• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Nevjerujem da su i orginalni od slabijeg materijala al ovo imam doma neidem kupovat tanjeg!!

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Mislim da jesu, možda 2 mm plafon.. 4-5 mm ide za pod za prikolice :) Plastični su zakon, ak i udariš u šta, ak se smota, fen na vrući zrak i vratiš ga nazad, nosač malo poravnaj i gas dalje

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Ma ne svida mi se ideja da ih idem kupovat rade cu bit bez njih a te novce kaj bi dao za blatobrane ulozim u nesto kaj ce mi bit od vece koristi!!

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
U zalihi imam ovakve. Od nekog su zetora. Oba su skroz limena

bbbf764ca91baca7553b2b50ebded435.jpg

0a1592df01fb894728e4bb59d800d006.jpg

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
E takvi idu i na mog 6245, isto i na Bučinog 7045. To je desni, a lijevi ima gumu na jednom djelu jel bi inače zapinjao za sponu volana.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Ista su oba kod mene. Nema gume. Samo ima rupe dolje, valjda za produzenje s gumom.
Bas mi se cinilo da je ovaj lijevi.
Vidit cu sta kaze kolega pa cu premjerit ako treba.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Ja sam to skinul čim sam dovezel traktor doma. Uvijek neki vrag zapne za to pa samo moram ravnati.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Meni je desni malo savinut, novi ćemo kupit i stavit :). I planiram da prefarbamo krov i felge.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Kad smo kod farbanja... Ja sam mislio svog zeksa ofarbati, ali ću samo baciti poliranje preko zime jer je boja dobra samo je izbljedila.

Pa ove blatobrane nije problem napraviti. Ovaj s gumom samo tako isječeš brusilicom i sa popcangama iliti nitncangama tj. nitnama zanitaš tu gumu, a guma može bit od pokretne trake ili tako nešto malo tvrđa guma, a za peri - deri ide i zračnica ako ne možeš doći do ove tvrđe gume. Nosači i nisu problem ako imaš švas aparat i stupnu bušilicu.

Evo ako budeš sam radio pošalji mi PP za gumu i koliki ti komad treba. Ja imam te gume od pokretne trake, samo nezz dali ti odgovara što je debela 1cm?

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Ja ću bacit koju sliku prije poliranja i kad završim, baš da vidim razliku. Inače sam si uzeo baš onu polirku sa 6 stupnjeva brzine, a čepova imam odprije jer sam uzimao za motor i auto.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Vidiš mogao bi i ja tako svoju limariju na 6245.. Ne farba mi se ok izgleda, al je farba izblijedila jbg.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Pa ako boja nije jako oštećena, bolje je polirati nego farbati, ima daleko više posla i zafrkancije, ovako uzmeš pastu za poliranje, nastavak za fleks(ako nemaš polirku mada najjeftinija nije iznad 150kn) i 2 - 3 nastavka za poliranje od filca sve skupa ne pređe kakvih 60 - 70kn

U kauflandu pasta dođe oko 15kn, mala piksla, a s njom se može fino ispolirati cijeli traktor jer ima daleko manje površine nego auto. Nastavak za fleks nije preko 30 kn i oni nastavci za poliranje na čičak su po komadu kod mene 10kn to su dovoljna 2 komada. Prvi za skidanje prvog sloja prljavštine i boje, a drugi za baš fino ispolirati.

Malo sam polirao blatobran na IMT-u i odmah je dobio sjaj, nije baš da se savršeno vidiš, ali ima odraz da se prepozna da si čovjek xD

Baš bih sada ovih dana mogao nakar jedno krilo haube probati da vidimo razliku.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Bračo moja mila :icon_eek:
Poliranje traktora, ovo su več perverzije. Ako je za udaju ajd, ali za šminku ..... ne zaboravite gume nabiksati :(giggle):

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
NH ovo bi mogli bit od nekog veceg zeke ili onaj ko je imo hidraulicni volan da nije bilo spone i pomocnog cilindra pa nije bilo potrebe ni da ima gumu na lijevom blatobranu!!

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Bračo moja mila :icon_eek:
Poliranje traktora, ovo su več perverzije. Ako je za udaju ajd, ali za šminku ..... ne zaboravite gume nabiksati :(giggle):

A meni ste se smijali :D:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ja ne, Zokii je :(giggle):
A možda je i meni bilo malo čudno ispočetka, ali nakon kaj sam te upoznal i popričal s tobom :drink:

Na vrh