• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor 6340

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,426
Možda je zaštopano nekaj u bloku pa ne dolazi ulje ili prebrzo istječe?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
Na tu zaštopanost i on sam sumnja, barem je tak napisal u postu 1359, samo treba pročitati :eek::
Mada ja sumnjam da je zbog podmazivanja u tak malo sati došlo do kvara.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ako je letva zaribala , barem sam tak pročital , kak tu može pomoči dodavanje ulja u gorivo?

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,457
Re: ZETOR 6340 MAJOR

Puknuti, dok pumpa nije na stolu ne znaš šta joj je. U svakom slučaju ulje u gorivu joj neće nikako naštetiti.

Možda da promjeni bošistu?

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,806
Zanimljivo njemu pumpa zariba zbog ulja, a kod jednog kolege sa foruma uopće lajtung za podmazivanje nije bio spojen nego je na tom mjestu bio napravljen odušak da kapa višak nafte van, kod njega je tak vozilo oko godinu dana a ko zna kolko je prije tak vozilo???? možda pročita pa i sam potvrdi.
Mislim da @airbox-a malo majstori levate:frown:

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Kolega po bošistima sve je to ispravno više me zanimala razlika između pumpi. A htel sem dobiti i dobil sem da kod roto pumpe nimalo hladan motor ne dimi u dol .

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Puno bolje pali manje troši jači je nedostaci nemirniji ler gas i lagani dim kod paljenja zbog automatskog startnog punjenja kad sve zbrojiš klipnu puno bolja .Naravno pumpa i diže ispravne i za klipnu tlak 165 a roto 135.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
To je ista klipna pumpa ko na 539, samo za 4 cil.....na 539 se bolje pokazala klipna

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,751
Na svom kad sam skidao ac-pumpu dolje dosta velika kolicina ulja se izlila iz bos pumpe van..iako se kod mene ac serafi odozdola, a kod njega bi trebalo biti bocno.
Mozda lupam napamet..ali da prvo skine ac pumpu dolje i vidi jel bu ulja kaj van izaslo ili je suho??

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,427
Ne znam tko me mogao izlevatiti, ako sam zadnji puta kupio NOVU novcatu pumpu i stala je nakon manje od 100rh. Dogovorio sam servisera iz firme koja nam je prodala traktor da dode sutra nek' on obavi pregled, mozda sam samo ja glup pa ne znam sta mu je, ali ako pumpa ne reagira na dodavanje ili oduzimanje gasa, ne znam sta drugo sem pumpe moze biti.

Ako ni on nista ne rjesi, a znam da nece. Ide na reklazu i onda ga jebi, ako jos jednom ode, zapalit cu sve traktore i strojeve, prodat zemlju i idem prat WC-ove u Nemacku...

bm joja

Aktivni član
Tu od
17 Ožu 2016
Poruka
377
Dali si prekontroliral dovod i povrat goriva???
U kakvom stanju je pumpa niskog pritiska???

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,806
@airbox hoćeš prodat staru ak je neispravna da ju raskopam.javi mi na pp.
Gdje držiš traktor i - gorivo? Da ti netko ne sipa šećer u gorivo. Iako da je tak onda bi i dizne prdnule ....

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,427
Ipak sam skinuo pumpu, jer znam da je ona u pitanju i odnio u servis. Kada sam objasnio situaciju dobio sam savjet da pregledam da mi ne miješa motorno i hidraulično ulje.

Jer kaže, ako je to već 4. puta i da je najebala i nova pumpa, problem je u podmazivanju. A kada pomješa ta dva ulja, pumpa uvijek odlazi. Holender sam ja danas skinuo i pregledao, pumpa ima ulja dakle da šljaka sve kako spada, dakle, najočitije je da je to problem da miješa ulje. Ne diže mi razinu u karteru jer vjerojatno potroši više nego što mi primjetimo i nasipamo haha (Kompresione karike su očito dobre jer snage ima, ali uljne su koma kako mi se čini. Isto sam imao na IMT-u da su uljne dale svoje, a kompresione su još dobre)

Savjet je taj da provjerim semering iza hidro pumpe. E sad me samo zanima dali moram ispustiti oba ulja i iz motora i iz mjenjača prilikom skidanja pumpe (Nagađam da moram)

zvijer007

Član
Tu od
11 Sij 2015
Poruka
229
Ipak sam skinuo pumpu, jer znam da je ona u pitanju i odnio u servis. Kada sam objasnio situaciju dobio sam savjet da pregledam da mi ne miješa motorno i hidraulično ulje.

Jer kaže, ako je to već 4. puta i da je najebala i nova pumpa, problem je u podmazivanju. A kada pomješa ta dva ulja, pumpa uvijek odlazi. Holender sam ja danas skinuo i pregledao, pumpa ima ulja dakle da šljaka sve kako spada, dakle, najočitije je da je to problem da miješa ulje. Ne diže mi razinu u karteru jer vjerojatno potroši više nego što mi primjetimo i nasipamo haha (Kompresione karike su očito dobre jer snage ima, ali uljne su koma kako mi se čini. Isto sam imao na IMT-u da su uljne dale svoje, a kompresione su još dobre)

Savjet je taj da provjerim semering iza hidro pumpe. E sad me samo zanima dali moram ispustiti oba ulja i iz motora i iz mjenjača prilikom skidanja pumpe (Nagađam da moram)
Ak ti je pumpa hidraulike na deklu motora..onda ne moras ispuštati nijedno ulje van..a ispod pumpe imas poklopac koji drže 2 sarafa, tu imas grubi filter i magnet za špenu hidraulike..za njega ti preporucujem da si ga ocistis..jer ja ga na svojem nisam skidal jer nisam znal za njega..pa uglavnom meni je bil oštečen i tu je sva špena koju nije magnet pokupil išla kroz pumpu i ostatak sistema..ovak ti izgleda i košta nekih 250-300 kuna
9318e4dd5af732bd12af0a0b96c4ed81.jpg

Posljednje uređivanje:
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,427
Čišćen je taj filter i magnet.

Znači ne treba ispuštati ulje ako želim skinuti pumpu i provjeriti taj semering?

Aj usput onda nek mi netko objasno sta tocno da skinem da nadjem taj semering koji treba pregledati?

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh