Sve znam... Ne mogu ja protiv njega kad njega spopadne seljak sa 2 jutra zemlje i kaže "Ma uzmi si ravnjaka ide to i s njim..." A isti taj nikad vidio veći traktor od IMT 542 i pluga s 3 brazde i pljuje po svemu novom/boljem. I onda si moj stari razmišlja pa šta ako uzmemo polovno onda ovo, onda ono... I tako ode mast u propast.
Na licu mjesta ga nagovaram da uzmemo ravnjaka 3 brazde za 4000kn više, a treća brazda se može skidati, on meni kaže "I potrošiš prednje dvije brazde i onda ti treća bude ko nova" I opet jeftinije izađe uzeti nove daske i raonike nego novi plug al' dobro.
Njegova zemlja, njegova je zadnja odluka... Ja mogu samo savjetovati šta ja mislim, a kako će biti to je isključivo njegova volja. Ja ću raditi s bilo čim samo mi daj nešto da radim i amen.
A za bolji/jači traktor, nek' onda isto kupuje novo sve ako hoće. Šta drugo da mu čovjek kaže. Ovaj plug svakako neće propasti jer nećemo ni ovog Zetora rashodovati, za prijevoz će uvijek dobro doći.
Početak svega ovoga je bilo da uzmemo Kubotu 9960 102ks za 34000€ plus PDV, pa ga opet neki seljaci odgovorili, a nikad čuli za Kubotu jer znaju samo za Rakovicu i IMT, a čuli su za nekog JD-a i tako...
Ne kažem da je išta od ovoga loše, al' opet dugoročno nije nikakva ušteda koja se mogla ostvariti sa okretačem 2+1 ili makar V&N ravnjakom 3 brazde...