• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor 6340

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
@ZJ

Ma na kredit ništa, ni za živu glavu.

@NH

Kristal, ha? :p

@Driver

Ma to je garancija dok ne izađeš iz dvorišta, oni jesu rekli da će servisirati ako nešto ode, al' šta da zovem i čekam 3 dana kada će serviser biti slobodan ako mogu sam srediti, neće tebi nitko na polovno ugrađivati nove dijelove i sve probono to neće skoro ni na novog, a ne polovnog.

Driver

Član
Tu od
26 Srp 2013
Poruka
396
Ja bi ih bar izvestio o kvarovima da vide sta su prodali i da nisu od rijeci, bez obzira sta bi sam popravljao svoj traktor, jer oni bi samo sfusarili.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
A čuj, to je traktor uzet pod račun za novi, oni su reparirali prednji most i to je to. Traktor je stojao godinu dana kod njih u dvorištu. Stari se zna sa vlasnikom firme, ponudio mu je taj traktor, stari zagrizao i sve ostalo je povijest. Najviše smo popušili što je to išlo preko starog i njegovog vjerovanja na slijepo. Traktor je kupljen manje vše na neviđeno, tako da... Šta si tražio to si dobio.

Mada ne žalim se ni najmanje bome se on i naradio i otplatio se već 5 puta tako da...

Da se mene pitalo u dvoru bi sada bila najvjerojatnije Kubota 9960.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Bolje da nije. Kubota nebi podnesla tu torturu koju je ovaj pretrpil.
Naročito ova neizmjerna ulja...
Prednji joj je most slabiji itd.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Pa mogu ti reći da mi je drago da nismo uzeli novi traktor jer bi ga starci brzo sjebali. Dok možemo krpat s ovim, nek' ide, a ja ću ako bog da danas sutra uzet novi traktor za sebe, a ne da sam ja "zadužen" za mehanizaciju i živim 60km dalje, a i kada nešto predlažem i hoću napraviti budem posran jer stariji bolje znaju, a u 90% slučajeva se pokazalo da zajebu žestoko. Tako i sa uljem, ja govorim da se treba mijenjati, oni me stalno guše da ne treba i odgađaju, nakaraju kažu da će promjeniti oni da ja ne dolazim u toku tjedna iz Osijeka i ne naprave ništa, nego se vozi traktor na vodi, pa ne znam ni šta su očekivali.

A kada sam mijenjao ulje, malo sam čačkao prstom po karteru i ima špene tako da je pitanje dokle će. Još mi je onaj uložak dizne razvalio ispušni ventil pa sad radio kao Ursus haha To ću srediti kad još posijem ovih par jutara.

Iskreno ni ne znam koji traktor bi uzeo, sve je dobro, a ništa ne valja...

Driver

Član
Tu od
26 Srp 2013
Poruka
396
Bome ako ti se traktor, brz obzira koliko je kostao otplatio 5 puta u ovo kratko vreme po meni ne zasluzuje nista manje nego novi fend da ga zamjeni

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Pa je, otplatio se 5 puta dosada, čak i više kada bi preračunavao njegovu cijenu i dosad što je donio takoreć'. Hahaha Volio bi ja svašta nešta novo u svom dvorištu, al' kad ima para za nešto, uvijek negdje dalje treba pa se prelama. Al' kao što rekoh zasad nek' on još tucka i nek' zarađuje za drugoga. Nije da je prijeko potreban novi, ali nebi bio niti na odmet. Ionako će on ostati kod nas za manje komade i sjetvu/prskanje i neke tako stvari.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Kad smo komentirali traktor dok je još bio na oglasu,rekao sam da se neće naći luđak koji bi ga kupio. Ipak se našao. (bez uvrede :) )
Vidjelo se da je izubijan,i bog zna koliko sati ima,koliko puta je sat stao,ili koliko dugo je bio odštekan.
Tako da se ja neb puno sekirao oko njega,teraj dok se motor ne raspadne,pogotovo ako se otplatio.
A ako ga i stvarno toliko ganjate,i ulje se ne mijenja 1000 sati,onda i nije toliko loš,to samo Zeko može! :)
A što se tiće novih,bilo koje marke,svi imaju mušica,iznenadio bi se.
Gledaj da ti je servis blizu,i da su dijelovi dostupni,a dalje kako Bog da.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Ako mene pitaš, radi. Od montaže pumpe; orao, spremao, sijao, prskao, transportirao, kultivirao i da kucnem u drvo, radi dobro.

