Ne vjerujem da je kariku slomil uložak. Bila bi rupa od vrha klipa.
Hmm, nemam pojma. Kada sam vadio klip samo je ispala karika van, i vidim da fali komad s klipa. Što je točno uzrok ne znam, jedino što znam da je u taj cilindar uletio uložak onda.
Provjeri na bloku dosjede za gumice na cilindru kak izgledaju da se nebi ovo sa gumicama ponovilo.
Dosjedi su dobri, nema rupica, samo salitre, ali je sve počišćeno i mislim da ne bude problema. Također samo 2 gumice su pukle i to gornje, donje su ok na svim stublinama.
Poderanost karike se mjeri na vrhu cilindra, a ovo je fest poderano.
Jest poderano, ali ja sam očekivao i gore s obzirom da se desilo par puta da ostane bez vode, pa ona slavna vožnja bez vode u sistemu jedan krug pod drljačom, full gas u 4. brzini na njivi dužine 750m u jednom smjeru. Tu je zapravo najviše i nastradao, od onda dimi kao parnjača.
Ležajevi su stvarno dobri i radilica bu najvjerojatnije puška. To možeš zahvaliti redovnom mjenjanju ulja
da, zaista izgleda dobro, očekivao sam havariju. Izgleda da često nadosipavanje ulja zbog potrošnje čuva dijelove, a izmjene su bile od oka jer sat nije radio, pa kad odradim, odradim.
Što se tiče medija unutar sistema hlađenja, antifriz bi bio ljeti, a onda ovi malo zaboravniji kod prvih minusa ispuste "vodu", pa opet antifriz pa se opet zaboravi, tako da je cca. godinu dvije išao samo na vodu.