@Bučo
Jest, ali znaš kako je sa servisima. Imaju svog posla, a s mojim će se zajebavati tjedan dana jer ne plaćam
Ili će danas doći pogledati,utra skinuti, a preksutra ili kad već donjeti ili javiti da neće biti gotovo do sv. Nikada. A uz sve to ja volim raditi i šarafati pa mi nije problem.
Bilo kako bilo, otišao sam danas do Sečkara. Kaže novo za 6340 je 1600kn, ali ono zanimljivo je što je ovo moje od 7340, a za to nema ništa. Dao mi je samo jedan ležaj koji ide unutra, a drugi (Veći) nema kao niti semering za 7340.
Tako da sam na putu stao i kupio letlampu (novu), otišao do Punca i kod njega uvrnio u veliku stegu, potrošio pun spremnik plina za letlampu, išibao čekićem da popusti i sa velikim rolcangama tako da jedan drži, a drugi sa cijevi od 2 metra cima na polugu i tako smo ga dobili i uspjeli odšarafiti zupčanik.
Otišao doma, sve to ispjeskario, oprao u korozolu i WD-u pa u benzinu. Nakrkao totmasti i razradio navoje. Ubacio ležaj koji paše i tako sastavio, nabacio na traktor i sve šljaka. Dignuo polugu i sada diže plug kako treba. Bilo je i špricanja WD-a i polugarenja pola sata sa drugom polugom, al' svakako je bilo lakše nego sa ovom što se vrti iz kabine.
Znači sklopljeno je bez drugog ležaja i semeringa tako da mogu očekivati da će opet zabetonirati za vrijeme oranja, ali to nek' bude tako dok ne završimo sa oranjem, onda budem nabavio sve ležajeve i semering pa prepakujem jer sad da čekam da dođe ležaj i semering 2 - 3 dana gubim od posla dok je vrijeme još koliko toliko dobro...
@NEWHOLLAND
Ako ćeš raditi na zimu budem ti ja poslikao i stavio. Napravio bi ja to i danas, ali je moj smartfon bio prazne baterije, a čim je prazan, ne može slikati hebo mater pametnu xD