"Zamjena" će ako bude neki deal za zemlju na zimu, a mogao bi biti.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Sad mu je tako, nek' radi dok radi, ako cvrcne (nešto ozbiljnije) onda će se vidit šta ćemo. Zasad fala bogu nema problema. Nagrdio sam starce, sada i oni više paze pa se sada nadam da neće biti problema.

Hahahaha Vidim ova tema zamre kad moj traktor radi dobro. :icon_rofl:

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Pa da od kad se tvoj ne kvari tema se ne posječuje. Valjda još samo nas dvojica imamo te krame. Ostali svi prelaze na "bolje" marke.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Ahh, ima tko se i sa "boljom" markom "usreći". Sve je to stvar donekle održavanja, a nekada se stvarno desi da od pune vreće one stvari baš uvatiš za njega.

Kolega i ja smo još prije kupili prvu generaciju Baotiana. Moj i dan danas živ, ima preko 20.000km, zadnjih 7.000km se vozim na kitu od 70ccm i još ne pokazuje znakove umora, a rekli su mi da radilica neće izdurat taj kit, da budem sretan sa par stotina kilometara, ako i toliko. Uz normalno, minimalno održavanje i povremeni potrošni materijal, još ide.

A kolegin je druga priča. Nakon 200km se razletili ležajevi na radilici, savila se klipnjača, nakon toga je popravio pa sam sebi ukajlao sa svjećicom veće temp. vrijednosti i propalio klip, nakon tog popravka i nekih 500km odlazi uljna pumpa i od tada motor stoji kod njegovog rođe.

I dan danas mi prigovara kako sam uzeo motor koji je on prvi gledao hahaha

Tako da čovjek ne može biti pametan, ako ti je suđeno da ubodeš prstom u gov*o, ubost ćeš...

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Danas malo kultivacije uz moja dva vjerna druga :(rofl): (Ne reklamiram alkoholna pića) xD

IMG_20170606_123355.jpg

IMG_20170606_121649.jpg

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Kolege kvare se i novi..kolega ima deutza 5105.4 star 6 mjeseci,pukla poluga hidraulike,nešto šrota u mjenjaču itd..plaćen 40k + pdv eura..
Sorry ako nije mjesto ali eto,nije čudo da 20+ god stari traktori "ne slušaju" ..
Inače čitam temu od početka i svaka ti čast na volji,trudu,muci i popravcima na kraju krajeva;)

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
@MilanZetor

Jes, i kukuruz i suncokret sa Zekanom i normalnim gumama.

@komer

Kvare se i to gore nego stari, a zbog totalnih gluposti tipa kojekakvih senzora i piz*arija staje u pola njive jer mu, eto, kompjuter tako kaže.

Zadruga naša je uzela novog John Deere-a. (Ne znam točno koji je u pitanju) Bio je kod mene pripremiti za repu jer je Zeko bio bolestan. Traktor mijenja zvuk i stalno nešto zaštucava jer mu senzor govori da nema onaj AdBlue ili šta već koristi, u rezervoaru, a u rezervoaru još 3/4 tog sredstva. Zove traktorist servis. Oni normalno nemaju pojma nego savjetuju kao da je to Yugo; -"Ugasi pa upali. Ako opet, ugasi, otkopčaj akumulator da se resetira kompjuter i vozi dalje." hahaha. Je*eš takvu asistenciju i "kvalitetan" proizvod. I nije to jedini slučaj da traktori staju zbog nekih senzora. Nova Valtra S, 280ks isto zbog senzora kod servisera jer traktor ne radi dobro.

I također hvala na komplimentu. Mlad sam, uporan, zanimaju me te stvari i ono najbitnije imam volje i trudim se. :icon_thumright:

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Re: ZETOR 6340 MAJOR

Da je taj traktor prije njega imao normalnoga vlasnika koji uredno servisira, on ne bi imao većinu tih problema.

Najnoviji postovi

Na vrh