• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor 6340

nino6110

Aktivni član
Tu od
19 Srp 2014
Poruka
1,496
Re: ZETOR 6340 MAJOR

I mene najvise ti novi motori zacuduju kak srotaju, Sisu na massey-u šrota, ali tek Deutz na Fendtu, strava
Mislim sve je to u redu, rade oni i sve al mi nije jasno kaj tak lupa u motoru!?
Bio sam u Grapaku na prezentaciji, kad su fendtu dodali gasa mislis da budu klipovi van izletili hahahah

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,411
A kaj se čudite?
Mali motori s velikim prednabijanjem. Moraju biti glasni, jer se razvijaju znatno veći tlakovi nego na starijim, pogotovo usisnim, motorima.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,863

Kukuruz isto kultiviraš sa tim Zetorom i širokim gumama?

A šta sam pisal ko zna koliko puta. Još je tvoja 62-ka malo uža i trebalo bi to iči samo tako. Još sa 4-rednim za 2 dana si gotov sa kultiviranjem. Bez veze mi je da bacate novce na uske gume ako netreba a ovak i manje sabija zemlju. Ne ostaje isto iza traktora kad prođe široka ili uska guma. Za one koji to moraju jer im to zahtjeva njihova proizvodnja u redu ali ovako mislim da nema smisla.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,303

Znam da jesi.. Ali sumnjam da to ide u brdu gdje je navijeno.. Morao bi probat. I puno bi uzglavnice gazio.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,863
U brdu i na kosinama bi trebalo biti još lakše jer mu prva vuča neda da ga kultivator zanosi.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,427
Kad kultivator fiksiraš na stabilizatorima on prati traktor, nema ni lijevo ni desno, ni rupa, ni brdo.

Da, pogaziš na uvratinama 2 biljke mjesto jedne, al' ako je sijano bez uvratina ispadaš odmah na put i ne gaziš faktički ništa.

Ja sam gledao isto te uske gume da uzmem prve godine, al' kada sam vidio da u sjetvi ide između redova i kasnije probao kultivirati i ide bez problema. Nema šanse da bacam pare na nešto što mi u biti ne treba.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,303

8 redi uzglavnice svuda sijem.. I u brdu su mi španeri skroz nategnuti koliko može.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,427
Ja ako je moguće izlazim do puta jer uvratine svakako gazim. Potrefi se da baš gdje trebaš ući u međured, tih osam redi je sijačica posijala baš na tom međuredu i gaziš ga kako god okreneš.

Ne znam, evo baš jučer sam mislio da će mi kultivator sve posjeći jer sam imao na jednom dijelu rupe od lisica, traktor se tumba, ali kultivator ide kako treba.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,303

Kod mene nema mjesta, ili je šikara neka, kanal, potok uvijek nešto.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,427
Ma kakvi dosadno, popi*dio sam vec lagano. Traktor odkako je kupljen fali pola stvari ili su fuserski napravljene, sad sam ga malo dotjerao pred radove cisto zbog sebe.

Evo sile osovine :D

Prilozi

• IMG_20170927_164337.jpg
    IMG_20170927_164337.jpg
    71.9 KB · Pregleda: 170
  • IMG_20170927_164326.jpg
    IMG_20170927_164326.jpg
    82.9 KB · Pregleda: 166

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Ti barem pošteno kažeš koji problem imaš, kako si ga riješio i tako dalje, a koliko ih je ovdje koji šute o svojim problemima i kenjaju po tuđima...

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,427
A sta imam kriti? Tako lazem samog sebe da kazem: "Auu najbolju traktor na svijetu, nijednog kvara nikada, samo pali i vozi." A sarafam svako malo hahaha

Ali ne mogu reci, od zadnjeg sarafanja kojeg sam ovdje spomenuo. Nisam imao nikakvih problema. Sad unazad tjedan dana se culo skitanje jer je jedna brtva glave bacila kasiku, usput uslajfo ventile, malo se pozabavio sa strujom i kocnicama i sad je spreman za rad, tocnije i za tehnicki, napokon. :icon_pray:

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,456
Ma kakvi dosadno, popi*dio sam vec lagano. Traktor odkako je kupljen fali pola stvari ili su fuserski napravljene, sad sam ga malo dotjerao pred radove cisto zbog sebe.

Evo sile osovine :D

Bogumi ova sila ti do pol guma zarasla u travugu,, nema tu nikakve sile:icon_exclaim::icon_exclaim:

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,427
Uff, uff... Evo fejszbuk i instagram ratnici i svi ostali kojima sve treba biti kod drugog savrseno, a u svom dvoristu ne vide drek...(nermine nemojte se osjecati prozvanim) Budem ubuduce pokosio, povaljao i zalio travu pred slikanje, traktore ulastio da se sjaje kao pasja kesa i dodao efektice u photoshopu.

Bome je sila kada obradjuje 70ha :)

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,750
A sta imam kriti? Tako lazem samog sebe da kazem: "Auu najbolju traktor na svijetu, nijednog kvara nikada, samo pali i vozi." A sarafam svako malo hahaha

Iz mog osobnog iskustva, tu na forumu 80% ljudi sve dela savršeno, bez kvarova itd..
Kvarovi i šerafljenje se krije ko zmija noge, jel je očito sramota kad krepa neš,

Najnoviji postovi

Na vrh