• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor 6340

zvijer007

Član
Tu od
11 Sij 2015
Poruka
229
Re: ZETOR 6340 MAJOR

Menjaj pumpu gdje točiš barem za prvu ruku. Što nebi malo na ložu vozio osim ako imate nekakve kontrole. Moj je u skoro 2 dana popio malo više od 2 rezervara i nema niti malo taloga niti smeča.
Stari moj je prije par godina tjeral štoreta na ložu i normalno haltali ga kazna da se usereš, al ajd uspjelo se rijesit dok se još dalo, odonda se ne zaje....

Poslano sa mog PE-TL10 koristeći Tapatalk

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Re: ZETOR 6340 MAJOR

Nije gov*o nego se pas posro, sta ce svakih 100h skidat pumpu i nosit majstoru

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Ma znam da su kazne velike i da se baš ne isplati ako te uhvate ali dok sam ursusa vozil na ložu manje mi ga je trošio nego plavog. Tada još nisam imao pravo na njega pa sam samo povremeno znao kupiti. Kod mene se tak nešta sa pumpom nije nikom dogodilo, barem koliko ja znam. Ima jedan u selu isto takvog zetora sa pitaj boga koliko sati i nisam čuo da je imal nekih velikih problema. Jednom mu je samo izgorio klip pod silo kombajnom. Do ove zime mu je bio glavni traktor na farmi krava. Sad titulu preuzima JD pa se bude vidjelo.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Jel mogu ova 2 dihtunga biti razlog da je u zadnjih par dana počeo bacati ulje na odušak i pušiti ko parnjača na odušak ? Da se nevade klipovi bez veze. Sa čim očistiti glave i blok od starog dihtunga da ih ne oštetim ?

Posljednje uređivanje:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Radi ovog prvog ja mislim da ne, ali ovog drugog je zguralo na sve strane.
Blok i glave ostruži špahtlom ili nožem na grubo ostatke od dihtunga, o onda ga još malo prejdi s šmirglom. Ne trebaš se bojati da buš s nečim oštetil, ne oštečuje se to baš samo tak.

4340

Iskusan lik
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
448
Možda su i gumice na stublinama jbg. lutrija . Ja glave obavezno nosim na brušenje tj ravnanje kumič mi to radi i veli da se na njima glave hoćeju jako izbacat. On isto kad vadi glave ako su bile godinu dana na traktoru on ih poravna.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
4340 Koje sad gumice na stublinama ? Znam za one s vanjske strane cilindra. Nebi to radio da nemoram. Reko sam da nikad nebum delal oko samog motora ništa ali nemrem najti poštenog majstora u svojoj blizini a da ga nemoram svaki dan podsječati i vleči za rukav. Osječam se koda ih molim da rade đabe. Bio jedan ali taj opet bi štelal ventile od oka i nema alat za raskopati a kamoli za složiti nazad. :fiery: Oče mu smetati ako stavim dihtunge od turbo motora ? Cilindri nemaju risova i sve je čisto tak da stvarno neznam šta bi bilo ako ovo ne pomogne. Onda se poslje sjetve budem učil i sa donje strane.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Možda bolje da ništa sam nediraš bude više štete nego koristi

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
4340 Koje sad gumice na stublinama ? Znam za one s vanjske strane cilindra. Nebi to radio da nemoram. Reko sam da nikad nebum delal oko samog motora ništa ali nemrem najti poštenog majstora u svojoj blizini a da ga nemoram svaki dan podsječati i vleči za rukav. Osječam se koda ih molim da rade đabe. Bio jedan ali taj opet bi štelal ventile od oka i nema alat za raskopati a kamoli za složiti nazad. :fiery: Oče mu smetati ako stavim dihtunge od turbo motora ? Cilindri nemaju risova i sve je čisto tak da stvarno neznam šta bi bilo ako ovo ne pomogne. Onda se poslje sjetve budem učil i sa donje strane.
Na iste gumice mislite, ali da su one otišle išla bi voda u ulje.
Brtve oglave od turbaka su deblje i to nebu dobro.

Možda bolje da ništa sam nediraš bude više štete nego koristi
Ti Mali namataš da to nije istina.
Ja ne velim da je otvaranje motora posel od samo tak, neke stvari treba znati ocjeniti, neke se nauče, neke se pitaju pa ti dobra duša pomogne...... znam samo jedno, to sve skupa nije neka mudrija i ako čovjek ima imalo volje bez problema složi motor na tom starom krampu, a Dadič pošto se upustil do pola ja sam uvjeren da može do kraja.
Uostalom, sama glava je kompliciranija od donjeg dijela motora.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Na iste gumice mislite, ali da su one otišle išla bi voda u ulje.
Brtve oglave od turbaka su deblje i to nebu dobro.

Ti Mali namataš da to nije istina.
Ja ne velim da je otvaranje motora posel od samo tak, neke stvari treba znati ocjeniti, neke se nauče, neke se pitaju pa ti dobra duša pomogne...... znam samo jedno, to sve skupa nije neka mudrija i ako čovjek ima imalo volje bez problema složi motor na tom starom krampu, a Dadič pošto se upustil do pola ja sam uvjeren da može do kraja.
Uostalom, sama glava je kompliciranija od donjeg dijela motora.

A ti gle treba i kilo ključ pravi ,poštelat ventile .
Ima tu i posla i znanja .
A bez alata pravog nema ni posla

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Barem danas alat nije skup. Kupiš kilo ključ i ventil lere imaš ih za čitav život i još ti ostane love za karneval.
Ne čekaš na red.
Stječeš neko znanje.
A tek onaj osječaj kad nekaj sam napravis svojim rukama....

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Znam ja sam sebi od uniora kupio.
Alata i previše imam sam sebi će najbolje napraviti ako razumije.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
E majstori te moment, te kilo, te špijun kak nam je lijepo bilo dok se radilo bez toga . Brus , kožni remen , žileta lim od konzerve , hermetik i vudri po generalki .

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Željac, lako je to tebi reći, tebi to netreba jer imaš Muhu...
...drugi nemaju... :(giggle):

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
On se više tim ne bavi jer od sveg navedenog nema hermetika pa se boji da bu mu pustalo :(angel):
A bogme da ga morem negde najti i ja bi se pocastil s desetak tuba... kak i jedna polirl pasta, jedva sam ju našel i sad je imam za dve generacije.

Kak god bilo, u cjeloj toj priči je potrebna samo volja, mrvica snalažljivosti i eventualno kakva pomoč oko kakvog podatka ili kakve sitnice koju baš i nemaš u glavi, a da ne tražiš.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Nemam pojma, ja sam ga jedino u tubi videl i bil je zlatna sprava za brtvljenje samo si trebal biti brz.
A struganje brtvi i odljepljivanje poklopaca je bil sex samo takav.
Sviđa mi se kaj je bil otporan na sva moguča otapala tipa benzin, nafta, ulje... i imal je očaravajuči miris, još ga imam u nosu.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Željac, lako je to tebi reći, tebi to netreba jer imaš Muhu...
...drugi nemaju... :(giggle):

He he a da si rekel imamo Muhu . A skoro sem dobil okladu (radi Muhača) čovijek tvrdi da Usrani nemre diči hidraulik ak je lijeva ručica u neutralu bilo mi se nepošteno kladiti na sigurno .

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Imamo, istina, samo kaj ga nisam dugo ni čul ni videl.

Najnoviji postovi

Na vrh