Nakon 3 reparacije postojeće, četvrti puta smo se odlučili na novu pumpu. Eto ta je izdurala možda stotinjak sati... Nešto malo oranja i tanjuranja te sada priprema za repu i zatvaranje ostatka brazde, možda i manje od 100rh ima.
Ugl. do sada svaki puta se desi da traktor radi kako spada i kada se ostavi na leru ili ugasi, više se ne da upaliti, ako sastavi ili tucka jednu notu cijelo vrijeme dok ne krepa ili nabije obrtaje do neba i to je to. Što ukazuje na neipsravnost letve, a letva mi je prdnila već 3 puta. Prvi puta je komplet pumpa zaribala, nakon toga 4 sata je orano i onda je prdnilo jer majstori nisu izmjenili ulje, ali je samo letva zaribala, nakon toga opet i sada opet izgleda jer kada pomičem onu polugu, ne čuje se kako letva radi kako se inače čuje.
@ivanz
Što se tiče jačine, ni ne treba više, ali ako bude generalna, a po svemu sudeći lako vjerojatno bude, idu sklopovi od 73 i turbina gore, nije skupo, a traktoru će dosta značiti.
Trenutno nisam pri parama da uzimam neki traktor. Polovnjaka teško da budem uzimao, sem ako je baš, baš dobar, a u kredite mi se ne zaleče jer imam bitnijih stvari u životu.
Koliko se bude dalo ovo pokrpati, pokrpat ćemo...
Nekako kada se zamislim, šta može biti, moguće je da je par puta traktor ostao ispod normalne razine ulja pa da je to pomalo počelo grickati pumpu, ali opet ne sjećam se da je itko tko je radio s traktorom rekao da mu je pocuclao više od litre ulja, što bi trebalo biti podnošljivo jer ga tankamo do gornje granice baš zbog toga što voli popiti.
Ne znam šta da mislim, nekako mi to s uljem najviše pije vodu, jer ne znam što bi drugo moglo biti osim podmazivanja, a pošto taj motor ima preko 10.000rh nije ništa drugo nego zreo za prepakiravanje, snage ima, ali dimi na iberlauf i kaplje i tako od prvog dana kada je došao.
Starom sam već 100 puta prigovorio što je pristao na to gov*o, bolje da smo dok je bilo para uzeli novi traktor i u pm... Ovo je već 2 gopdina za redom da nas izda baš kada treba... I sad opet plati nekoga da ti odradi posao.
Ide priprema i pokušaj sjetve sa 540 pa koliko se bude dalo napraviti, šta drugo.