• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor 7011

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Očisti spojeve kabla na anlaseru i masi i očisti kleme pa javi kako je .

nlo1

Član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
497
Jutros očistio spojeve,i opet nista samo drobi,skinem anlaser,kad vidim potrosio naprijed zubce od zamajca,a tako i na zubcaniku od anlasera,odnio sam majstoru da pregleda anlaser i vidi sta je...

E sad mene interesuje to sto je pojelo naprijed zubcanik od zamajca,jel to sta strašno i dali ce moci palit kad majstor sredi anlaser? Jel imao još ko takav slučaj?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Okreni vijenac, šteta uređenog anlasera.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Možda je več okretan vijenac , no kak god bilo imaš priliku za srediti kuplung kad je več na pola .

nlo1

Član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
497
Sad zvao majstora kaze bendix,ujutro mi javi cijenu,ništa vas nisam razumio,jel to nece moci palit i kad napravi anlaser,pa nisu otisli svi zubci na zamajcu vec samo pri vrhu...

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Loši zupci će ponovo uništiti bendiks zbog toga ćeš morati okrenuti vijenac (veliki zupčanik) , da bi ga okrenal mora traktor na pola a kad je več tako možeš usput promjeniti lamele potisne ležajeve i jap šešir itd .

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Aha, kak si i ti okrenul vijenac usput kad je kvačilo slagano na kojem (ruku na srce) nisi šparal.
Čak ni na sredstvu za odmaščivanje :(clap):

Ali, da sinka nije bilo. Nula bodova oko pranja.

nlo1

Član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
497
Pa lakše mi zamijenit opet bendix kad dotraje nego raklapat traktor na pola da okrenem zamajac... mada meni nisi potroseni zubci komplet vec samo na pocetku ih strugao kako nije mogao zubčanik uklopit...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Sa novim bendixom bu ta potrošnja još izraženija i brža, ako u međuvremenu anlaser ne ostane visjeti na žicama kad raskoli onaj dio koji se na zvono šarafi.
Tvoja volja, a možda ne budeš te sreče.

nlo1

Član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
497
Pa nadam se da ne budem te sreće,a jel onaj zubčanik od anlasera(bendix) uđe komplet na zubove zamajca,ako da,onda nebi trebalo biti problema ni sa novim bendixom,jel kod mene se vidi kako je načeo zubce samo pri vrhovima,jer nije isao do kraja,a kad ode onda je i palio...

Zaboravio sam pitat,jel treba sta mazat zubce na zamajcu,kad se stavlja anlaser,i posto nisam nikad to mjenjao,nema neke filozofije prilikom vraćanja anlasera,samo ga vratit na ona tri šerafa i pali?

nlo1

Član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
497
Evo ga stigao anlaser,komplet sve urađeno,nov bendix,cetkice,nove pikse... sve koštalo 50eurića... Namontirao i pali ko mina...

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Aha, kak si i ti okrenul vijenac usput kad je kvačilo slagano na kojem (ruku na srce) nisi šparal.
Čak ni na sredstvu za odmaščivanje :(clap):

Ali, da sinka nije bilo. Nula bodova oko pranja.

Zakaj da okrečem vijenac kad normalno pali ?
A ako bi zezel Muhaču reklamacija :p: A opet sam u boljoj poziciji od kolege nlo-a malo znam sam a dijelovi samo 8 km-a od mojeg naseljka .

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
To ako nisu potrošeni do pola nije ništa posebno ;)
Na mom samuraju ih ima manje 1/3 pa normalno pali (još)

nlo1

Član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
497
Ma nisu potrošeni do pola,samo koji milimetar na početku,izgleda kako bendix nije dobro uklapao,sad pali bez frke...

muaamer

Novi član
Tu od
29 Lip 2015
Poruka
4
Zetor 7011 Hlupanje u zadnjem desnom tocku.

Imam problem kod traktora cuje se neko hlupanje ali samo kad se traktora gega da kazem sa jedne na drugu stranu hlupa mi u zadnjem desnom tocku otprilike u dobosu kako sam primjetio da li neko zna nesto o ovome ?

Pozdrav

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Re: Zetor 7011 Hlupanje u zadnjem desnom tocku.

Sa jedne na drugu stranu?

Napred-nazad misliš?

muaamer

Novi član
Tu od
29 Lip 2015
Poruka
4

Ne,vec sa jedne na drugu stranu sa lijeve na desnu i onda mi u zadnjem lijevom tocku ili dobosu se cuje hlupanje po neravnom putu sto do sad nije mi se desavalo..

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571

Ja prepostavljam da je neki ležaj u bočnom reduktoru

muaamer

Novi član
Tu od
29 Lip 2015
Poruka
4

Da li je to nesto strasno ili ?

I da li mogu ja to sam da zamenim popravim ili moram majstora da dovedem ??

Hvala

Na vrh