od 69xx.
Taj dio koji tebe zanima je ujedno i dio difuzora hladnjaka.

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
aha dio onog lima oko ventilatora kuzim mislis li da se stavi samo cijev plasticna fi 110 ne bi bilo dovoljno ulaza zraka u cijev?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,787
Nema šanse. Treba zatvoriti dio ventilatora i ukrasti dio zraka koji inače puše po motoru i sprovesti ga do kabine.
To malo kaj buš ti ukral može samo hladno popuhavati.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Negdje sam vidio da su pisali da samo cijev provedena do kqbine puše toplo.

Ne vidim razloga, ako je motor zagrijan, da to ne radi.

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
Vj premali kapacitet toplog zraka bi ulazilo u cijev mora biti bas usmerivac smotan u cijev.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,787
Nažalost nemrem najti sliku.
ja mislim da nemre on na tak malu rupu dati dovoljno zraka bez nekakvog usmjerivača i dijela u kojem se bu sakupljala veča količina tog zagrijanog zraka.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,787
Ideššš, kad bi samo znali odakle sam ovu svoju sliku izguglal :(shake):

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
To ne funkcionira bez zastora na kileru bolje ugraditi grijanje na vodu . Imel sem to na 6945 .

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
Eto posto smo sredili motor predihtali limariju sam polupao poravnao. Danas sam prikvacio remu za dizanje svinja i imao sam sta vidjeti hidraulik pada. Znaci radi pa padne za 3 cm pa se zadigne a kada ga stavim na M polozaj oce hidraulik poludit koliko cuga. Sad me zanima od kuda da krenem da zamjenim klip i.gumice i sta jos?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,787
Gumice, cilindar buš videl u kakvom je stanju kad rastaviš.
Bilo bi dobro odmah i razvodnik prebrtviti.

Drago

Novi član
Tu od
11 Velj 2019
Poruka
1
Bok novi sam na forumu ali ga pratim već neko duže vrijeme evo i mog zetora kojeg sam nedavno kupio

Prilozi

• IMG_20190203_145617.jpg
    IMG_20190203_145617.jpg
    207 KB · Pregleda: 26
  • IMG_20190203_145556.jpg
    IMG_20190203_145556.jpg
    182.5 KB · Pregleda: 27

Najnoviji postovi

Na vrh