• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor 6245

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Meni je drhtao kad se otpustila matica na cilindru kvačila,i premalo je hvatalo... To sam poštelao,i dalje mir.

ivac

Član
Tu od
29 Lip 2014
Poruka
326
Postelali smo izvana, dosta bolje je nego je bilo al se jos uvijek osjeti lagano podrhtavanje, veli covjek da nek tak radim mjesec dana ak nebu dobro da ga bude opet bacil na pola, vec i ja pomali sumljam na losu kvalitetu lamele!

ivac

Član
Tu od
29 Lip 2014
Poruka
326
E tu smo mozda zeznuli stvar, zamajac nije diran, stari kuplung je radil ok, nije bilo drhtanja, traktor je isel na pol radi semeringa radilice pa se je vidlo da je i korpa malo losija oa smo ju zamjenili!

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
I jeste rešili problem ??

Mi smo stavljali novu korpu i lamelu,zamajac potokaren al traktor i dalje drhti kad je teret pod njim i kreče se sa mjesta..I sa starim setom je bilo isto kao i sa novim..

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,312
Re: stari heroj zetor 6245

Lamele loše kvalitete.. 3511 smo dvaput rastavljali i vratili u trgovinu lamelu.

ivac

Član
Tu od
29 Lip 2014
Poruka
326
I jeste rešili problem ??

Mi smo stavljali novu korpu i lamelu,zamajac potokaren al traktor i dalje drhti kad je teret pod njim i kreče se sa mjesta..I sa starim setom je bilo isto kao i sa novim..
Postelali smo izvana, puno je bolje, al i dalje malo podrhtava, kad se malo vrijeme pogorsa budemo ga rastavili pa potokarili zamajac i stavili novu lamelu

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,872
Potražite lamelu sa ublaživačem udara ili trzaja. Neznam sad kak se točno zove. Uglavno između ploče i obloge ima limiče.

marino

Novi član
Tu od
9 Lip 2015
Poruka
4
Pozdrav!
novi sam na forumu i imam jedno pitanje..u vezi zetora 7745.Potrebna su mi dva izvoda hidraulike za rolo balirku (vrata i pick up).na slici se vide izvodi..i sad kad ukopcam crijevo od vrata i od picka up-a..ootvaraju se i zatvaraju samo vrata,a ovo drugo crijevo uopce nema pritiska. IMG_20170411_162229[1].jpg

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Ako imaš dva jednoradna pikap i komora može se ali ako je jedan dvoradni treba dodataka .

marino

Novi član
Tu od
9 Lip 2015
Poruka
4
mislim da su oba jednoradna.Problem je u ovom drugom izvodu..da pojednostavim ne znam kako ga uopce ukljucit.jer i kad spojim prikolicu ili nesto drugo nema nikakvog pomaka( znaci prikolica ne kipa).mogu spojit samo u ovaj lijevi (na slici).jedino ako u kabini nema neka druga rucka za povlacit.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Normalno da nema kad je jedno od ta dva povrat.
Fali ti još jedan izvod kojeg moraš ugraditi na poklopac hidraulika.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,312

Ili razvodnik na prvi izvod mnogi tako rade.. Dodjes na parcelu spustiš pick up, prebaciš na vrata i baliraš.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Na strelicu za van spoji pikap a na strelicu za unutra spoji komoru i može raditi

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893

Lamele loše kvalitete.. 3511 smo dvaput rastavljali i vratili u trgovinu lamelu.

Kak znat da je do lamele??
Ako bi se lamela malo zamastila dal može doči do takvih podrhtavanja??

Sad več imam mali problem oko toga..Jer kad idem u rikverc nebrem normalno krenut,a još kad je sijačica ili šprica iza pa treba narikverc cjeli traktor se oče rastepst..
I recimo ako je veči gas,bolje se to osjeti,i pogotovo ako držim pod kuplungom malo..

Neznam kaj poduzet,sve oko kuplunga je novo i poštelane capice jednako..

Jedino kaj mi pada na pamet da je do getribe nekaj..

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,312
Isti slučaj je bio nama.. Tetku isto tako podrhtava 539, ali on to tako tjera valjda mu ne smeta.

Do getribe ja mislim da nebi smjelo biti. I opet ako ti je sve poštelano kako treba znači da je lamela loše kvalitete, tako se nama pokazalo.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814

Kak znat da je do lamele??
Ako bi se lamela malo zamastila dal može doči do takvih podrhtavanja??

Sad več imam mali problem oko toga..Jer kad idem u rikverc nebrem normalno krenut,a još kad je sijačica ili šprica iza pa treba narikverc cjeli traktor se oče rastepst..
I recimo ako je veči gas,bolje se to osjeti,i pogotovo ako držim pod kuplungom malo..

Neznam kaj poduzet,sve oko kuplunga je novo i poštelane capice jednako..

Jedino kaj mi pada na pamet da je do getribe nekaj..
Kod Mileta izgleda svaka druga u dučanu loše kvalitete.Prvo na Zeksu pa sad na imt, a vjerujem da ima još koja....

Meni je u počecima znalo tresti. Uvijek, ali uvjek je bilo do loše poštelanog kvačila ili do savinute lamele kod sastavljanja. Doduše jednom je treslo i zbog iskopanog zamajca ili frikcione ploče kvačila, ali taj je tresel i sa starom i sa novom lamelom.
Do mjenjača nije bilo nikad, jedino ovi kaj imaju spojke na spojničkim osovinama, ali ovaj nema i opet nije do mjenjača.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,312

Muha, ali stvarno je tako. Prodaju smeće po trgovinama.. Nisam ja mehaničar, ali nama je tako bilo i zato sam napisao da je oko toga nešto.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Ne preostaje mi ništa drugo nego kupit novu lamelu,zamijenit i opet se nadat da bude kaktreba..

Neznam kak bi poštelao kvačilo da bude bolje..Šrafovi na capicama su oko 0.5cm odvojeni od potisnoga,kuplung ima mrtvog hoda..Da probam dotegnut kuplung možda bude razlika ali sumnjam..

Slika stare lamele;
m7BXjgj.jpg

To je lamela koja je stigla s traktorom pred 17god..

Najnoviji postovi

Na vrh