• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor 6211

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,761
U nedj izvadim hiljadu eura iz carape, i ajmo obava tom kam si prodal traktor.. kupit cu litru kole popit i nasut jos dizel, ne plavi pa da se sam uvjerim da bude vuko sijac s tom litrom iz boce sat vremena. Mogu i prikolicu povest da povezemo i taj sijac s kojim radis.
Hiljada eura je tvojih.

zokii

Član
Tu od
17 Lis 2009
Poruka
630
Zetorboy, tvoji pogledi na svijet su zastarjeli. Gogo je sigurno prodao ovaj traktor da kupi drugi koji manje trosi. U danasnje vrijeme je trosak goriva veliki teret poslovanju, pogotovo trosak goriva u sjetvi.

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,761
Jbg da litra u sjetvi do max 3 i pol na ful gasu..jeftinija varijanta moze biti samo ona kak je moj pokojni ded delal dok nije traktora kupio :) :D:

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,811
Vecu glupost nisam skoro vidio tu. 250 km proc s 30 litri :D:

Moj je 8 ks jaci pa sukne na 70 km oko 15ak litara.

Al si zaboravil u računicu ubaciti da je tvoj motor 400ccm veći i da je traktor teži skoro tonu, i da je 4×4.

zokii

Član
Tu od
17 Lis 2009
Poruka
630
..i vozaceva masa 60kg :)
do prve trgovine, kasnije masa vozaca raste za pola kile po trgovini.... grijeh je proci kraj trgovine, ne stat na pivu i sa ekipom ispred trgovine preracunat potrosnju....nafte....

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Zetorboy- dam ti broj od čovjeka pa idi sam, i zadrži eure, ja nemam vremena za gluposti.

Najjači ste mi kad bi čovjeka uvjerili da ga majka nije rodila, e pa ne može!

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,761
Bitno da imas vremena pisat bedastoce, a znas i sam da to nije tako samo je bitno hvalisanje tuda.. ko i Milan.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Nisam ti ja kriv da se hvataš ko muha na kakicu tamo gdje ti uopće nije mjesto. Napisao si ti bedastoća, pusti sad malo i druge.

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,761
Sit sam ja i svojih lazi :eek::
Pricitaj si sta si ga nadrobio na zadnje 2 stranice.
pogubio si se i sam u svojim postovima :D:

Knele

Član
Tu od
22 Sij 2017
Poruka
162
Neki dan mi jedan covjek govri iz susjednog sela kaze niposto dizel da trosis samo loz ulje da sipas, jer kaze u dizelu nema ulja nekog i onda ne podmazuje dovoljno boš pumpu i brzo kaze ode boš pumpa, kaze pocne pustati naftu na onim sastavim i ja stvarno pogledam ono kod mene pusta ne mnogo ali pusta.Pa sta vi ovako mislite kao stručnjaci.On sipa loz ulje jer je jeftinije za pola eura a kaze isto traktor funkcionise kao i sa dizelom jos čak i bolje.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,531
Smije li se to kod vas? Kod nas je kazna od 10-tak tisuća kuna ako te ulove u poreznom prekršaju.

Ak si zabrinut radi podmazivanja boš pumpe, redovito ispuštaj vodu i mijenjaj filtere goriva. Ak hoćeš, dodaj i par deci dvotaktnog ulja u svaki rezervoar.

Knele

Član
Tu od
22 Sij 2017
Poruka
162
Ma smije se kod nas sve znaci naspi i vozi ali se bojim da nece stetiti sta traktoru ako budem sipo loz ulje i mozda ima manju snagu nego dizel.

Kako mislis da ispustam vodu iz cijelog traktora da ispustim vodu i da ponovo sipam kad budem htjeo da radim?
A ulje dvotaktol znaci 200ml na pun rezervoar i nece biti problema?

Ko ce provjeravati sta ti je u traktoru i kakvo gorivo da trosis svasta prvi put da cujem da i to neko kontrolise.

Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,531
Neeee, nego kondenziranu vodu iz goriva. Tamo na čašici ili negdje na filterima (ako ima ispust).

Knele

Član
Tu od
22 Sij 2017
Poruka
162
ma ne znam ja to gdje ima, ili cu kupiti loz ulja pa nasuti jedno desetak litara da malo odradi na njemu ili cu kupiti dvotaktol pa nasuti jedno 200ml u rezervoar makar na svako trece sipanje.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Zetoru je svejedno, on uvijek potroši tu negdje, bilo da ide prazan, vuće punu prikolicu, plug, frezu... Nisu to gluposti nego iskustvo kojeg ti nemaš.

ZJ- to he tvoj Same?

Točno kod siliranja 6211 siliral i 6211 vozil silažu potrošili skoro isto goriva provjereno 90-tih u praksi jer nije matematički ali je stvarno .

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
O tome je pričam... :icon_pray:
Al nemreš ti to objasniti pametnima...

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,761
Meni jos nitko nije objasnio potrosnju od 1 litre na sat sa sijacicom i 3 litre na sat na ful gasu u transportu

Bi si zel takav traktor onda :)

bm joja

Aktivni član
Tu od
17 Ožu 2016
Poruka
377
Traźim majstora da mi smanji potrošnju na traktoru
marke Zetor 6340.Potrošnja 7 litara za 60 minuta
2000 obrtaja roto brana 2,5 metra Dobro plačam
odojak ili janjetina za gablec gratis.:icon_pidu::icon_pidu:

Najnoviji postovi