• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor 6340

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,390
Onda je (za 400kn) preskupa.
Proxima ima zub po zub.
 

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,735
Zašto nesigurno ? Nebu niko potegnul odma od kraja do kraja, nisam nikad do sad zapel ni rukom ni ničim drugim da bi digao hidrauliku slučajno.
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,802
Nesigurno je i kad jedan komanduje iznutra a drugi izvana kopča.... tak je kak je ali posluži.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,390
Nesigurno je zato jer se vanjska ručica pomiče zajedno s unutarnjom.
Zamisli da zapne neka grana i povuče vanjsku ručicu, te podigne-spusti vanjske poluge i napravi neku štetu.
Vanjska ručica mora biti "u leru" dok se ne pritisne u stranu ili dolje...te se tek onda aktivira pomicanje unutarnje ručice.
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,802
Ma daj, nesigurna je i stepenica na koju staješ jer je na šarafe, zamisli da pukne šaraf kad muž staje na nju, ode surla .... isto tak tu jebenu ručicu koja je sad u traktoru možeš povuči jaknom, rukavom... i eto štete.... ili treba o specijalno odijelo za upravljanje.

Nesigurno je spat otiči jer je pitanje dal se buš ujutro probudil.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,390
Možeš ti (ili bilo tko drugi) govoriti kaj hoćeš, ali da je takav (jednostavni) sustav siguran, ne bi ga napustili.
Svatko to more napraviti sebi, ali tvornica si nemre priuštiti takav luksuz. U slučaju da se kaj dogodi, tužbe mogu koštati...
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,802
Ali toga je bilo orginal za kupiti, mislim da su neki čak iz tvornice s tim dolazili.
Misliš da su naše kojekakve mudrolije i samogradnje sigurne? Naprimjer piliš drva s cirkularom i nekaj ti se dogodi. Možda bi te mogel dom zdravlja tužiti jer radiš s ne atestiranim alatom i radi toga stvaraš trošak državi...

Oni se uvijek budu snašli da si se ozljedil zbog nestručnog rukovanja, nemaš školu za to.... kak i ovi u prometu. Saobračajna zbog brzine neprilagođene uvjetima na cesti. Em si si auta razbil, em ti još i kaznu odrape.... bolje ne zvati nikog ako nema potrebe.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,390
Kaj je bilo, bilo je, a na novi(ji)ma su takvi nedostatci otklonjeni ni jedan novi (Zetor) nema više takvu ručku.

Muha, ako sam nekaj napraviš sam si si odgovoran, ali ak nekome posudiš cirkular i njemu se nekaj dogodi, bez brige da bi policija i sudski vještak pitali tko je to napravil i čiji je.
Ak (nedaj Bože) netko pogine od (recimo brusilice) koju si posudil a na kojoj je bil (na primjer) zakrpani kabel, ti si kriv, jer si namjerno ili nehajem skrivil događaj.

Problem je kaj malo tko od nas razmišlja o sigurnosti i sprečavanju mogućeg lošeg događaja. Naše poznato: lako ćemo i nebu se nikaj dogodilo.

Znam da to izgleda bedasto, ali kad delaš za veliku firmu shvatiš neke stvari (ili dobiš otkaz ak ne shvatiš). Mi moramo svaku moguću takvu opasnost prijavljivati (glupo i dosadno, ali je zato broj nesreća mali na visko rizičnom poslu, i sam si videl kakvom).
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,802
Ja se s tobom u potpunosti slažem, na tvom poslu je rizik od ozljede i smrti jako visok. A moj tata kad je delal onaj prvi Maslenički most je pričal da su oni ukalkulirali u projekt koliko ljudi na tom mostu smije stradati na ovaj ili onaj način.
Naravno, od onda se sve drastično promjenilo.

Ja ipak mislim da ta ručka koja je zašarafljena na unutrašnju stranu blatobrana nebu neku veliku štetu napravila.
Pa i ovi moderniji, noviji kaj imaju gumbe na blatobranima za tu funkciju dizanja i spuštanja su isto potencijal da dođe do nesreče ako slučajno prekidač rikne.

Otisli smo malo predaleko u slucaju jedne usrane ručke koju neko kao pomoč vidi, a neko kao ja naprimjer si je skoro oko skopal na nju i jebal mater inžinjeru koji ju je zmislil i na to mjesto postavil.... a isto tak sam nebrojeno puta s blesarom u blatobran udaril kad sam se pod tuđim krampovima zavlačil, ventilator me po pačkima opalil, voda ofurila, baterija mi eksplodirala.... i ko zna kakve sve zgode i nezgode nisam prešel kak i mnogi drugi. I koga da sam tužil i od koga odštetu tražil? Malo sam cvili, zalizal rane i idemo dalje.
To kak je u nekim firmama sigurnost na prvom ili na zadnjem mjestu, otom potom. Pitanje je kome na koji način uspiju zamazati oči, oni s minusom nikad ne posluju.
Ali to ne znači da se doma moramo sljepo pridržavati onoga kaj nam je neko tam negdje nametnul na silu.

Znači, kaj se ručke tiče, po mom, ko kak voli, izvedivo je
 

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,422
Fergusona sam tako vozio 2 godine. Prvo je bio komad grancice, poslije sam ipak stavio komad drveta.
 

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,735
Kad traktor radi dok pada kiša u posudu zračnog filtera mi povuče vode. Obavezno ima barem malo. Jel to normalno ?
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,802
Mislim da mi se neko več žalil na problem sličan tvome. Uglavnom smo ustanovili da zbog tog nije imal nikakvih nuspojava tak da je moje mišljenje samo gas.

Dok traktor stoji na kiši vode nema u filteru? Pitam da isključimo mogučnost da se nekud po cijevi nacjedi.
 

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,735
Ne, samo dok radi. Znači dok usisava zrak usisa i kišne kapi. Nema drugog načina da tamo dođe voda. Nema toga puno ali svejedno.
 

4340

Dobro znana faca
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
361
I meni se to dogodilo da sam našao malo vode u ulju od filtera zraka. Vjerovatno po jakom pljusku centrifugalni filter nemože tolko vode odvojit i onda nešto ode i u filter. Uglavnom malčiral sam po stvarno jakom pljusku i to se sigurno tada i dogodilo (ostalo je još malo pa sam završil). Vodu sam našao kasnije kad sam radil servis tako da nije bilo nikakvih problema u radu. Uglavnom to su bili ekstremni uvjeti korištenja i mislim da to nije nikakav problem do stroja već do korištenja.
 

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,735
Kako bi se zeko borio sa diskastom kosom 6 diskova zahvata 250 cm ? Jel ima šanse protiv nje u transportu i radu 😂?
 
Na vrh