• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor 5211

• Temu pokrenuo klima
  • Datum prvog posta

pele

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
793
imam iskustva sa zetorima i ne moze se rec da su pijanci.....bas suprotno.

bez uvrede ali mtz >RUSI< su za mene krupni bucni i neudobni.

Krupni ,da jesu to im je karakter........
Bučni, ne nemoguče , u kabini izolacija slična kao na zetorima jedino ak stojiš pokraj auspuha .........
Neudobni, nemoguće ima grumerovo sjedalo na zrak, hidro volan.......
Cijenim tvoje mišljenje, vidim novi si ovdje, predstavi se ,napiši šta ti imaš od strojeva, čime i koliko se baviš pa čemo dalje polemizirati. Pozdrav @Ivo3

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
Probao sam voziti jedan 5211 i šaltanje brzina neide bas lagano kao da nema sinhrona pa je pitanje ima ili nema sinhrone Zetor 5211 (90-92 god.)

Z

zetor4718

Guest
Probao sam voziti jedan 5211 i šaltanje brzina neide bas lagano kao da nema sinhrona pa je pitanje ima ili nema sinhrone Zetor 5211 (90-92 god.)

Ovi zetori koji su pravljeni 80-ih imaju samo 4 i 5 sinhroniziranu ali i ove niže brzine lijepo se mjenjaju samo polako i bez sile.Ja na svom 6945 mijenjam brzine bez krčanja a svatko tko ih je vozio zna da je mjenjač dolje mila majka u usporedbi sa ovim pokraj volana,ali to je stvar prakse

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
Ovi zetori koji su pravljeni 80-ih imaju samo 4 i 5 sinhroniziranu ali i ove niže brzine lijepo se mjenjaju samo polako i bez sile.Ja na svom 6945 mijenjam brzine bez krčanja a svatko tko ih je vozio zna da je mjenjač dolje mila majka u usporedbi sa ovim pokraj volana,ali to je stvar prakse

na ovome 4 i 5 se tesko mijenjaju kako da nema sinhrona
ja imam universala 2000. god. i on ima 3 i 4 sinhroniziranu i ide ko u putar.... isto je bilo i sa MF-om koi je bio 77. god isto 3 i 4 su bile sinhronizirane i jako su se lako mijenjale a na ovom zetoru gore nego na mom starom 533 .-((

Z

zetor4718

Guest
Pa vjerojatno su sjebani sinhroni,ja sam vozio Zetora 6340 koji ima sve sinhronizirane pa krči zato što ga je maher imao koji je šaltao na silu.

Ruddy

Član
Tu od
17 Ožu 2009
Poruka
212
Pa vjerojatno su sjebani sinhroni,ja sam vozio Zetora 6340 koji ima sve sinhronizirane pa krči zato što ga je maher imao koji je šaltao na silu.

meni na novom zetoru su sinkronizirane 2-5,kad je hladan motor doslovno na silu ga guraš u brzinu imaš osjećaj kao da je zablokiran i dok ubacuješ u brzinu traktor kao da hoće krenit naprijed dok ne sjedne mjenjač u brzinu...

I

Ivo3

Guest
imgres

Z

zetor4718

Guest
Da ne otvaram novu temu radi jednog pitanja evo da pitam ovdje.
Na zetoru 3511 mi pušta ulje na dijelu označenom na slici.
Kako da to popravim, što sve treba rastepsti, što se sve točno tu nalazi?
Da li je to komplicirano za popravljanje ili ne, pošto nisam baš neki mehaničar.
Dosta curi, traktor je iza cijeli mokri, a i nakon dužeg stajanja ostane trag na podu pa me dosta živcira. Kako ulje stigne gore, prskanjem sa zupčanika ili?
Posudio sam sliku na netu jer mi je prehladno da idem sada svojega slikati

vidim da nisi novi na forumu,ali molim te da ovakve teme daješ u MEHANIČKU RADIONICU,zbog toga što joj je tamo mjesto i što če ti prije tamo netko pomoči nego ovdje.nadam se da se neljutiš,ali zbog nekog reda i lijepo što nisi otvarao novu temu-zato je otvori tamo gdje sam ti rekao.sretno a popravkom!

I

Ivo3

Guest
Ja kanim kupiti zetor 5011 ili 5211 pa me zanimaju razlike od tih dvaju traktora i kakvi su opčenito???

Z

zetor4718

Guest
Ja kanim kupiti zetor 5011 ili 5211 pa me zanimaju razlike od tih dvaju traktora i kakvi su opčenito???

znam da 5011 ima slab mjenjač to mi je rekao čovjek koji ga je imao,5211 je super traktor ma koji god kupio nemaš brige!

I

Ivo3

Guest
Gledao sam informacije na tractor data i ispada da je zetor 4911 jaći od 5211
koliko uopće zetor 5211 ima ks???

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Generalo gledajući si u pravu, al ako bi uzeli podlogu na kojoj bi klizanje bilo zanemarivo i ako je isti okretni moment na pogonskim poluosovinama tada bi 4911 odvukao 5211.(ne znam dal ima razlike u prijenosnom omjeru)

Posljednje uređivanje:
E

edink

Guest
pozzz

dali netko zna gdije kupiti servo za zetora 5211 (komplet pumpa i cilindari)
e da....
gdije se spoi (ispod sjedala) cijevi za hidrauliku i dali se moze staviti dva izlaza na 5211 92. god?

servo imas na pijaci arizona u bih i kosta 1050 KM komplet samo namontiras.pozzz

I

Ivo3

Guest
A ti zetori 5211 jel ih ima s standardno ugrađenim hidro volanom ???

Z

zetor4718

Guest
A ti zetori 5211 jel ih ima s standardno ugrađenim hidro volanom ???

naravno da ih ima hidro volan im je bila dodatna oprema poput automtske kuke i slično...

S

Stočarčić789

Guest
Zanima me na koji način se kod Zetora 5211 povezuje pokazivač brzine okretaja motora i pokazivač radnih sati sa motorom, električnim putem ili mehaničkim ("sajlom")? Ako se povezuje električnim putem od kud pokazivač dobiva napon, s dinama ili sa nekog drugog motorčića? Te u kojim opsezima se kreče taj napon? Puno hvala svakome tko mi pomogne. :)

kordunaš

Član
Tu od
30 Ruj 2011
Poruka
95
Zanima me na koji način se kod Zetora 5211 povezuje pokazivač brzine okretaja motora i pokazivač radnih sati sa motorom, električnim putem ili mehaničkim ("sajlom")? Ako se povezuje električnim putem od kud pokazivač dobiva napon, s dinama ili sa nekog drugog motorčića? Te u kojim opsezima se kreče taj napon? Puno hvala svakome tko mi pomogne. :)

električnim putem s žicama preko alternatora

Najnoviji postovi

Na vrh