• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor 6340

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
u svakom slučaju trudi se da gorivo taložiš prije uljevanja u traktor ..a onih npr 10 litara kaj ostane u bačvi pretoči u prozirni kernister pa spasi ako se šta spasiti da ...najbolje stakleni ako imaš gdje se bolje vidi talog od goiva

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Ma nabijem ja Zeku svakako na jedan poljubac u vreo avspuh :D

Ma izvadi mi mast kad mi tako prdne u sezoni, sto kaze Vlč. Pukotina, pojeo bi taj semering da je bilo do njega.

Sto je najjace zadnjih 15 dana radim sa obicnim eurodizelom jer cekam app da mi napravi novu karticu...

Je, pa nikad nebude riknul usred zime kad stoji u šupi! :)
Znal si i sam kaj bude kad si kupoval vidljivo razmrdan traktor za tolke hektare, to je bilo suđeno. A na komentare ovih "pametnih" koji ne naprave tolko unaprijed kolko ti u rikverc se nemoj obazirati... Nema traktora koji se ne kvari, a kad rikne nekakva zapadna starudija, onda na cifru za svaki kvar dodaš par nula, i opet imaš truljeskaru, i nikad kraja brigama. Sve je to već viđeno, samo ne na forumu i Fejsu...

bm joja

Aktivni član
Tu od
17 Ožu 2016
Poruka
377
Kolega AirBox ako drziš gorivo u plastičnim kanistrima pojedine plastike stvaraju u dodiru sa gorivom nekakvu kemijsku reakciju.Na dnu kanistra ostane tallog poput želatine .Kada to dode u PVP
elementi zaštekaju.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,427
Napravio sam filter stanicu slobodnim padom od filtera za auto, sad ćemo sve što imam okolo po kanisterima, bačvama prvo prefiltrirati.

Još nisam čuo da se nekome traktor pokidao u šupi hahah :D

Ma ne sekiram se ja ništa, imam svoje i to je to, nit me zanima tuđe, nit me brige 'ko šta radi sa svojim strojevima...

E sad imam sranje što ne znam koji sam k napravio, uglavnom mi hidraulik ne ide gore, hidraulik na traktoru naravno, za one proste. Imam ona dva klina/ručice na kompresoru to sam jučer slučajno zapeo za onaj manji i sad imam to sranje. Otvarao sam dolje onaj filter mrežicu, al' do sada nisam s tim imao problema, samo vratim nazad i ćao. Skidao sam sada opet i ima ulja u tom filteru tako da ulje dolazi do njega.

Sad nezz kojim redosljedom to treba sve vući/okretati da se pokrene pumpa?!

attachment.php

Znaci to su te polugice kod kompresora, al mislim da je to bas za kompresor ne za pumpu... Neam pojma, al nesto sam zahebao haha

Posljednje uređivanje:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Filter noje loše imati alinpr filter ne može zautaviti vodu...dok vodu najlakše odstraniš s taloženjem

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,806
One dve ručkice gore su za kompresor a tu dole ispred pumpe bi trebala bit ručka za isključivanje pumpe hidraulike.ne vidim dobro na mobitelu dal ima.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,427
Nemam pojma, valjda se samo trebalo odzraciti. Sada dela kako spada.

Ha znam puknuti i stoje kanisteri kada donesem makar jedan dan prije nego tocimo i koliko vidim nema vode, jedno sam vrijeme ono sto ostane na dnu knistera istresao u dunstflase i gledao dali ima vode. I za divno cudo ili nema ili se jedva vidi malo da ima.

Jos je izvlaceno s crijevom tako da niie bas moglo otici u rezervoar

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,426
AB, ima li inače kakvog taloga u čašici?
Kak ti izgledaju filtri goriva kad ih skineš?
U čemu držiš gorivo?

