Evo ovako. Za početak bi želio pohvaliti gospon Jureta iz Bosch servisa Bošnjak u Vinkovcima. Jučer sam mu dostavio pumpu u pola 3, a on me već u pola 5 zvao da je pokupim. S tim da rade do 4, on je ostao duže da ju sastavi do kraja i ponio doma da je mogu odmah taj dan preuzeti. Cijena popravka 350kn. Sića spram ostalih...
A problem je gorivo!!! Pokazao mi je slike. Dakle, na elemente se pohvata nekakva crna ljigotina, kaže kada izvadi element van i proba ga staviti nazad, elemnt stoji na ulazu. Uđe cca. 2cm i stoji. Kada ga očisti sa sprejem i malo podmaže element samo upadne nazad u pumpu i to je to. Sve je rastavio, očistio, podmazao i reglirao, sve skupa 350kn.
A to crno sranje je kaze onako između ljigavog i ljepljivog, najsličnije medu i to kada malo odstoji zapeče i mož' ga hebat.
Što je najjače veli da nisam jedini s takvim problemom, samo jučer mimo mene su bila još dvojica sa istim problemom.
Kaže da se to događa svima, od novijih i boljih traktora, običnih do common-railova...
Samo filtriranje goriva prije sipanja ili češća izmjena filtera ili kao krajnja opcija promjeniti pumpu na kojoj točimo.
Pitao sam za podmazivanje, kaze najčešće uz elemente nastrada i AC pumpa, kada pomiješa ulja. A kod mene ne diže nivo u motoru, u mjenjaču ga ne fali tako da je to ok.
Čak sam zvao kolegu s fakulteta da mu odnesem ulje iz motora na analizu. Hahahaha Jučer sam bio lud kao šiba. :icon_weed: