Neće motor ostati na suhom jer je temp. stalno kod zelenog, samo za vrijeme oranja je u zelenom polju.
BTW: Prije par dana sam morao mjenjati termostat jer mi je začepio i nisam mogao ništa raditi da se traktor ne pregrijava i ispran blok motora i hladnjak jer je bilo puno hrđe...
Za kapljanje iz grijanja je vjerojatno kriv hladnjak, a zasada ću spojiti crijevo u crijevo da više ne curi.
Zna netko kolika je cijena tog hladnjaka? Čisto da znam...
@Zetorboy
Razumijem ja tebe šta govoriš, ali mi smo ovaj traktor uzeli eto, da imamo s čim obraditi zemlju jer više nema kooperacije kod nas. Što se tiče motora, motor je dobar, dimi na iberlauf, kaplje ulje al' sve je to dobro, ne gubi snagu kad se zagrije, a ovo usputno što je bilo je možda prijašnje ne tako dobro održavanje i stojao je skoro godinu dana u toj firmi gdje smo ga kupili. Mazalice su začepile, zahrđao je sistem hlađenja, pohrđalo šta je imalo pohrđati izvana i izbljedila boja, a to je sve normalno s obzirom da je samo zimi bio u natkrivenom.
Općenito se ne može od polovnog očekivati da bude novo, svaki novi traktor je bolji od najboljeg polovnog
Primjer je kolega koji ima 7340 sa 9000 sati, dimi na iberlauf, curi ulje. Zove on ovlašteni za generalku, oni izmjerili da na 100h ne potroši valjda 4l ulja i nema ništa od generalke, a isto tako sam čuo da je normalno da im curi ulje na iberlauf pa tako da...
A sad da se dotaknem i onih brzina i getriba... Opće poznata stvar u firmama, 1. smjena potroši repromaterijal, a 2. se krpi s čim može. Tako je vjerojatno i ovaj moj izašao sa hidraulikom sa 7340 i s tom starom getribom, ako je to već podjela na novu i staru...
Isto je i s Tomosom, 14-ke sa cijevastim ramama, APN 6 sa glavama od 14-ke etc...