• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor 6340

Raksi

Novi član
Tu od
28 Pro 2022
Poruka
3
Ima magnet i mreža, otpuste se ta dva šarafa i izvadi van sve i očisti iscuri za manje od litru ulja, ako je sito potrgano stavi ce novo i mislim da na poklopcu ima gumica, to je filter hidrauličnog ulja sa magnetom koji na sebe nakuplja "špenu" i trebao bi ce čistit
Hvala puno 🤗
 

4340

Dobro znana faca
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
418
A i nebi bilo loše i zamjeniti filter i na desnoj strani od hidraulike kad se već sito čisti,i naravno nakon toga prekontrolirat razinu ulja i po potrebi dolijati.
 

Marko Lalić

Novi član
Tu od
29 Pro 2022
Poruka
11
Pozdrav,imamo zetora 6340 21 godinu nikad problema sa mašinom.. evo danas vozio palete sa drvima dodjem kuci i vidim pari na iberlauf i kapa voda.. Kiler je bio pun antifriza nema nista unutra.. Dali je netko imao takav problem,zatim sta bi to moglo biti? lp

Znaci nije bio uopce tezak teret da se je pregrijavao sasvim normalna temperatura bila
 

Marko Lalić

Novi član
Tu od
29 Pro 2022
Poruka
11
Zvao sam majstora koji nam popravlja traktore i on kaze da je najvjerojatnije to..
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,499
Da je brtva glave pljuval bi na auspuh, pošto je na odušak najvjerojatnije su gumice.
Jel si gledal jel ulje u motoru bijelo?
 

Marko Lalić

Novi član
Tu od
29 Pro 2022
Poruka
11
nije bijelo,niti izgleda da ima vode.. ali ga ima preko prijasnje razine tako da vjerovatno je voda usla u karter..

i da jedna stvar koju nisam napomenuo.. Kada se pdsarafi mjerac razine baca ulje van na taj otvor
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,499
Čudno da nije pobijelilo, ali ako je nivo veči najvjerojatnije je to to.
Karter dole i više se bu znalo.

To je normalno kaj baca ulje na mjerač kad ga odšarafiš.
 
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,422
I tako, nakon 217rs otišao zadnji semering radiljice tj. propišao, al i očekivano jer se ne može nabaviti normalan termo sa usmjerivačima ulja, već su sve obični ili samo lim s gumom. No dobro, manje bitan podatak, koji će tek biti otklonjen.

Danas, u sjetvi na 368rs očito je popustila jedna od klackalica odjednom... Traktor počeo dimiti, promijenio zvuk i čujem gdje kod dodavanja gasa baca preko lopatica turbine kompresiju na usis, sad lađenje pa ako uspijem danas provjeriti ventile, mislim da nema što drugo biti, on pali i vozi, ali čađi i londrnja na filter zraka 🤬 Mada, da sam imao vremena, trebao sam ih već preštelati pa nemam zapto biti luta...
 

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,757
Corteco ima sa lijevim, desnim, ili oba smjera ili bez smjera vrtnje,mislim da ima i viton. Od 30e pa na više....
 
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,422
Viton i je gore, ali u toj dimenziji se onda nije mogao nabaviti s usmjerivačima, 90°C s oscilacijom do 120°C, ali bez usmjerivača.

Poslao sam dobavljaču dimenziju i ostavio stari Guerro koji je bio gore da mi nabavi. Ali za sada će morati flisovati dok se ne odradi sjetva i prskanje, jednoatavno nemam cajta za te zajebancije, ako zasere lamelu, šta da se radi, krpat ću ga kako mu bog da.
 
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,422
Paaa... Origigi ugradnja S usjemrivačima je držao xy radnih sati, ovaj renomirani koji "Ma držat će bolje nego bilo koji drugi" je držao.
Dali su usjemrivači ili ne, saznat ćemo kada zamjenim i opet prođe xy radnih sati, do tada, lajkajte, komajte, šerajte i ono najvažnije, zapratite me za još ovakvog sadržaja!
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,499
Semering sa kazetnom brtvom stavi.
Propuštanje na semeringu radilice ne može zamastiti lamelu ;)
 
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,422
Hmm... Viš' ti tebe 😍

Ne znam dali može ili ne može, ali vidim da mi baca na prozoru ulje, pogotovo kad ga opteretim, ali kako god, bude dobio novi semering uskoro, taman sam započeo i izgradnju kolica/tračnica za razdvajanje.

Okačio bih video klackalica, ali Vimeo je van stroja, vidim da uploadam kasnije.

Ovaj je najgori 😂😂
IMG_20230430_105342.jpg
 
Posljednje uređivanje:
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,422
Na traktoru napravljena generalna, ujedno stavljene i nove klackalice, moje su imale malo lufta pa sam ih odlučio promijeniti, nije bilo Čeških pa sam stavio Poljske.
Bilo je ok neko vrijeme, ali nakon štelanja ubrzo ga čujem gdje klikće, znači da nešto nije bilo dobro, samo se namješta kako mu spada, a sada znam i što... Naime, šarafi za štelanje su jako loše obrađeni i matica ima elipsu kod navrtanja, tako da samo dio matice naliježe na klackalicu i vjerojatno prilikom rada, temperature, vibracija lagano popusti, a kada popusti dovoljno, onda u samo nekoliko radnih sati se odpusti koliko hoće.

Ali sada sam to uočio i stavio stare šarafe i matice, tj. sa starih klackalica (ništa što je još ok ne bacam 😁😂) sada opet radi kao Yanmar 😍😍😍
 

Najnoviji postovi

Na vrh