• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor 5211

• Temu pokrenuo klima
  • Datum prvog posta

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Imam pitanje,
dali ulje hidraulike stalno cirkulira kroz filter kartonski ispred kabine dok pumpa radi ili samo kad se radi sa nekim hidraulčkim priključkom?
Tek sad sam skužil pitanje čitanjem starih postova.

To je povratni filter ulja i ulje njime stalno cilkulira

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Kolko.često bi ga bilo dobro mjenjat,s tim da taj uložak košta oko 30kn.

I da kad je vani jaki hladno jel taj filter usporava protok ulja i opterečuje pumpu?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Nemam pojma, trebalo bi negde izguglati ili nači upute za održavanje, ali ako je 30 kn onda to nije neka lova pa da se i jednom godišnje zamjeni nije skupo.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ne radim preveč i mjenjam taj filter svake druge godine,jako je sličan ulošku filtera nafte i uvjek kad sam ga izvadil bil je čist i bez taloga i zato mi je čudno bilo i mislil sam da možda kroz njega nejde ulje dok nekaj ne spojim na izvod hidraulike.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Izgleda ovak.

260_260.jpg

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Da to je taj filter.

E sad me zanima onaj magnetni i mrežica,kad ulje ide kroz njih na ulaz u pumpu ili kad izađe iz pumpe i dali je ta mrežica za grublju nečistoču?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Ti filteri su ti tak da jesu, u biti magnet pobere špenu od brojenja zubaca na zupčanicima kad šaltaš, a mrežica je da pobere kakav odlomljeni zub, koju kuglicu ili komadiče silikona nakon remonta.

Naj se bojati, te pumpe traju dugo, a ni nova nije preskupa s obzirom da stara potraje i 30-tak let bez zamjene ulja i čiščenja filtera

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
To si točno rekel,ulje nije mjenjano 20god,pumpa je stalno bila uključena i onda se čudim kak se poderala.
Poljska je 900kn,Češka 1400kn.
Transhidrol oko 900kn.
I to je dosta novaca al onda nema dugo diranja i sve radi.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Ako nije u 20 let zaslužil 2000 kn na hidrauliku onda ga na dvorištu ni netreba, za tih 20, 30 let se i čovek razdere, a gde nebi stroj

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Evo danas opral zekana i prikolice jer su teži poslovi gotovi za ovu godinu sljedeče je čiščenje snjega,a spreman je za to,antifriz -35,dobar akumulator i aditiv za naftu.

upload pictures online
Evo sad više od mj i pol ujutro svaki dan upali na zub bez pumpanja nafte.

Posljednje uređivanje:

borna92v

Član
Tu od
23 Sij 2013
Poruka
648
ovako... 2.20 su vanjski dio dok ih mjeriš.. a širina noževa je 2.00 metra... prvom direktnom i traktor se ne muči... naravno da ih pustiš kolko idu u zemlju naravno da bi mu bilo preteško.. ali do nekh 15cm dubine mu je sasvim dovljno bez da se namuči.... a gle iskreno nisam nikada mjerio... ali evo računaj si 3 rali sam napravio u dva dana... znači izorao sa jednobraznim plugom 16cola izrotiro i posijo žito.... stim da prvi dan kad sam orao počeo sam oko podne i završio u 3 sata.. te sam nastabvio orat drugi dan i sve završio znači prvi prolaz rotobranama (negde i dva puta tragom) posijo žito rastepačom pošto nemam sijaćicu i opet rotobranama malo prešo preko žita tek toliko da ga zemlja pokrije....:)

kod mene ima čovjek zetora 5211 i rotobrane 2 metra i veli da ide u trečoj sporoj i da mu trebe 3 sata za ral... ide direkt na brazdu al ok i dosta je teška zemlja pri nama...

peteracing

Član
Tu od
31 Sij 2012
Poruka
175
ma je u ptavu si al neznam di da nađem takav volan s orbitrolom jer ga nema za kupit baš nisam ga nigde našel.... ma nije meni problem frkat mehanički volan jer nije pretežak on tak da ja nemrem nego me muči to kaj mi puž od volana ne valja i ima lufta radi toga na volanu pa da ne mjenjam puž mislil sam metnut gor hidraulični volan pa bi tak malo više platil djelove a imal bi traktor sa servo volanom...

ako ti puž ne valja onda zaboravi ovaj servo volan ili servo pomagalo kako kažu, i idi na čistu hidrauliku. Znači nabaviš pumpu, rezervar, orbitrol, cilindar i cijevi.
Ako hočeš takav volan kao što je moj, onda ti mora bi i puž ispravan...ja sam svojeg prošle godine promjenil i zato sam se i odlučil za taj servo jer sam več uložil u puža pa da ga sad ne bacam bezveze....

borna92v

Član
Tu od
23 Sij 2013
Poruka
648
Ma neznam uopče nisam pametan kaj da napravim... a zakaj ovaj volan nemre funkcionirat ak puž ne valja???

Posljednje uređivanje od moderatora:

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Zato kaj puž gura sponu koja u letvi gura ventil da pušta ulje koji ti pomaže okretati volan .

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Ne samo ovaj da nemože nego nijedan nije siguran za promet.
Zato jer ima lufta.

borna92v

Član
Tu od
23 Sij 2013
Poruka
648
ok... hvala na savjetu, ma tam na oglasu na njuškalu piše da se montira namjesto mehaničkog volana pa sam mislil da nema veze jel puž valja ili ne

welger

Član
Tu od
20 Stu 2012
Poruka
384
Imam pitanje: sada kako je zahladilo palio sam zetora 5211 i jako je dimio plavi dim tjekom palenja i kada je upalio još jedno 5 min je tako dimio, znači punim auspuhom je dim išao, tjekom palenja je bio u štali toliko se zadimilo da da se nije moglo vidjeti dok nisam otvorio kapiju. Traktor ima 10250 radnih sati i ove godine je bila boš pumpa na reglaži, zašto je bacao toliki dim to se prije nije dešavalo?
Kad se traktor malo ugrije nema više toga dima.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Taj se tek razradil:biggrin:
Jesu išli i novi ulošci dizni?
Najvjerojatnije su karike prikraju i dok su hladne propuštaju ulje,kad se zgriju onda dihtaju.
Jel ti troši ulje?

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Mislim da on ne dimi toliko zbog nule na termometru, koliko zbog nule u radnim satima. :)

Preštelaj mu ventile i dizne, zamjeni ih ako su loše. To će mu pomoći, al ne mnogo jer on je već zrio za generalku.

Najnoviji postovi

Na vrh