• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Sad bas gledam po ebayu. 9 ledica 10 dolara. Dao bi se kladit da su iste kao i ove sto nasi prodaju.
Ne da su isti nego su isti sigurno. Pred par mj. je u firmi bilo kod mladih dečki popularno one h7 i h4 led žarulje a jedan ih je nabavljal i prodaval po firmi od 50-80kn po komadu, a pošto sam si dobar sa njim me uputil baš na banggood, ugl. on je para uzimal po 5-8€, a prodaval po komadu i ljepe pare pobral od dečkeci. Najveća fora je u tome kaj se ljepo to sa njima vidi ali nemreš proč tehnički jer svetle svukud sam ne tam de bi trebalo! [emoji1] [emoji1] [emoji1]

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,872
Pa sta rade toliko na proximi?

Radili servis. Izmjena ulja u motoru, sve filtere, ulje u prvim reduktorima i provjera rada. Nisam baš ogledal jer smo istrpavali kukuruz kad su oni došli. Ne plača šurjak servis tak da :icon_e_biggrin:

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,872
Neznam. Nisam pital ali znam da je drugi servis. Taj traktor gone i oni koji nemaju niti malo sluha za nikakov stroj i tak se i odnose prema njemu. To mi je nedavno diglo tlak da sam pred gazdom traktora rekao nešta šta najvjerojatnije nisam trebao i sad je traktor u zimskoj. Čeka pod ralicom u firmi na parkingu.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,601
Ne da su isti nego su isti sigurno. Pred par mj. je u firmi bilo kod mladih dečki popularno one h7 i h4 led žarulje a jedan ih je nabavljal i prodaval po firmi od 50-80kn po komadu, a pošto sam si dobar sa njim me uputil baš na banggood, ugl. on je para uzimal po 5-8€, a prodaval po komadu i ljepe pare pobral od dečkeci. Najveća fora je u tome kaj se ljepo to sa njima vidi ali nemreš proč tehnički jer svetle svukud sam ne tam de bi trebalo! [emoji1] [emoji1] [emoji1]
Na tehnickom se ne gledaju radna svjetla. Mozes imat i disko kuglu [emoji2]

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Z-boy jel to onaj kaj gasi kratka svjetla kad upališ na kabini a duga svjetla gase njih .?

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,760
Nemam pojma, meni je trebao za 4 žmigavca, sam nije imal trokut na prekidaču neg to kaj ima, pa sam sa starog uzeo plastiku. Mislim, oni su svi isti, sam je stvar u ulazima, ovaj ima 9, a ima ih i sa 6.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,435
Z-boy jel to onaj kaj gasi kratka svjetla kad upališ na kabini a duga svjetla gase njih .?

Kod mene kad upalim radna na kabini (prednja) ugasi mi kratka, ali kad upalim duga gore istovremeno i prednja radna i duga. Sad ne znam dali je to prespojeno da tako šljaka ili što.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Vjerojatno je zamjenjeno mjesto od blica i dugih svijetala. Ja kada pomaknem na blic onda mi radi tako kao kod tebe. Ovako ako ubacim prekidač, ta gore će raditi sama za sebe, neovisna će biti.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,435
Pa kod mene je to sve nešto meni čudno sklepano.

Palim svijetla na onu skroz lijevu, radna na skroz desnu i onda nema kratkih svjetala, kad pomjerim ručicu, onu za duga/kratka/žmigavce/blic na lijevo, upale mi se duga i onda upadne u neki među položaj kad mi rade i duga i kratka odjednom. To je netko skalabudžio elektroniku na mom zeki kako se meni čini kako se snašao, pa ti onda nauči komande i gdje je što xD

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
U originalu svjetla na kabini i na maski nikad ne rade skupa...
Jesi li zamijenio čepove u glavi,ako je u njima bio problem?

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Pa,u uputstvu piše da se svjetla na kabini koriste samo kod rada s nošenim priključkom na PH,koji zaklanja svjetla u maski,jer ova s kabine zasljepljuju vozila iz suprotnog smjera...

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,435
Baš to što Holland kaže :icon_scratch:

@gogo
E nisam ništa radio na traktoru jer sam išao izvoziti šogoru drva iz šume i sad sam bio 2 dana u Zagrebu, a veći mi je problem bio što mi je prdnilo grijanje, doduše istopio se osigurač samo ja majmun nisam vidio odmah (Ne znam samo kako) da pored onih 6 prvih osigurača ima još 4 i od toga su mi 3 izgorila i djelomično se istopila...

Ehh, sad je to o čepovima dosta zahebano diskutirati jer ja svaki dan sipam vodu i istačem jer mi je sistem i dalje dosta hrđav, pa polako čistim sa vodom pored ispiranja octom i limunskom kiselinom plus ispiranje miniwashom što sam radio.

Taj dan kada sam mjerio potrošnju vode zaboravio sam da nisam dosuo odmah vodu nakon što je nabio vodu u kiler grijanja pa je možda i zbog toga falilo 2L vode. Tako da vjerojatno ni ne troši tolike količine. Kada budem natankao antifriz i ne budem ispuštao stalno onda ću znati dali troši puno vode ili ne. Ionako smo sad dobili zeleno svijetlo (papire) za 9ha od 17ha pa će sad i to trebati orati tako da...

U svakom slučaju ako bude trebalo mijenjati, šta je tu je, mijenjat će se :)

Sad trenutno me zanima sajla od ručne, nešto ne stoji kako treba, pa treba malo pogledati i možda bi mijenjao vanjske cilindre od kočnica pošto obadva pišaju i izmjena tekućine za kočnice.

I ako netko zna koliko se kreću otprilike ti cilindrići?

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Dobro za to, ali u polju gdje se najvise koriste imas izbor ili-ili.

Da,ali vjerojatno zbog toga nisu ni stavili opciju da rade oba svjetla odjednom. A baš kaj se tiče Majora,svjetla na kabini svijetle ko fenjeri,i nisu od neke koristi,na Proximi svijetle ko i ova donja,ali osvjetljavaju i cijelu haubu,to mi nekako smeta (lampe se daju pomicati,ja nisam dirao),i meni je ljepše raditi s donjim dugim svjetlima po noći, nemam potrebe za dodatnim osvjetljenjem naprijed ni natrag.

AirBox- pa ostavi vodu kad intenzivno radiš dan-dva,i vidi točnu potrošnju,ako već curi,jeftinije je da voda curi nego antifriz,sad temperature i ovako i onako nisu blizu smrzavanja. A ako je sistem pun hrđe,to već povlači kojekakva pitanja,po mome bih bio oprezan s novim antifrizom da ne rokne dihtung glave (kaj je manje zlo) ili gumica na stublini,ili kiler...

Posljednje uređivanje:
Na vrh