• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor

KUBA125

Član
Tu od
27 Stu 2016
Poruka
236
Vidjet ću još.
Ako budem kupovo jedan manji traktor za međurednu radije bih novog Zetor-a nego nešto staro, novo je ipak novo.
A i poslje Forterre me sve nekako vuče Zetoru, ili 7340 ili Major će doći sljedeći.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Major nema veze sa Zetorom. Jedino je češka kabina.
Motor je Deutz a getriba Carraro.

KUBA125

Član
Tu od
27 Stu 2016
Poruka
236
Za sad je samo u planu za neku malo dalju budučnost.
Najveća želja nam je 7340 starije serije.
Ako bude mogućnost za novoga možda odluka padne na Majora.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Major je, u svakom slučaju, moderniji, ali i nježniji od 7340.
Ima puzajuče brzine i dvije brzine kardana, sinkronizorani inverter, kao i bolje kočnice.

Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Zakaj? Kaj mu fali?
Klasičnim Zetorima ionak prolazi vrijeme...

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Nek prolazi, ja sam zadovoljan s njima. I dok se malo popravi situacija neki 43/5320 bude zamijenio 3511.

A taj major mi izgleda kao da je sklepan, ni Z od Zetora. Bolje onda proximu uzeti..

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Pa to nije isti razred strojeva.

Meni su svi ovi novi Zetori nezgrapni.
Preširoka i naročito previsoka im je hauba, pa su jako nepregledni. Kad su već "posudili" Deutzov motor, mogli su i kopirati nisku haubu kak je na Agrotronima.

KUBA125

Član
Tu od
27 Stu 2016
Poruka
236
Major mi je upao u oko isključivo zbog cijene.
Ako ću dat novaca koliko Proxima košta onda ću radije uzeti još jednog Farmall-a, koji je ipak jeftiniji od Proxime.

Proxima mi nikako ne ulazi u izbor, jer je pre glomazna za ono šta bi mi taj traktor trebao raditi, a nova mi je i daleko pre skupa.

KUBA125

Član
Tu od
27 Stu 2016
Poruka
236
Meni se on najviše zbog cijene dopada.
Proxima nova je za moj pojam bezobrazno pre skupa.
Kad sam kupio Farmall-a dobio sam jači i bolje opremljen traktor za puno manje novaca.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Ja na tvome mjestu bi se držao Case-a, ipak imaš već dva, a lijepo je kada je sve ista marka, a i servis ti je praktički kod kuće.
To je samo moje mišljenje.

KUBA125

Član
Tu od
27 Stu 2016
Poruka
236
To je i moje mišljenje, i realno gledajući tako je, jer servis mi je za njih 5 kilometara iz dvorišta.
Ali želio bih opet jednog Zetora u dvorištu, pa makar to bio neki 6211 ili 4320 da zamjeni IMT-e.

edon

Član
Tu od
9 Sij 2014
Poruka
99
Koja je najveca razlika Majora od Proxime osim dizajna , jer djeluju mi nekvalitetno

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Major ima Carraro mjenjač i prednji pogon, Deutz 2,9L CR motor.
Češka je kabina i hauba.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Pa i nije baš mali.

BorovicB je napisal da su njegvi kupili Steyra s motorom slične zapremine i 105ks.

Turbina čini čuda, hladnjak zraka pogotovo...a za vrat im puše ekologija...

Na vrh