• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor 5211

• Temu pokrenuo klima
  • Datum prvog posta

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
852
Pa kazao sam ti,da virojatno ti imaš sinhron,a možda je poderan.Ali ako ga nemaš bez radnih stroškova mehaničarja djelovi su ti oko 500 eur+ koja sitnica,što se poderano nađe u mjenjaču nakon otvaranja.Jer kad otvoriš,vidi se bar nešto što ne valja više ili je 1 na redu da se uništi,a ti valjda nečeš otvarati mjenjač odmah nakon tog prepravca...

Da dodaš ukupan strošak,ako radi to koji majstor sa računom,koji je ovlastiti od firme i sve sa sitnicama-možda i novo ulje i obavezno barem filter ulja trebaš imati blizu hiljadu eura.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,863
@ dado6340
Trebao bi zamjeniti nosače i bronzane navlake ili kako se već zovu :icon_scratch:
Traktor je kod mene došao sa 740 rs 2010 u 10. mjesecu. Kupljen preko poznanstva tako da nebi smjela biti muljaža. Pa ako mu je sa toliko sati nešta poderao onda nek se je... i Zetor i njihovi traktori. Sad ima malo više od 2000 rs i nije ništa lošije nego prije. Sad i ako je poderano ne raskapam ga dok se getriba ne raspane ili ga zamjenim sa nečim večim ili čak i manjim

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Ako mu fali ili je nekad falilo ulja u mjenjaču onda sinhroni brzo stradaju.
Mada mjenjač može krčati i zbog kočnice mjenjača.
Možda je ona loša ili se otkačila ili je možda samo treba poštelati, (ako se može).

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,863
Pokusavao sam stelati tu kocnicu ali nisam primjetio nikakvu razliku. Onda mora da je ona sje.... Da nema kabinu skinuo bi poklopac hidraulike ali ovako je to previs posla da samo vidim sta je a trebam imati i dizalicu da ju zavucem u kabinu i dignem poklopac.

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,750
nema ni moj sinhro, 96 god, u to vrijeme je takav mjenjač bila opcija za uzeti

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
852
Zetor boy kakav traktor imaš taj 96 godine bes sinhrona?ma sigurno imaš na 4 i5 sinhron,pa maka bih bio 3311:icon_e_surprised:
Ova firma djelila je ove sinhrone u traktor kao kakva apoteka lekove bemti...:mad::No ja se najviše žalim oko toga,da mi nema sinhrona,pa maka radim najmanje od svih ovdje gori na forumu i se pored ljutim,uskoro,da jih ni ne trebam,jer ne vozim uskoro ništa na duga puta po cestama ali jako mi načija to mozak:mad:::icon_evil:

No kad sam kupovao Zetor,tada smo imali 2 TV-ja i o njih nisam znao ništa i ni forumoma i računara nije bilo,da bih koga pitao.Možda bi uzeo kojeg jačeg koji ima sinhron,ali znam,da sam jedva sabrao i za tog novac...:(Ali tada bila je PUNO veča razlika među modelima Zetora,kao danas.Danas za 4 klipaca dodaš koju hiljadu i pol i eto...
Ali sad sam se na tog malog naviknuo i neču ga prodati-bezveze.

Zanima me,dali ovi modeli sa sinhronima imaju još uvijek ovu kočnicu u mjenjaču ili jih više ne treba kaubojac znaš ti?LP

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Mislim da trebaju imati svi bez obzira na sinhrone, barem kod mene na 6945 ima i sinhrone (4 i 5) i kočnicu.

nlo1

Član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
497
nemoraju svi imati sihrone mada bi trebali imati,sihron ako ima 4 i 5.. u 4 mora ici bez frke znaci ako ide u 4 lako ima sihron 4 i 5 ako ne onda nema...

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Nisam mislio na sinhrone, već da kočnicu moraju imati svi.

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,750
Zetor boy kakav traktor imaš taj 96 godine bes sinhrona?ma sigurno imaš na 4 i5 sinhron,pa maka bih bio 3311:icon_e_surprised:
Ova firma djelila je ove sinhrone u traktor kao kakva apoteka lekove bemti...:mad::No ja se najviše žalim oko toga,da mi nema sinhrona,pa maka radim najmanje od svih ovdje gori na forumu i se pored ljutim,uskoro,da jih ni ne trebam,jer ne vozim uskoro ništa na duga puta po cestama ali jako mi načija to mozak:mad:::icon_evil:

No kad sam kupovao Zetor,tada smo imali 2 TV-ja i o njih nisam znao ništa i ni forumoma i računara nije bilo,da bih koga pitao.Možda bi uzeo kojeg jačeg koji ima sinhron,ali znam,da sam jedva sabrao i za tog novac...:(Ali tada bila je PUNO veča razlika među modelima Zetora,kao danas.Danas za 4 klipaca dodaš koju hiljadu i pol i eto...
Ali sad sam se na tog malog naviknuo i neču ga prodati-bezveze.

