• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor 6340

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
po mirisu bi ga namirisal preko stakla ...ovi današnji lohtajti i worti mi se gade ..to sve rade od iste smjese samo drugačije obojaju i eto novog proizvoda

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,427
Ja sam na tragu moga problema... Donesoh ja pumpu onaj dan doma, smontirah, kresnuh, otidjoh, odradih, parkirah i sutra opet ne upalih.

Majku mu jebah, ulja motora i mjenjaca pregledah, rezervoar ispraznih i oprah, gorivo na drugoj benzinskoj natocih, na talozenju ostavih, preko filtera isfiltrirah, sva crijeva goriva promjenih, filter goriva pregledah, a on kao onog dana kada ga kupih. Majstora od pumpe nazvah, e sad idemo ne-pjesnicki, kaze covjek ako je tako, ***** ga ja sredit cu ti pumpu, al ti majstore sredi traktor.

E sad neki mi k nije dao mira, morao sam provjeriti ulje u servu i gle kurca u cijelom onom spremniku nema ni 2 deci, a tocio sam to ulje prije cca. 2 mjeseca, a kod istakanja sam primjetio da ima kapljica motornog ulja, jer pliva u tom vodenom ulju od serva. I tamno je, a inace je prozirno. Staro je bilo neke zuto-zelene boje, a ovo je bas crno, dakle mjesa ulje od serva i vjerojatno razrjedjuje motorno ulje.

Odmah sam rasturio pumpu od serva i izvadio semering, koji je kao kamen tvrd, e jol to specijalni materijal ili je ovaj odrvenio. Ce vidim sutra kad odem po semering.

@puknuti
Naostrio sam zube hahahaha

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Air pa taj traktor ko da se u Africi pregrijal. Moj starac je iz 79 te i još mu nije dirana pumpa volana .

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,863
Znam da mojeg pomalo zaj...... šofer. Nerijetko ga gonim do krajnjih granica pa me ne čudi što probija dihtung. Sjebo bi ja i bolju marku. Malo šale. Airbox opet radi 10 puta više od mene pa opet me ne čudi što svako malo nešto odlazi. Mislim da bi bilo koji te snage pokleknuo na toliko posla kod Airboxa. Sad opet uzeti jači nema smisla bez većih strojeva pa si opet na istom. Jedino uzeti novog, sahraniti ga, prodati pa nek se neko drugi pati.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
Ja sam na tragu moga problema... Donesoh ja pumpu onaj dan doma, smontirah, kresnuh, otidjoh, odradih, parkirah i sutra opet ne upalih.

Majku mu jebah, ulja motora i mjenjaca pregledah, rezervoar ispraznih i oprah, gorivo na drugoj benzinskoj natocih, na talozenju ostavih, preko filtera isfiltrirah, sva crijeva goriva promjenih, filter goriva pregledah, a on kao onog dana kada ga kupih. Majstora od pumpe nazvah, e sad idemo ne-pjesnicki, kaze covjek ako je tako, ***** ga ja sredit cu ti pumpu, al ti majstore sredi traktor.

E sad neki mi k nije dao mira, morao sam provjeriti ulje u servu i gle kurca u cijelom onom spremniku nema ni 2 deci, a tocio sam to ulje prije cca. 2 mjeseca, a kod istakanja sam primjetio da ima kapljica motornog ulja, jer pliva u tom vodenom ulju od serva. I tamno je, a inace je prozirno. Staro je bilo neke zuto-zelene boje, a ovo je bas crno, dakle mjesa ulje od serva i vjerojatno razrjedjuje motorno ulje.

Odmah sam rasturio pumpu od serva i izvadio semering, koji je kao kamen tvrd, e jol to specijalni materijal ili je ovaj odrvenio. Ce vidim sutra kad odem po semering.

@puknuti
Naostrio sam zube hahahaha
Od tog problema bi mogla zaštekati letva, ali element ne (u onom postu od neki dan si rekel da je bošista zaključil da je zaštekal elemnt zbog "loše" nafte) mada sumnjam da bi zbog mješanja ta dva ulja došlo i do stekanja letve.

Neznam, ali se bojim da nebuš rješil problem, daj Bog da budeš ali ja sumnjam da to nije do toga.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,427
I prosli puta je letva ostala zastekana, ali su elementi bili zasrani s tim ljepljivim sranjem, a prilikom opisa toga mi je rekao to da kada izvadi element i proba ga vratiti, nece upasti nego se zaljepi za stijenke kucista.

Danas je opet stala letva i ovaj puta je zaljepila i AC pumpa, sto pokazuje da je mazanje neispravno, barem tako on veli, jer kod slabog podmazivanja uvijek zalijepi AC pumpa.

