• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor 6340

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
Naprijed na poklopcu razvoda motora s desne strane. Idu tri žice na njega, a ovaj s tvoje slike je mehanički, takvog ti nemaš.
Mislim da ti je novi oko 350 kuna, a nisu nekog dugog vijeka trajanja.

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,750
Sat ti je elektronski i kaj ima naprijed davač impulsa sa radilice.. Izvadi sat prije otpoji đek pa vidi jel tu ima struje i kaj se dešava.

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,750
Taj ti sat dodje oko 800 -900 kn.. nije nikakav analogno mehanicki ili sta vec, neg elektronski zato sta sat pogoni struja a ne sajla i nikakva mehanika.
Mehanicki dio sata je samo dio sta okrece zvijezdice na brojacu radnih sati.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
Navodno ni takvih više nema za kupiti več samo onih kaj na displeju digitalno radne sate ispisuju. Sam sat rijetko i ode, večinom ode davač impulsa i to samo one platinice kaj tuču radne sate.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,427
Znam da je na struju jer ponekad treba par sekundi da krene kazaljka, otprilike kada ugasi lampicu od pritiska ulja.

Ima kod Sečkara i cijena je gore navedena... Ovaj digitalni je oko 900kn, a Majorov, sa brojčanikom, kao kod mene je 1280kn.

Budem sutra vidio gdje je taj đavo, pa vidim šta i kako.

Znači može bit taj pinjun, te stopice, a možda i ištekane žice kao i pola stvari na tom traktoru hahaha

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,303
Navodno ni takvih više nema za kupiti več samo onih kaj na displeju digitalno radne sate ispisuju. Sam sat rijetko i ode, večinom ode davač impulsa i to samo one platinice kaj tuču radne sate.
Meni nije htio više brojati radne sate, stao na 7700- 7800.

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,750
Hoce vrisnut motoric ili se razmrda tam oko zvijezdica pa nece zato. Mozda se da spasiti jos.

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,462
Kod mene na zetoru 5011, stao brojati sate prije godinu,, obrtomjer radi al po radu motora nije uhu uvijek tačno,, samo da reknem da je elektronski,,, gledo sam struju dolazi do sata,, znači do njeg je,, al satić nemogu nigdje da nađem,, svi mi nude mehanički na sajlu,,, imali to za kupiti???

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,427
Ima, barem kod mene ima, sad za dalje ne znam.

Sad se budem koji dan prihvatio toga pa ću probat nešto skontat s tim satom. Ako uspijem nešto, javljam pa nek' narod proba, morti nekome pomogne.

E i da, ne preporuča se sintetika u motor? Ili su to samo zli jezici negdje napisali pa ja u to vjerujem? Utrpo bi sad za oranje i zimu 5w30 ili 40.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,426
Nemoj radije. Zazori na tom motoru su toliki da bi mu trebal hipenol da postigne nekakav normalni radni tlak ulja :(giggle):
15W ti je dovoljno niska viskoznost.
5W ti je za automobilske dizele, koji se brzo vrte i puno rade pothlađeni.

Posljednje uređivanje:
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,427
Pa nešto razmišljam da ga pripremim za zimu sa rjeđim uljem, mada prošle zime nisam primjetio da se ljuti ni sa 15/40, a u manualu opet piše da ide 10/30. Ma potočam još što ima u buretu tog 15/40 pa šta mu bog da.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,426
Samo mu daj 5 minuta na mjestu pri oko 1000 o/min prije nego ga ozbiljnije zavrtiš.
Nisu baš pri nama zime za SAE10 ulje.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,427
Kolega Komarac(MUHA) gdje bi to tocno trebalo biti?

Nisam nasao nista u sta idu 3 zice, imam odstekabih par zica naprijed, ali ne vidim gdje se daju ustekati.

Prilozi

• IMG_20171110_110037.jpg
    IMG_20171110_110037.jpg
    82.2 KB · Pregleda: 127
  • IMG_20171110_110031.jpg
    IMG_20171110_110031.jpg
    83.6 KB · Pregleda: 279
  • IMG_20171110_110008.jpg
    IMG_20171110_110008.jpg
    83.7 KB · Pregleda: 121

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,462
Jel ima šta tu na prvoj slici između vodene pumpe i alternatora,, kod mene na 5011 tu se nalazi onaj "hepek",, sa kojeg idu tri žice,, na instrument tablu.

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Posljednje uređivanje:
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,427
Zdravo drugovi...

Opet me izda moj Zetor(čitaj gov*o).

Znači situacija sljedeća, zadnjih par dana zatvaram zimsku i svakih par sati pregledam motor pošto pocucla oko 1L ulja na cca. 15-ak ha. I sve to tako ide do danas... Sinoć došao kući, ostavio traktor pred kućom. Danas, nebi ga bog isus upalio, tek nakon 10-og puta pumpanja i start spreja upali, ali opet simptom kao predhodna 2 puta kada je otišla Bosch pumpa, linearan gas, ne možeš ga niti dati, niti oduzeti, nakon 30-ak sec rada, krepa i to je to od njega.

Mene sada zanima šta mu može biti da mi već 4 puta zariba Bosch pumpa? Prvi puta je roknila zbog ulja i drugi puta jer meštri nisu promjenili ulje kod ugradnje reparirane pumpe. 3 put je starom stala u oranju, ali ulje nije bilo možda kakvih 50-ak sati, ni sada nema više od kakvih 100 sati.

Pošto voli potrošiti ulja, redovno se dosipava novo, ali eto, već četvrti puta pumpa ode u pm.

Dali je problem u uljnoj pumpi koja ne može opskrbiti čitav sustav kako spada ili je lajtung do pumpe začepljen ja ne znam, samo znam da mi vadi živce ovaj jebeni traktor koji svake godine stane baš u jebenoj sezoni.

Zanima me vaše mišljenje jer ja ne znam više što bi mislio iskreno...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
Ta ista pumpa visokog pritiska je reparirana svaki put?

Najnoviji postovi

Na vrh