• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor

zvijer007

Član
Tu od
11 Sij 2015
Poruka
229
Ta s linka je moja pumpa..ja ju prodajem..ta pumpa ide s lijeve vanjske strane motora taman ispod kompresora..

Poslano sa mog PE-TL10 koristeći Tapatalk

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
priritetni ako trebaš istovremeno 2 potrošača ,

Pa kolegi treba dva jedan je dodatni kiperi a drugi osnovni hidraulik. Danas sem vidjel jedan 6245 ima dodatne kipere pritisak dolazi od poklopca tvornički. Hidraulik radi tako da ne mogu istovremeno raditi kiperi i hidraulik več radi ono kaj prvo koristiš kad prestaneš koristiti kipere može hidraulik ili obratno navodno u poklopcu ima nekakva kocka.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
ako na donjem poklopcu ima mjesta za dva priključka to je najbolja opcija
Ima rupa, ali nema tlaka. Ima ali tek kad koristiš osnovni traktorski hidraulik.
To mi je prije par dana rekao jedan kolega ali da su neki dečki to napravili ali normalno, nezna tko.
Kakva treba biti vanjska pumpa i dali bi mogla koristiti ulje iz mjenjača/getribe ?
Jel bi ovakva odgovarala https://www.njuskalo.hr/dijelovi-traktore/pumpa-hidraulika-hidraulike-zetor-3320-7340-oglas-19138593
željko kž u tome je največi problem, amaterčina, tak da pol stvari vas ne razmem. Sa hidraulikom se pogotovo nikad nisam zanimal.
Dobro, nije da baš toliko ne razmem. Ima jedan 6340 sa ph i prednji utovarivačem ali gazda je malo težak za pokazati nešta. Budem pokušao kod njega vidjeti kak je to spojeno jer je to tak kupljeno u kiršu
Ako ideš na vanjsku pumpu onda je naj pametnije raditi kompletan vanjski hidraulični krug sa svojim rezervarom.
Ja bi to nasadil napred na remenicu, mislim da bi bilo mjesta.

Ako ideš na prepravku poklopca, s oba hidraulika istovremeno nebu išlo, bude ali spori budu oba.
Ako imaš slobodan vanjski izlaz na kiperu, tu se spoji brzom spojkom pa dok trebaš dodatnu koristiš ju, a ako ne trebaš odkopcaš.
Mada može biti i stalno ukopčano, a razvodnik uzmeš s komandom više.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ima rupa, ali nema tlaka. Ima ali tek kad koristiš osnovni traktorski hidraulik.
nisi me razumio , iz pumpe se prvo ulje potjera preko rupe na poklopcu na vanjski/dodani razvodnik a kroz drugu rupu se ulje vrati natrag u sistem gdje je prije bila spojena pumpa .

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Dosta nezgodno pumpa sa cijevkom i cijev sa rasporednikom spojena holenderima na kojima su orinzi.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ja ne tvrdim da sam to radio , ja samo kažem da bi to tak najnormalnije radilo ako ima mjesta na tom poklopcu za dva izvoda ...Možda ima na nekomdrugom mjestu mjesto na kojem bi se to moglo izvesi , mene samo nemojte pokušavati uvjeriti da se nekaj nemre .
To kaj bi bilo nezgodno ?, to je najmanji problem

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
nisi me razumio , iz pumpe se prvo ulje potjera preko rupe na poklopcu na vanjski/dodani razvodnik a kroz drugu rupu se ulje vrati natrag u sistem gdje je prije bila spojena pumpa .
Kak te nebi razumio, pa ti si me naučio na onom prednjem utovarivaču. Nije na Zetoru bilo, ali je ubacivan vanjski razvodnik i napajala se postoječa hidraulika od traktora. I radilo je :eek::

Znam da bi radilo i znam da je izvedivo, samo velim da treba preinaka na donjem poklopcu na kojem je pumpa i sve klapa sa jednom pumpom.
Drugo mjesto ne postoji. Ustvari kad malo razmislim postoji ali onda bi trebalo i poklopac hidraulika vaditi.....sigurno ima još koja ideja koja mi trenutno ne pada na pamet. Ja sam ugrađival na donji poklopac i uspelo mi je, možda se moglo i jednostavnije.

zvijer007

Član
Tu od
11 Sij 2015
Poruka
229
Riknul aku na mom zetoru 7340,
I to topla 135Ah 1000A 2 i pol godine stara..a garancija 2 godine.
E sad ak se ja dobro sječam prvi aku na njemu je bil Munja 110Ah 8 godina
Poslije toga Bosch 130Ah nepuna godina
4max intercars 2godine
I sad ta topla...vec mi malo kosa raste od toga svega..punjenje je ispravno..provjereno triput..
Preporuke za sljedeći aku?? Normalo odnos cijene i kvalitete da bude normalan, jer nebudem dal 2500 za aku koji bude dural 4-5 godina..
Kakva su vaša iskustva?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
jesi ti čul za rimca?- jesi .
.jel ti znaš da se on bogati na baterijama - znam .
jel znaš zašto ?- zato jer uvjek ima ljudi koji hoče bolje od boljeg , više od višeg , jače od jačeg

kaj ja hoču reči s tim ?- ništa , držim propovjed

zvijer007

Član
Tu od
11 Sij 2015
Poruka
229
I normalno pali? Ma ja i mislim da je bil munjin original 110 ah sa traktorom...i palil je..
Puknuti.. čul sam za njega..al ja sam sa sela..
Od mene nebu ni lipu dobil
A kamoli da si kupim concept 2..
Premali sam još..morti za kojih 100 let..ups nebum poživel toliko..[emoji16][emoji16]

A v mojem slucaju s akumulatorima, ja idem samo od goreg prema gorem..

Posljednje uređivanje od moderatora:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
nekad su tvornice akumulatora ili radionice za popravak bile jako prljave i neugledne , baratale se s najotrovnijim metalima i kemilaijama ..otpadala je kosa i zubi prije nego su djeca u školu krenula ..
punionica je bila posebna priča
Akumulatori su se punili , formirali , pratili , snimali , popravljali , dotjerivali ali su ti akumulatori trajali ...

danas su to moderne automatizirane tvornice čiji vlsnici niti ne znaju točnu adresu , spavaju u apartmanima od dvajstiljada kuna na dan i voze se u jatama koja ima više kreveta za osoblje pod palubom nego za putnike iznad palube .

Akumulator kupiš u trgovini , uliješ pripravljenu tekučinu i gas ..ko da si kupio sok na mješanje ....

i dalje držim propovjed

zvijer007

Član
Tu od
11 Sij 2015
Poruka
229
Znači tvoje mišljenje je kupiti aku u trgovini koji je pripremljen za uljevanje tekucine u njega napuniti ga, izmjeriti razinu elektrolita, po potrebi dolijati i s njim na traktor?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
neee...kontaktirati majkela j foxa ..pozvati se na film povratak u budočnost , s onim njegovim autom tj strojem vratiti se u 1984-5 i kupiti topllu

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Pali bez greške,skoro ti je bitnija struja paljenja nego ah,normalno tu ne mislim na neke čajna aku kod kojih svašta piše

zvijer007

Član
Tu od
11 Sij 2015
Poruka
229
Bane podrazumjeva se sve navedeno..
Puknuti..gdje ga kupit
Na netu ne nalazim gdje bi toga bilo i koliko €€€€

Dalibor89

Novi član
Tu od
16 Ruj 2017
Poruka
5
Kupis Optima suvi akumulator i nemas brige godinama. Jeste da vise kosta ali i vredi. Kod nas covek sto prodaje pa kaze da vec 9 godina nije imao reklamaciju.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Što se tiče dodatnog razvodnika prijatel ga je ugradio na 5545 i koristi ga za balirku, malčer, hidraulični toplink... i spojen je samo na poklopcu hidraulike bez otvaranja ali mislim da je rekao da dižu sporije ruke u trenutku kad koristi taj razvodnik ili ne dižu uopće. On to koristi već godinama i kaže kako je jako zadovoljan. Mogu ga pitati da to malo poslika.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

telnett

Član
Tu od
16 Lis 2010
Poruka
81
Kod mene je prednji utovarivac je spojen samo na izvod kipa i to radi . Ponasa se kao da je na glavnoj hidraulici/polugama prioritetni ventil i kada on oradi svoje onda radi utovarivac al je spor pa trazim elegantnije resenje posto mi treba jos dodatno i za volan .

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Što se tiče dodatnog razvodnika prijatel ga je ugradio na 5545 i koristi ga za balirku, malčer, hidraulični toplink... i spojen je samo na poklopcu hidraulike bez otvaranja ali mislim da je rekao da dižu sporije ruke u trenutku kad koristi taj razvodnik ili ne dižu uopće. On to koristi već godinama i kaže kako je jako zadovoljan. Mogu ga pitati da to malo poslika.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk
I isto radi preko kiper ventila jer drugačije ne može.
Nek poslika, ali mislim da kontam kak je on to spojil i kak radi.

Najnoviji postovi

Na vrh