Naravno, kakva bi to generalna bila da se ne ispostavi da su neki od novih dijelova za Zetora/Ursusa banana... I sada opet nema drugih brezona do utorka 🤦♂️ jer moram naručiti poštom, u lokalno trgovini će biti tek za 2 tjedna...
Jučer ujutro ga upalim i ostavim da laufa, odem doručkovati i vratim se, čujem da čekića 🤬 pogledam motor, kad ono slini ulje negdje, pogledam, imam što i vidjeti. Brezon ventil dekla/kape igra kolo! Zašto? Jer brezon je od topljene konzerve napravljen i kod montaže na sva četiri sam osjetio kako postaju "mekani" kod dotezanja, samo ovaj je bio prvi pa sam njega jače stegnuo prije nego sam uvidio o čemu se radi, kod montaže klackalice, taj brezon je i provrtio maticu, a naravno i stari su svi otišli u K kod demontaže pa nemam alternativu. Uspio sam ga malo dotegnuti i staviti par platni da malo bolje stisne dekl da tucka dok ne nabavim nove brezone, a za postavljanje novih budem napravio sistem stege da ga uhvatim za "tijelo" umjesto sistema kontra matice.
U najgorem, a mislim i najboljem slučaju, dat ću napraviti 2 seta kod tokara od pravog materijala jer je ovo kao i brezoni dizne, 4.50kn, a ne može preživjeti montažu i demontažu 🤬🤬🤬
I ne dragi moji, ovo nije jedino što je jako kvalitetno i dobro bilo, bilo je tu još dijelova koji su kerov k, ali o tome kad napravim komplet analizu i sažetak radova.