• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

ZETOR 6945

• Temu pokrenuo zetor4718
  • Datum prvog posta

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,601
Nekako mi je premalo vremena proslo da napuni cilinar, da je prije isla voda vjerovatno bi primjetio pri paljenu da ti izbaci na auspuh.
Probaj odvrnut cep od ulja, mozda je pustilo vode u karter, ako je ona ce ti prva potec.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Zekson-troši vodu,ili ju izbaca kroz iberlauf od kilera? Jer ja sam nekad isto svaki čas natakal vodu,dok mi jedan pametniji čovjek nije rekel da je dosta da su samo ćelije pod vodom,kiler ne mora biti pun do vrha.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Možda kod generalke propuštal na dihtungu pa sad sve više . Makar mi čudno da nakon generalke nestajala voda e majstore majstore to nije posel . Gogo ali nemože faljet litra i pol može 7 deci .

bm joja

Aktivni član
Tu od
17 Ožu 2016
Poruka
377
Za početak sa ljeve strane na mjenjaču skini poklopac kroz koji se štelaju capice na kuplungu pa pogledaj da se tu nije šta desilo sa capicama ili korpom.Okreni motor ljevo desno da vidiš. Ako je sve okej pogledaj da ti ne cvika kompresor.Ako je sve ok skini glave motora da ti nije savinut ventil ili je motor nešto radom povlekel. Na kraju ti ostaje razvod paljenja .Sretno

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,312
Možda kod generalke propuštal na dihtungu pa sad sve više . Makar mi čudno da nakon generalke nestajala voda e majstore majstore to nije posel . Gogo ali nemože faljet litra i pol može 7 deci .

Ja natočim do čepa i baci van do saća.. Jel bi manje bacao da promijenim čep od kilera?

Zekson

Dobro znana faca
Tu od
26 Srp 2012
Poruka
515
Danas sam ispustil ulje i imam kaj videdti pomješal je ulje i vodu. peh je tak kaj je 3 dana prije stavljeno novu ulje...
Onda sam rastepel poklopac kartera i sve to i nutra je sve onak rijetko ulje od vode a zanimljivo je to da je on meni vodu bacal i na iberlauf od kilera ali izgleda da je otislo i u motor.
Sutra ujutro idem glave rastepat majstor i ja da vidimo na kojoj je miješal.
Inače glave sam dal na obrađivanjena proljeće prople godine kaj je muguće da je tak loše bilo napravljeno da bi sad odma počel miješati vodu.
Problem kod tog zetora je taj da on ima jednostavno prejaki motor a premali kiler i nestigne se voda rashladiti premali protok vode.razmišljam da bi stavil kiler od zetora Crystala nutra ak mi bude pasal ipak je veči.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
To mi miriše na čep na dnu glave ako nije pukla koja piksa ili dosjed gumice oštečen , evo jučer sam sa 6945 rotiral u brijeg malo ga tiskal sa uključenom prednjom vučom i šperom oko 2 sata i nije digel temperaturu a još ima svoj kiler .

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Inače glave sam dal na obrađivanjena proljeće prople godine kaj je muguće da je tak loše bilo napravljeno da bi sad odma počel miješati vodu.

E sam ti ja lepo rekel kam da ga voziš na servis? :icon_lol:

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,312
To mi miriše na čep na dnu glave ako nije pukla koja piksa ili dosjed gumice oštečen , evo jučer sam sa 6945 rotiral u brijeg malo ga tiskal sa uključenom prednjom vučom i šperom oko 2 sata i nije digel temperaturu a još ima svoj kiler .
Treba više tjerati, i još u prašini i eto ti problema..

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Davno dok sem šarafil po traktorima kod sklapanja motora (ako su slagane glave i mijenjane pikse) uvijek sem vratil staro precjeđeno ulje ako izmiješa vodu da je manja šteta . Kod uređivanja glava idu novi čepovi i to ne ursusovi več zetorovi ti usranovi brzo procure a razlika 2 kn tj, 3 kn usr a 5 kn zetorovi . U poznatoj firmi u Kž su mi stavili usranove čepove poslije je naš Muhač stavil zetorove em ti ovlašteni servis koji špara par desetaka kuna .

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,312
A jel ima neko rješenje da se stavi veći kiler sa rjedjim saćem? Ja planiram staviti mrežicu ispred kilera, i zatvoriti rupe iznad prednje vuče..

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Za početak promjeniti propeler kod mene je još onaj tanjurasti ali se ne grije, kiler nekad operem mlazom vode i do sad ok.

Zekson

Dobro znana faca
Tu od
26 Srp 2012
Poruka
515
Evo malo prije sam inače uspel okrenuti zamašnjak vratil sam ga skroz kontra i onda je to probilo izgleda da je voda nabila kompresiju i anlaser nije mogel zmahnuti taj krug.
Sad mi tu čovijek veli susjed inače da je moguće da je gumica propustila na četvrtom ciindru tam je kakti največe opterćenje najviše se grije. Sutra budem videl kaj je ustvari se desilo.
@Tino još budeš gorje napravil nego je :p salim se sutra budemo hjutro isli to rastepat da vidimo kaj je.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Nemre tud voda u stublinu, ko ni kroz gumice.

Zekson, prvo si trebal utvrditi dali je voda bila problem, ali očito je čim je od početka bilo toliko manjka vode.
Ja predpostavljam da je pukla piksa ili glava (mada to je manje vjerojatno) a to treba provjeriti prije nego se skinu glave.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Muhač ali može u karter a koliko sam skužil ima je i u karteru i iznad klipa .

Posljednje uređivanje od moderatora:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
U karter može ali zbog toga bi se motor normalno vrtel.

Na vrh