ZJ:
"Brži i močniji i jači od U445. Viši i moderiji, jača hidraulika.
Ima više brzina, ali i sporiji rikverc, radi vlastite mase veće je potrošnje od Unija."
Sve prav, osim prvog. Nije brži ,siguran sam. Zetor ovaj ide 23,5 do kraja zelenog polja na mijeraču, a do kraja mijerača do crvenog ide 25. Sigurno ne ide Univerzal ništa sporije. A pored toga biježim Zetoru sa tom UTB-jem na prvoj uzbrdici najmanjoj, da samo može disati dim sa auspufa, pa maka ima Zetor koji KW više. UTB ima dijelimični sinhron i mijenja mekše i lakše, kad ide uzbrdo, a za Zetora 52 trebaš, da jesi stručnjak, ili da si radijo izpit sa starim TAM 110 u vojsci, da ne podrobi getribe, kad bi slijedijo UTB-ju hehe. Kad sam vozijo taj Zetor, uskoro sam se uvik razplakao. Kad sam vukao sa njim prešo, uvik sam popijo 2 pive , da sam zaboravijo tugo, kad sam vukao prešo do doma preko velikih bregova. A pored toga jesam uvik gledao nazad, dame ko ne prati sa kojim drugim traktorom bilokojim, da se ne smije kad idem u brdo, tako da sam mu vidijo zubove bijele kad se smijao, pa da sam mu uvik u štartu dao prednost, a se maknem mu sa puta. KAd sam vidijo breg, samo se zaustavijo i prestavi u 3 brzino i gasa do "daske". Tad je najviše dobro došlo koje pivo, ak mi ga koj dau sa sobom, jer do vrha uzbrdice sa brzinom od 9,6 km/sat mogao sam ga ljepo sporo popiti
. A niti to nije bilo najgore. Na vrhu uzbrdice trebalo se zaustaviti upravo tamo, gdje je bila ili vaservaga ili počela nizbrdica, jer inače ne možeš ,da se sa mijesta makneš 4-tom.Ak si htijo sa treče bez da stojiš baciti u 4, uskoro ti podrobilo getribo, a več te počela preša unazad u dolino vuč.
A za poslove nekdi na travniku ne previše nagnutom, bijo je super!Tih, dovoljno jak, i kad je trebalo što povuč, povukao je, ali sporo se kretao...No za ravnice sasvim ok ,dobar strojčič, kojeg bi priporučijo.