• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor 5011

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,725
Usput kočnica se ne grije
A jel koči :unsure:

Da mi nije bilo onak zima pomogel bi ja tebi i reduktor hititi gore, a da sam se pipremil nebi ni stal kod tebe na kavi :ROFLMAO:
Nemaš brige, onaj poklonjeni kosi cilindar se ne zaboravlja i kad i ako mogu...

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,235
20260202_124823.jpg 20260202_125659.jpg
Gumice od dvoradnih cilindara. Plus ovaj prsten koji je namijenjem da se izbjegne trenja klipa metalnog dijela od cilindar. Mada nekad sam ugradivao koža- guma gumice ali sad su serije koje mi ne pašu zbog dodatnog prstenja.

20260202_122606.jpg

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,235
Jeste se vi snašli, ali dobro odrađeno bi bilo samo da ste skinuli reduktor i posvadili se se uvoznikom smeča.

Koji je to tvoj način brvljenja cilindra?
Svi djelovi kocnica su novi. Gdje je problem išli redom i po redu išpustali, da gl kocioni povuče ulje i da ga tu vidim, dalje da gura da vidim na razdelniku, kad smo dobili na holenderu u ulz cilindra onda je ostala opcija da ne izlazi, tako smo imali pritisak ne baš pu ali ozbiljan.
Možda je trebalo vratiti dio, samo ja nemam vremena da se dodatno hoda i čeka, jer mi je ovo ispalo neplanirano, imam drugih poslova tako da mi čekanje nije opcija.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,725
View attachment 88399 View attachment 88400
Gumice od dvoradnih cilindara. Plus ovaj prsten koji je namijenjem da se izbjegne trenja klipa metalnog dijela od cilindar. Mada nekad sam ugradivao koža- guma gumice ali sad su serije koje mi ne pašu zbog dodatnog prstenja. View attachment 88401
Ja sam to delal prije 20 i više let na sličan način ali su se ljudi žalili da im poluge nejdu same dole.
Dobar način, pogotovo ugradnja teflonske trake da se klip i cilindar ne dodiruju.
Karika u smeče, a uz teflonsku vodilicu i kožnu brtvu dovoljna je jedna brtva.

Još nekaj brtvi je ostalo ali nema matematike to tak popravljati jer uz ove današnje teflonske to traje dovoljno dugo prije nego počne spuštati pod teretom, a uglavnom su za to krivi vlasnici traktora.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,725
Možda je trebalo vratiti dio, samo ja nemam vremena da se dodatno hoda i čeka, jer mi je ovo ispalo neplanirano, imam drugih poslova tako da mi čekanje nije opcija.
Ma sve pet, samo velim da ste zamastili nove pakne zbog brzine.
Na brzinu se muhe love ;)

Na vrh