• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor 6340

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,427
Ha nemam pojma, mestar tako veli jer kaze vec se susretao sa slicnim pricama i kaze da su u pitanju bili ti semerinzi na hidro pumpi. E sad ga hebi, nije s gorega da ga promjenim pa mozda rijesim problem.

zvijer007

Član
Tu od
11 Sij 2015
Poruka
229
Re: ZETOR 6340 MAJOR

Kak veli puknuti istog sam misljenja za pretakanje..ali opet neznam..a najednostavnije ti je skinuti s pumpe odlaz i dolaz ulja i pumpa dolje..imas 4 sarafa..dok nju skines imas spojnicu između razvoda i pumpe..i to ti je to..imam ja novu pumpu doma pa pogledam sutra kak to izgleda

Poslano sa mog PE-TL10 koristeći Tapatalk

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,806
teško da bi pumpa pretakla u motor , prije bi ga pocuclala iz motora

Ja sam imal slučaj na kamionu da je pretočila iz rezervara hidraulike u getribu. Na prazno je delalo ok al cim je bilo malo tereta za dignut pošto je bila pumpa loša izbila je semering i pretočila ulje.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
uvjek je moguče da se tak nekaj desi , ali tu je več u igri par fejk faktora

jer kad ulje dođe do semeringa taj kanal je spojen na usisnu stranu ..

ako je ugrađena pumpa kontra smjera ..ili je kombiacija lošeg semeringa i npr lošeg oduška na hidraulici moguč je takav scenarij

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,426
Bratiću je na Steyru pumpa hidraulike pretočila 10 litri ulja iz hidraulike u motor, tak da je curilo na šipku. Zamjenom semeringa na njoj to je bilo riješeno.
Sreća kaj je u hidraulici motorno ulje.

zvijer007

Član
Tu od
11 Sij 2015
Poruka
229

Kolika bi bila šteta da stvarno pomiješa transhidrol 75 i motorno ulje..pitam za motor..

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
teško da bi pumpa pretakla u motor , prije bi ga pocuclala iz motora
Kod univerzala 445 iz getribe u motor kod 643 iz motra u getribu oba puta krivac pumpa hidraulike tak da ti znaj ??

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Kod univerzala 445 iz getribe u motor kod 643 iz motra u getribu oba puta krivac pumpa hidraulike tak da ti znaj ??

možda ako ima kontra lamelu ispada da ima motor među kotačima a mjenjač na karteru

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Ne kužim cigane ali tak se dogodilo obje su pumpe napred samo kaj vekši cigan ima dvije (volan hidraulik) manji jednu i veči filter na pumpi a manji u cijevi .

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
vjerujem da ste odvukli problem i nadu u sasvim krivom smjeru ...uglavnom ako je semering od 10-12 kuna radio takve probleme ja bi ga s guštom pojeo

zvijer007

Član
Tu od
11 Sij 2015
Poruka
229

Ali ja se sjetih jednog samea iz obližnjeg sela, ak se ne varam kupljen kod bakova, novijeg godista..isto prepumpaval ulje iz mjenjaca u motor, što je bilo neznam samo znam da je poslije uslijedila generalka od troška nekih 20.000 i kusur kuna

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,427
Evo ovako. Za početak bi želio pohvaliti gospon Jureta iz Bosch servisa Bošnjak u Vinkovcima. Jučer sam mu dostavio pumpu u pola 3, a on me već u pola 5 zvao da je pokupim. S tim da rade do 4, on je ostao duže da ju sastavi do kraja i ponio doma da je mogu odmah taj dan preuzeti. Cijena popravka 350kn. Sića spram ostalih...

A problem je gorivo!!! Pokazao mi je slike. Dakle, na elemente se pohvata nekakva crna ljigotina, kaže kada izvadi element van i proba ga staviti nazad, elemnt stoji na ulazu. Uđe cca. 2cm i stoji. Kada ga očisti sa sprejem i malo podmaže element samo upadne nazad u pumpu i to je to. Sve je rastavio, očistio, podmazao i reglirao, sve skupa 350kn.

A to crno sranje je kaze onako između ljigavog i ljepljivog, najsličnije medu i to kada malo odstoji zapeče i mož' ga hebat.

Što je najjače veli da nisam jedini s takvim problemom, samo jučer mimo mene su bila još dvojica sa istim problemom.

Kaže da se to događa svima, od novijih i boljih traktora, običnih do common-railova...

Samo filtriranje goriva prije sipanja ili češća izmjena filtera ili kao krajnja opcija promjeniti pumpu na kojoj točimo.

Pitao sam za podmazivanje, kaze najčešće uz elemente nastrada i AC pumpa, kada pomiješa ulja. A kod mene ne diže nivo u motoru, u mjenjaču ga ne fali tako da je to ok.

Čak sam zvao kolegu s fakulteta da mu odnesem ulje iz motora na analizu. Hahahaha Jučer sam bio lud kao šiba. :icon_weed:

4340

Iskusan lik
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
448
Odnesi ti njemu gorivo na analizu.
Eto popravljali ste kvar, a uzrok kvara je ostal.
Svakakve kemije miješaju pogotovo u plavi diesel jer kao to je ionako samo traktor pa može sve progutat. Vjerojatno je jednim dijelom biodiesel u gorivu a on je veliko zlo pogotovo kad odstoji.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,427
Ma nabijem ja Zeku svakako na jedan poljubac u vreo avspuh :D

Ma izvadi mi mast kad mi tako prdne u sezoni, sto kaze Vlč. Pukotina, pojeo bi taj semering da je bilo do njega.

Sto je najjace zadnjih 15 dana radim sa obicnim eurodizelom jer cekam app da mi napravi novu karticu...

Najnoviji postovi

Na vrh