• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor 5211

• Temu pokrenuo klima
  • Datum prvog posta

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Re: Zetor 5211 i štekanje u rikvercu

Treba navariti bradavice na vilice i riješeno nove vilice več imaju navarene još 80 ineke sam na 7011 navaril bradavice do danas radi .

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107

To je izizano nesto oko tih pomicnih poluga i kuglice koje stacioniraju pomicanje.
Odi majstoru ili sporije saltaj pa ti nece otic sam u neku brzinu a rucica ostat u leru.
To ti sad desava kad prebrzo saltas i desavat ce ti se dalje,samo njeznije i sporije i nema mjesanja brzina

Koje kuglice.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953

Možda misli na utvrđivače !

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051

Da na utvrdivacima i poluge kaj pomices rucicom mjenjaca ,nisam to nikad na svom raskapal i neznam strucan naziv,samo znam da te poluge prolete u brzinu kad brzo saltas polga ostane u polozaju ler a letva proleti dalje,e taj utvdivac dali on zaustavlja ili ima neku drugu ulogu?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484

Utvrđivač drži letvu vilice u položaju i nema puno veze s miješanjem brzina. Miješanje se dogodi kad birač preleti između dvije vilice, a to ti je pol metra ispred utvrđivača.

I nije problem brzo šaltanje, već neprecizno šaltanje.

vikicab4

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
276

Koje kuglice.

ja sam isti imao takav slučaj i to mi je riješio čegec iz zeline poslavši mi tzv. vodilicu koju sam stavio iznad vilica i kuglu mjenjača u tu vodilicu sve zašrafio i nema problema

BorkyBj

Član
Tu od
9 Ruj 2013
Poruka
107

znači u biti krivac sam ja radi nepreciznog šaltanja, jer priznajem, nekad mi se desi da ne stanem potpuno u vožnji napred, još se kotači ne zaustave a ja ga štosnem u rikverc, zakrči al ušalta, no ponekad zašteka.

Koliko iz svega kontam tzv.utvrđivači nemaju veze s ovime nego ponajviše taj birač.
a da još pitam znalce, na tom biraču brzina (što sam ja u prvotnom postu napisao "gljiva":icon_idea:), ima kao kockica koja klizi kroz te tzv.vilice, primjetio sam da kockica u sve strane ima malo lufta, jel to normalno ili se poderalo šta?

pitanje za vikicab4: jel znate možda cijenu te vodilice?

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953

Malo se sa vremenom podere utor u vilici malo poluga koja gura vilicu zato ako rješavaš sam ili lokalni majstor nadovari bradavice kak sam ja na par zekana košta jedna do dvije elektrode i 10 dkg željeza a ako ne onda riješenje od Čegeca i gas :icon_kidra:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484

Greška je u biraču brzina.
Koliko mi je poznato, da se kupiti neki "upgrade" s kojim se to više ne događa..

ja sam isti imao takav slučaj i to mi je riješio čegec iz zeline poslavši mi tzv. vodilicu koju sam stavio iznad vilica i kuglu mjenjača u tu vodilicu sve zašrafio i nema problema

Na to sam mislil.

Glede nepreciznog šaltanja: mislil sam na nepažnju prilikom postavljanja ručice mjenjača u ona tri položaja (1.-R, 3-2, 5-4), tj na guranje između tih položaja. Znači da birač zapravo "zabijaš" između dvije vilice.

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107

Da na utvrdivacima i poluge kaj pomices rucicom mjenjaca ,nisam to nikad na svom raskapal i neznam strucan naziv,samo znam da te poluge prolete u brzinu kad brzo saltas polga ostane u polozaju ler a letva proleti dalje,e taj utvdivac dali on zaustavlja ili ima neku drugu ulogu?

Bas sam zato napisao koje kuglice. Zato sto tu nema kuglica. .Ako nesto nisi siguran nebi trebao navoditi.Tad se desava da vise odmazes nego sto pomazes ljudima.

zokii

Član
Tu od
17 Lis 2009
Poruka
630
I to u bar 90 posto svojih postova odmaže, a ja kada to kažem odmah me se opominje da vrijeđam. Oficire, ako nešto neznaš onda nemoj lupati bezveze

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Potrošeni osigurači, odnosno utvrđivači sa Ursusa pašu na Zetora. Na Ursusu su duži i kad se potroše, budu taman za Zetora. Čak ako je neko zamjenio dok se nisu jako potrošili moraš im malo obrusiti vrh da ne budu pre tvrdi.

marko kt

Član
Tu od
15 Kol 2013
Poruka
159
meni je na 5011 znao isto pomijesat brzine ponekad a najvise zbog toga sta sam znao iz trecu u rikverc i onda nikud,pa skidaj dolje.kad sam skuzio u cemu je problem onda sam svaki put kad sam izbacio iz brzine proso po leru sa mjenjacem i nikad mi vise nije zasteko jel je poravno sve vilice. ovak nije izbacio iz trece a vec je ubacio u rikverc,kad raskopas daj dio onda vidis da vilica nije do kraja vracena u ler...

BorkyBj

Član
Tu od
9 Ruj 2013
Poruka
107
najvise zbog toga sta sam znao iz trecu u rikverc i onda nikud,pa skidaj dolje.kad sam skuzio u cemu je problem onda sam svaki put kad sam izbacio iz brzine proso po leru sa mjenjacem i nikad mi vise nije zasteko jel je poravno sve vilice. ovak nije izbacio iz trece a vec je ubacio u rikverc,kad raskopas daj dio onda vidis da vilica nije do kraja vracena u ler...

baš sam malo razmišljo i upravo tak men se desi, točno to, najčešće iz treće, jer treću koristim skoro najviše. no koliko kontam vama nije izbacio iz treće, ubacio je u rikverc pa onda po logici krepaje jer nemože tjerat treću i rikverc istodobro, jel ne?

a moj opet iz treće u rikverc, i išaltaš iz rikverca i kreneš npr ponovo u treću i onda krepa, stisnem kvačilo, upalim ponovno, mjenjač u položaju lera i pri puštanju kvačila krene u rikverc, onda znam šta je, sve raskapaj i letvu rikverca vratit rukom u ler i šišaj dalje.

U biti, barem kod mene mislim da je najviše moja naglost prilikom šaltanja kriva.

vikicab4

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
276
cijenu se ne mogu sjetit ali možda nekih 400 kn a evo ti broj gos. čegec miro 098/409 538 pa pitaj i imaš informaciju iz prve ruke i garantirano najbolje riješenje:icon_winkle:

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Kod iste firme jedan poznanik kupil servo za univerzala ima oko 2 godine do sad radi bez greške .

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
854
Ne kupuj toga!ovo ti je stari model pomožnog servo volana,koji ide mi na bruhanje.
Stavi gore hidrostatički tip kretanja kao kod modela xx40.

http://www.mojalbum.com/trebor/servo-volan
Evo vez na jedno stranico od jednog slovanca,koji preradijo je ovo stvar.

Hidrostatički volan milina ti je prema posrednom servo volanu starog tipa sa modelov xx45.

Vjeruj mi. In ništa puno više te neče koštati. U svakom primeru trebaš rezervoar,pumpo i crijeva.A za stari servo trebaš još pomožni cilinder,za hidrostatičkog pa obični cilindar i orbitrol pod volan.
Da stari servo lakše je namjestiti kao hidrostatičkog ali vrijeti vjeruj mi.

peteracing

Član
Tu od
31 Sij 2012
Poruka
175
evo mogu ti ja reč o tom sistemu. Koristim ga na 5211 sad oko 1 mjesec. Kad se montira treba je preradit taj nosač jer ne paše tako kao što bi trebalo. Ja sam još i lajtunge preradil, stavil sam kutne uvodnice-spojnice, jer mi s ravnima sve viri i zapinje za šasiju a i nikako ne izgleda. Inače montira se jednostavno, ali pripremi se na preradu nosača i lajtungi.
Kad se to sredi volan funkcionira super i ima puni ajnšlag.
i ja sam razmišljal o potpuno hidro sistemu, znači i orbitrol kao na novijim serijama ali sam odustal od toga, zbog veče cijene. Koliko mi koristimo traktor i ovaj sistem je za nas dobar i nije mi žao tih novac. Žao mi je samo što ga nisam stavio prije:mur:
ako te što zanima u vezi volana samo pitaj:wink:

Najnoviji postovi

Na vrh