• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

ZETOR 7745

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
To kaj ti je Lisnik rekel, samo da se nadovežem, ulje za hidrauliku mjenjač i dif je isto, svaki reduktor ima za sebe posebno ulje.

Riis

Član
Tu od
12 Velj 2012
Poruka
155
a gdje se gleda razina ulja u reduktorima, i jel u njih ide hipenol i koje gustoče

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
U reduktore ide hipenol
Ispod je čep za ispust, a ovaj je za naljevanje i za kontrolu

reeno

Član
Tu od
10 Velj 2011
Poruka
436
ima li odušak za uljne pare na prednjoj vuči, ako ima gdje je i koliko ulja da naspem u prednju vuču

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Imas po dva sarafa na difu jedan za ispust a gornji za naljevanje i do gornjeg ti ide ulje sad koliko tocno neznam al vise od 3l mislim da nebi stalo.
U reduktorima prednjim imas na crnom zadebljanju s vanjske strane felge isto po dva sarafa jedan za ispust a drugi za naljevanje i taj gornji je i granica do kud se ulje naljeva.
Po knjizi ide hipenol 80 ako ga nemres nabavit moze i hipenol 90.

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,755
Kad si nabacio sliku već, očisti i provjeri si magnetni filter od ispod.. Za kompletnu zamjenu ulja, znači zadnji reduktori i prve tromble i reduktor (cararo most) ide ravno 10 litri.

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Dok je traktor silirao i nosio silo kombajn odjednom je počeo trzati hidrulik. Kad smo pošli da prekačimo kombajn za drugi traktor, tad smo primjetili da hidrulik ne drži kad je traktor ugašen, već polako spušta.
Šta bi moglo biti u pitanju?
Sumnjam na gumicu na klipu ali ona obično počne polako otkazivati a ne ovako odjednom. :icon_scratch:
Dali može ona osovinica, gdje se kači toplink, napraviti takve probleme ako je pukla ili možda ona opruga što je na njoj? :icon_scratch: :icon_scratch:
Mislim da sve i da je pukla osovinica, traktor nebi smio spuštati poluge... Izgleda da ću po svoj prilici morati dizati kabinu i skidati poklopac hidrulike :mur: :mur:

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
A to znači da moram dizati kabinu i skidati poklopac... :mur:

Zbog čega se to desilo da je okrenuo mandžetu?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Najvjerojatnije da treba, čak bi rekel sto posto.
Oče to na Zetorima, a naročito one nekvalitetne, one pak kaj trže kao kvalitetnije jedva naguraš unutra ...... ma samo nam uvaljuju smeče.
To treba prepraviti na prave mažete i nema brige, a ne ovo. Nit je mažeta niti O-ring. Najprije tvornička greška

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Kako prepraviti... na koje prave? Neznam kakve su na Zetoru mandžete, al ovo mi se dešava prvi put a već više od 10 god. radim sa zetorom, doduše sa 6945, a ovo se desilo na 7745, (a njega imam tek 3 godine). Mada mislim da bi mandžete trebale biti iste na oba traktora.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Treba pripasivati, tokar, hidrauličar i još ako cilindar nije bog zna kaj .... zaboravi, trajalo bu i ovak par godina.
I ja mislim da su isti borunzi cilindara hidraulike, ne sječam se više

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Uh, puno je to posla... Ništa ne prepravljam, valjda će nove mandžete izdržati više od par godina.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Ma budu izdržale, ove su se najvjerojatnije i poerale nakon pitaj Boga koliko godina upotrebe

reeno

Član
Tu od
10 Velj 2011
Poruka
436
slabo mi drži hidraulika silažer dok siliram stalno pada te moram stati podići silažer punim gasom pa ponovo krenuti (silažer je Mengele 280)
smijem li objesiti silažer za traktor lancem na mjesto gdje se kopča toplinger pošto ima slobodnih rupa, hoće li moči izdržati

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
postavil je jedanput jedan forumaš sliku kako je na nosač kuke na zetoru stavil komad drva određene duljine poprečno koji je držal poluge na potrebnoj visini,i to baš za silokombajn... samo ne mogu naci tu sliku...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Nemoj baš za polužje toplinka, radije ovak kak je Gogo rekel

reeno

Član
Tu od
10 Velj 2011
Poruka
436
napravljen danas iznad toplinka ovjes za vješanje silokombajna, dobro funkcioniše, novi problem je što se sporo diže hidraulika (dok je hladan dobro diže i drži poluge) kako se grije traktor sve sporije i sporije diže poluge, treba jaći gas da bi podigao silokombajn. Kako ovo riješiti???

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh