To je izizano nesto oko tih pomicnih poluga i kuglice koje stacioniraju pomicanje.
Odi majstoru ili sporije saltaj pa ti nece otic sam u neku brzinu a rucica ostat u leru.
To ti sad desava kad prebrzo saltas i desavat ce ti se dalje,samo njeznije i sporije i nema mjesanja brzina
Koje kuglice.
Greška je u biraču brzina.
Koliko mi je poznato, da se kupiti neki "upgrade" s kojim se to više ne događa..
ja sam isti imao takav slučaj i to mi je riješio čegec iz zeline poslavši mi tzv. vodilicu koju sam stavio iznad vilica i kuglu mjenjača u tu vodilicu sve zašrafio i nema problema
Da na utvrdivacima i poluge kaj pomices rucicom mjenjaca ,nisam to nikad na svom raskapal i neznam strucan naziv,samo znam da te poluge prolete u brzinu kad brzo saltas polga ostane u polozaju ler a letva proleti dalje,e taj utvdivac dali on zaustavlja ili ima neku drugu ulogu?
najvise zbog toga sta sam znao iz trecu u rikverc i onda nikud,pa skidaj dolje.kad sam skuzio u cemu je problem onda sam svaki put kad sam izbacio iz brzine proso po leru sa mjenjacem i nikad mi vise nije zasteko jel je poravno sve vilice. ovak nije izbacio iz trece a vec je ubacio u rikverc,kad raskopas daj dio onda vidis da vilica nije do kraja vracena u ler...
Pozdrav ekipa imam jedno pitanje, imam doma dva zetora 5211 i obadva su bez servo volana, jel ima ko iskustva s ovim kompletom serva...???
http://www.njuskalo.hr/strojevi-ala...or-zetor-5211-ostali-3-cilindra-oglas-8563624