A kada sam mu rekao da mi fali ulja u servu, odmah je rekao da je to to jer spoj ta dva ulja daje tu ljepljivost. Ubiti sam ja covjeka krivo skontao on je meni jos prekucer rekao za servo pumpu, a ja konjislav skontao pumpu hidraulike... Kaze da se vec susreo sa par slucajeva da na zetorima odlaze Bosch pumpe i da mu je jedan covjek kasnije javio da je rijesio problem time sto je izmjenio taj semering na servo pumpi.

E sad ga hebi, ako to uspije, ako ne saljem ga otamo gdje je dosao na generalnu i bog te veselio.

Ugl. Bit cete izvjestavani, kao sto to uvijek biva u mom slucaju, prvenstveno dijelim svoje probleme/rjesenja da ponognem danas sutra drugima :D

EDIT: Ne znam dali se sjecate prosle godine u ovo doba sam pumpu reparirao i onda su mi rekli da je u slucaju bilo nesto ljepljivo u gorivu... Dakle to vec traje... A jebes ga kad ovo ulje iz serva nema neki miris da mimo motornog osjetim da smrdi na nes drugo.

Posljednje uređivanje:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ako je to tako ,tko zna kakav to bejal radi na ostalim kanalima gdje je usko i slaba cirkulacija ulja

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,427
Vjerojatno heben. Ma samo da sredim sjetvu ako bog da sa pokrpanim onda ako treba krecem sa generalnom jer nema se tu vise sta cekati... Jedino ako stari opet ne bude tvrdoglav, pa nas opet doceka sezona i Zetor prdne u fenjer. Mislim da moj cale misli da traktori idu vjecno hahaha

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,751
Ja nerzumijem tu sad kak si se mogo uopce voziti i motati volanom bez tolike kolicine ulja?

zvijer007

Član
Tu od
11 Sij 2015
Poruka
229
Re: ZETOR 6340 MAJOR

AirBox, da te pitam jel si ti pisal ak se ne varam o brojacu radnih sati na zekanu da ti ne radi, jer eto čuda i meni stao jučer na 2303,85 i otud ne mrda, sad danas gledam onoga davač impulsa kaj su tebi govorili kod alternatora, eto nemam ga ni ja..ak ti nije problem reci mi kak si to rijesio i kak funkcionira taj sistem..ako si rijesio?

Poslano sa mog PE-TL10 koristeći Tapatalk

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,427
Nisam rijesio, ali sam saznao kako radi. Navodno el. Brojac radi preko alternatora. Al ja to nisam nis vise dirao jer nezz jel staosat ili to nesto na alternatoru. Al morat cu to uzeti i napraviti.

Ovako si moram pisati od kad do kad sam radio pa to zbrajam i oduzimam da dobijem neki priblizan broj sati xD

BTW: Zgovnar is alive once again hahaha (zvuk grmljavine u daljini) hahaha lagano i ja prelazim na cin pukovnika :D

zvijer007

Član
Tu od
11 Sij 2015
Poruka
229
Re: ZETOR 6340 MAJOR

A kazaljka obrtaja ti radi ili ne?ajde da si i ti u poslu.. kaj je bilo sa semeringom hidro pumpe volana?

Poslano sa mog PE-TL10 koristeći Tapatalk

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,427
Radi kazaljka naj normalnije. Nekad kad se upali radi kod alnasovanja, a nekad saceka 15-ak sec pa pokaze obrtaje kako treba.

Iskreno ne znam. Stari semering je bio tvrd ko kamen i vidi se da je malo nacet oko osovine pumpe. Novi je danas ubacen pa cemo vidjeti.

Prvo sam sastavio servo pumpu i ugradio, onda nakeljio Bosch pumpu, ali bez spajanja lajtunga za podmazivanje, nego sam natocio 2 deci ulja u nju i tako upalio da zagrijem ulje malo da sto vise tog sranja iscuri van.

Izmjenio ulje i filter i sad se nadam da ce biti bolje, ako opet bude jebade, prepravit cu bosch pumpu tako sto nece biti spojena na podmazivanje motora nego kao na starom tipu, sipaj u pumpu ulje i cao...

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,427
Nije losa stvar. Ma ja isto pitao za novi sat, kaze baja 1080kn to je kao Majorov sat...Rekao fala lepa, daj ti meni filter goriva za 35kn i vidimo se hahaha

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
To mjeri sate, ali ne radne i mislim da vam na tehničkom to ne prolazi pa opet bude trebalo kuckati sate ili okretati kotačiće.
Kao ukras ili kao orjentacija ok sprava, imam i ja sličnu ugrađenu.

Najnoviji postovi

Na vrh