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,751
Jel to ono sad.. plavi isto eurodizel samo malo boje ima unutra? :D:

Ja kad sam vec par puta pisao da se ta goriva rade od kojekavih bajtraga i prerada slopova nitko nevjeruje.
Da je to tak po vasem, svaki treci auto nebi vozio

zvijer007

Član
Tu od
11 Sij 2015
Poruka
229
Re: ZETOR 6340 MAJOR

Ovak zgleda moja čašica nakon 2 dana posla..tak da s gorivom me ništ više ne čudi..
790485386460fb8e22d30e1e51f4c9d7.jpg
a4722eabedf6ce123503457ba1430123.jpg
c0593dda6430c719c0dc4b1bce294d06.jpg

Poslano sa mog PE-TL10 koristeći Tapatalk

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,457

Moja tako ne izgleda nakon cca 3 godine, baš ju danas očistio i promjenio filter. Filter mjenjam jednom godišnje što napravi traktor nekih 400 rh.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
Evo ovako. Za početak bi želio pohvaliti gospon Jureta iz Bosch servisa Bošnjak u Vinkovcima. Jučer sam mu dostavio pumpu u pola 3, a on me već u pola 5 zvao da je pokupim. S tim da rade do 4, on je ostao duže da ju sastavi do kraja i ponio doma da je mogu odmah taj dan preuzeti. Cijena popravka 350kn. Sića spram ostalih...

A problem je gorivo!!! Pokazao mi je slike. Dakle, na elemente se pohvata nekakva crna ljigotina, kaže kada izvadi element van i proba ga staviti nazad, elemnt stoji na ulazu. Uđe cca. 2cm i stoji. Kada ga očisti sa sprejem i malo podmaže element samo upadne nazad u pumpu i to je to. Sve je rastavio, očistio, podmazao i reglirao, sve skupa 350kn.

A to crno sranje je kaze onako između ljigavog i ljepljivog, najsličnije medu i to kada malo odstoji zapeče i mož' ga hebat.

Što je najjače veli da nisam jedini s takvim problemom, samo jučer mimo mene su bila još dvojica sa istim problemom.

Kaže da se to događa svima, od novijih i boljih traktora, običnih do common-railova...

Samo filtriranje goriva prije sipanja ili češća izmjena filtera ili kao krajnja opcija promjeniti pumpu na kojoj točimo.

Pitao sam za podmazivanje, kaze najčešće uz elemente nastrada i AC pumpa, kada pomiješa ulja. A kod mene ne diže nivo u motoru, u mjenjaču ga ne fali tako da je to ok.

Čak sam zvao kolegu s fakulteta da mu odnesem ulje iz motora na analizu. Hahahaha Jučer sam bio lud kao šiba. :icon_weed:
Usudil bi se reči da ti je neko nekaj dotočil u rezervar, imal sam sličan slučaj ( crno, ljigavo, ljepljivo i teško ide bez nekog otapala dole) a mislim da imam negdje i slike.

Svaka čast majstoru na brzini, ali se pitam na kaj liči njegovo ulje za ispitivanje pumpi jer l pumpu treba prije stavljanja na stroj kompletno očistiti da se nebi mješale nečistoče iz stare pumpe i ulje koje on ima u stroju. Pa onda treba pumpu vrtjeti na hladno, dovesti ju na radnu temperaturu.... a on je sve to uspel obaviti za dva sata.
Valjda on zna bolje nego ja koji sam samo tak čul da se to tak radi kak sam napisal.

Kaj se čašice tiče, svaki filter ( dobro, skoro svaki) na traktorima o kojima mi ovdje debatiramo je ustvari čašica i ima dodatak za taloženje. Kak god, čašica kao pred filter nije loša stvar.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
Onda nesme jajca gore deti jer šprica....mora ih prvo pročeškati dok se i pumpa ne ugrije.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,863

Ovak zgleda moja čašica nakon 2 dana posla

Menjaj pumpu gdje točiš barem za prvu ruku. Što nebi malo na ložu vozio osim ako imate nekakve kontrole. Moj je u skoro 2 dana popio malo više od 2 rezervara i nema niti malo taloga niti smeča.

Najnoviji postovi

Na vrh