• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor 6245

ivac

Član
Tu od
29 Lip 2014
Poruka
326
Zetor 6245, propustio semering na prednjem kotacu, to onaj veliki, 150*180*15, sam bih to doma rastavio, treba na nekaj posebno paziti, koji je najlaksi princip rastavljanja!

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Nema se sta posebno paziti.Jedino sto taj posao moze trajati vremenski i par dana.Da dojdes do tog semeringa moze biti pravi problem.

ivac

Član
Tu od
29 Lip 2014
Poruka
326
Evo jucer zamjenjen semering, dobrih pola dana posla i rijeseno, nije tak strasno!

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Nije, kad ide osovina. A kad nejde ili stane kod uprešavanja :icon_eyes:

ivac

Član
Tu od
29 Lip 2014
Poruka
326
Nije bilo nikakvih problema, sve rjeseno bez ikake prese! Na ona tri sarafa sam razdvojio, a a sa cekicem sastavio!

ivac

Član
Tu od
29 Lip 2014
Poruka
326
Pitanje vezano za radnu tepmeraturu! Traktor se ne grije, mozes ga cijeli dan goniti i kazaljka temperature dođe do pocetka zelenog polja i tu stoji! Zna se dogoditi da prilikom nekog veceg opterecanja zna baciti malo vode van na odusak hladnjaka, nije da bi se traktor pregrijal, temp je u zelenom polju, a vodu mi ne baca kad je traktor u pokretu nego kad stanem i onda u ler gasu baci par decilitara vode! Zasto to radi, kaj ga zajebava!!! Hvala!

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
prema mojoj gogle meštrovskoj teoriji kad ti staneš , tojest motor padne na ler ..cirkulacija vode kroz motor se smanji , tam negdje iza zadnjeg cilindra gdje je cirkulacija najmanja kaplja vode zakipi (možda ispod kamenca , ako nemaš antifriz )..stvori se" mjehur " od pare ..podigne nivo vode u hladnjaku i dio .Otvara sigurnosni u čepu ako je ispravan čep ili jednostavno podigne vodu i preko preljeva izađe van ...kad taj mjehur pare izađe , nivo vode padne i preljevanje prestane ..

googlmeštri?

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
A možda svaki put previše natoči pa višak izađe, kiler ne mora biti pun, samo nek su ćelije u vodi...

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Kad radim neki tezi posao i odmah ugasim traktor cuje se kako susti u motoru, kao da voda kuha. Isto tako kad natocim hladnjak do gore i kad pustim gas malo mi baci vode. Kad nestane koji prst prestane bacati vodu van.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,872
Pa normalno da nakon teškog posla diže temperaturu. Ostavi ga pod malo jačim gasom par minuta pa nebi smio to više raditi. To je normalno za svaki stroj.

ivac

Član
Tu od
29 Lip 2014
Poruka
326
Pitanje za majstore, pumpa volana pusta ulje na onom spoju pumpe i poklopca pumpe koje drzi onih sest imbusa! Se moze to kak ispraviti, dal se taj poklopac moze skinuti i staviti diht masa!

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Može ali diht masu nebi preporučil, stavi novu brtvu.
Stegnuti si predpostavljam probal?

Tomi89

Aktivni član
Tu od
3 Lis 2017
Poruka
80
Kad radim neki tezi posao i odmah ugasim traktor cuje se kako susti u motoru, kao da voda kuha. Isto tako kad natocim hladnjak do gore i kad pustim gas malo mi baci vode. Kad nestane koji prst prestane bacati vodu van.

To ti je normalno kod Zetora, svi bacaju vodu van ako natočiš do kraja, njemu je dosta da voda bude iznad ćelija kilera prst, dva :icon_cool:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Ali Markec ima Ursusa.... a i napisal je da kad se nivo snizi problema više nema :icon_wink:

Tomi89

Aktivni član
Tu od
3 Lis 2017
Poruka
80
nadam se da ga nisam uvredil sa Zetorom :(think): nisam videl…:icon_eyes:

Posljednje uređivanje od moderatora:

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Re: stari heroj zetor 6245

Znam da je to normalna pojava, zato sam to i napisao da tako ide. Možeš sipati koliko hoćeš, on će uvijek taj višak izbaciti i ako je sve ispravno tako mora raditi bez ikakvog dizanja temperature.

Poslano sa mog FIG-LX1 koristeći Tapatalk

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
nadam se da ga nisam uvredil sa Zetorom :(think): nisam videl…:icon_eyes:
Kaj bi ga uvredil, ko nebi htel Zeksa imati u zamjenu za Ursusa :icon_scratch:

ivac

Član
Tu od
29 Lip 2014
Poruka
326
Može ali diht masu nebi preporučil, stavi novu brtvu.
Stegnuti si predpostavljam probal?

Imbusi se nedaju dotegnut, znaci rastavim poklopac i uzmem novi dihtung, treba na nesto posebno pazit prilikom rastavljanja?

Najnoviji postovi

Na vrh