evo ljudi rijesio sam problem sa gornjim svijetlima od kabine,mislio sam da je osigurac uzeo nove ali nije bio to slucaj,samo zavrnuo malo osigurac cini mi se 3 odozdo il koji vec i proradila svjetna znaci potresao se il pomjerio i nije imao osigurac spoj....
al javilo se nesto drugo ove zime,upalim ujutro traktor natovarim u prikolicu za stajnjak djubre i krenem jednu 1kilometar i op... zetor izgubi snagu i ugasi se...
napumpam na ac pumpu 5-6 puta i upali opet i tako je isao i uzorao s njim kad opet isto,upalim radim radim i pocne gubiti snagu ja gas do poda nista....
primjetio sam jednu stvar da ac pumpa ne nabija pritisak odnosno ne postaje teza prilikom pumpanja....
i sve do danas ustabnem ujjutro zapalim zetora uzorem bastu lagano na 1000obrataja... ugasim da saperem plug i op,nece da upali vergla ali nista... pa pumpaj ac pumpu stisci dekompresor iznova i iznova pa pustaj zrak iz bosh pumpe i upali nekako,ajde reko idem do rijeke oprati gume i na 200metara od kuce ugasi se,opet pumpaj stisci dekompresor upali i trokira trokira i ugasi se...
nema druge vec zovi komsiju da me vuce u rikverc do dvorista...
odmah skinem rezervoar i ima neki pipak mislim da je nepovratni ventil i jednu 2cm gumeno crijevo na njemu i stari nade komadic na tom gumenom crijevi hrde kao kamencic,izgleda da je on pravio probleme... izvadimo to uzmem mali kanisteric od 3litra ubacim u njega sipke od gorima napumpam na ac pumpu,a kad ono ac pumma neide vise lagano kao prije,vec se osjeti druk kako napumpava gorivo i ide sve teze i teze...prvi put vergla nista,onda malo odpustim serafic na bosh pumpi da izide zrak,drugi put kresne odmah...
vratim rezervoar nazad,dospem gorivo napumpam na ac pumpu opet odvrnem serafic pustim malo goriva i zrak ako ima,u kabinu zaverglam i pali ko mina...
znaci da se dole na taj ja mislim da je nepovratni ventil i na njemu ima produzetak gumeno crijevo,zacepio komad te hrde kao kamencic...
i nije moglo goriva dovoljno da primi,zato je i ac pumpa slabo vukla gorivo...
eto ako se kome jos to desi da zna otprilike kako i sta...
nisam taj dole ventil skidao sve sam vratio kako je i bilo... uglavnom sad pali i laufa kao mina...