Zanima me,dali ovi modeli sa sinhronima imaju još uvijek ovu kočnicu u mjenjaču ili jih više ne treba kaubojac znaš ti?LP

nema sinhron, sinhro mjenjač je bio doplata, nema ni moj ni onaj drugi šta sam gledao, moje je 6340 96 god

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
852
Zetor Brno obesi se sam:icon_hang: inače ču te kupac.96 godine stavijo traktor od 70 ks bez ikakvog sinhrona.

Evo ljudi moji zlatni,al zašto sada više ne cincajo sa ovimi sinhronima i brojem brzina ,kad je stalno veča konkurenca i ljudi mogu birati,pa maka MI BALKANCi koji smo bili za sjever uvjek ništa,ali zapadnjakom silili su u dupe uvijek samo,da jim godijo.
Opraštajte mi,ali trebala jim je svima CHINA dati po guzima maka ču Chinu i sam jako patit jer če nas povozit.

neka imajo oni u tvornici sinhrone u namještajih i tako sa nijma i čitav traktor.:(devil):i nek mješajo sa njima kod kuče supo-juho.

Zetorr

Član
Tu od
2 Sij 2014
Poruka
97
koliko ja znam 5211 je teži od 4911 i ima veću vučnu snagu

Da to je tocno ja imam Zetora 5211

Nedavno sam kupio Zetor 5211, jel mi moze netko rec nesto vise o tom traktoru... Dosad sam samo orat isao s njim i vukao je plugove (dvobrazne) za sobom kao da ih nema.

Zetora 5211 posjedujem vec 3 godine. Zetor ima dosta veliku snagu za povlacenjem. Pazi kako saltas brzine nemoj slucajno da ono nako rukas sa njim onda oce da zakuje. Ja imam 8 rali zemlje on sve uzore iako je brdovito, bere kuruze. tanjura, ore, brna,balira ma sve poslove. Pazi da ti je hladnjak cist inace temperatura hoce da skokne na 90c ja jednom nisam cistio prije baliranja bila je 103c srecom je bio tu prijatelj blizo samo vodu u hladnjak na malo veci gas i da vidis odma pada... orati mozes i uzbrdo i nizbrdo 3. Pozz

Posljednje uređivanje od moderatora:

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ma takav traktor ne valja ako može u trećoj orat.:icon_axe::(devil):

A i mnogi vele da Zetor uvijek kuha i zato ne valja.:(rofl):

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Ako ima gume 28 mora orat u trečoj ako je kiler čist i do nekle motor ne će kuhati .

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
852
Ako bih imao tako zemlju,da bih mogao orati u trečoj sa 52 -ko,onda ne bih orao,več bih samo frezao i gotovo hehehe.Šteta za nafto.
Blagor tebi.:(y):
Meni ne vuče ni u 5 sporoj.Samo na 1 brzi ide sigurno.Ali plug mi je Posavac 2x12"VK.Pozdrav!

marko kt

Član
Tu od
15 Kol 2013
Poruka
159
imo sam 5011 i imo je novi motor na sebi i 2x12 plug je imo sta vuc kod mene u zemlji,mislim iso je bez brige ali ni pomisljat u drugu brzinu stavljat.mozda jedino ako bi oso 5cm...kod zetora mi se jedno ne svida raspored brzina,a ovo sve drugo jos nekak i valja...

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
852
Zanimivo.
Razpored brzina ima Zetor taj maleni 52 zamene super i upravo zbog toga se mi sviđa.Samo da bih išlo lakše za birati opcije od reduktorja (sporo -brzo)uzbrdo:icon_rolleyes:
Neki pljuju po njim zbog sporog hoda natrag ali meni se i to sviđa.Jer ne radim sa okratačem mrve,kdje mu puno treba brži ali az sve druge radove dovoljna mi je ta brzina.Može gurati veliko težo uzbrdo u brzom rikvercu i ne trebaš preklopiti u sporog kao kot sličnih trakora(npr-štore,IMT,Univerzal).

Samo da bi imao taj mjenjač lakše za preklopit reduktor,da bi imao djelimične sinhrone(4 i5) i reverzer bio bi zakon!ALI TO JE POSLJE TOGA UPRAVO I DRUG TRAKTOR ako promjeniš sve heh.

Trebamo raditi,sa tim što imamo-nema druge heh.:(y):

marko kt

Član
Tu od
15 Kol 2013
Poruka
159
imo sam par 5011 i mislim da ima isti raspored brzina kao 5211...ugl niti jedna brzina ne kvaci drugu,npr.kad presaltas iz 3u4 ili 4u5 koda si prebacio za dve brzine koliko je brza a da je nakraju opet spor na cesti...imt 542-549 imaju puno bolje 5 brzina napravljeno nego zetor a ovi sta imaju 3 brzine bi bilo dobro da imaju npr.multipower kao mf...

Posljednje uređivanje od moderatora:

Najnoviji postovi

Na vrh